Így hazudunk a médiában

Fórumok

Az utóbbi időben sajnos elterjedt, hogy már a látszatra sem adnak egyes portálok, úgy hazudnak politikai megfontolástól vezérelve.

Ide lehetne gyűjteni azokat a cikkeket, amelyek már önmagukban is képtelenséget állítanak.

 

Példa a JK Rowling bojkott:

 

J. K. Rowling miatt bukhat nagyot az új Harry Potter-játék

Merthogy ők is tudják, sokat árthat az eladásoknak Rowling személye, még úgy is, hogy a Hogwarts Legacy egészen konkrétan az év talán legjobban várt videójátéka, és ez számszerűsítve is látszik, az előrendelések tekintetében már most tarol a Steamen.

 

Ugye bojkott van, meg bukásra ítélt játék, dacára annak, hogy az előrendelések tarolnak a Steamen, természetesen J.K. Rowling kirekesztő személye miatt. Gratulálok.

https://index.hu/tech/godmode/2023/01/26/harry-potter-videojatek-hogwar…

Hozzászólások

Nem tekinthetjük hazudozónak a csökkentett képességűeket. Egyszerűen ennyi telik tőlük.

Engem jobban zavar amikor a dolgok alternatív megvillágítást kapnak, egy-egy téma kis hibás vagy kevésbé szerencsés  részére viszik a fókuszt. Esetleg, olyan emberen kérnek valamit számon, akinek kb semmi köze az egészhez. Emiatt az interjú alanyt zavarba, vagy csak kellemetlen helyzetbe hozzák. Ezt követően diadalittasan távoznak. Igen, a telex.hu videós arcairól beszélek. Persze a saját csöcseléküknek ez kell. Ilyenkor ezek elélveznek attól, hogy most jól meg lett neki mondva, most jól fel lett kérdezve. Az ilyen logika szerint kb bármely random emberen számon kérhető a közössége vagy az emberiség bármely bűne. 

Fiktív példa partizános Marci stílusban:

- Ön 1930-ban született Németországban. Apja sok zsidó haláláért felelős. Szólt-e neki bármikor, legalább egyszer is, hogy ezt ne tegye? Ha nem szólt, akkor miért nem? Megbánta-e? Ma sem szólna ezért?

Majd egy naugyeval jól befejezi az inkviziciót. Ezt imádják az emberek valamiért. Persze csak addig, amíg nem velük teszik ezt meg. E módszer egyszerűen geciség.