SMS fogadás mobiltelefon nélkül

Hol találok olyan szolgáltatást, ahol SMS-t lehet fogadni mobiltelefon és  mobilszolgáltató nélkül?

Az SMS száma ne változzon, tartós legyen, akár 1-2 évig maradjon ugyanaz.

Szerk: 2022.12.20 21:18

Köszönöm az eddigi javaslatokat, majd még átnézem őket.

Annyival pontosítanám, hogy:

- Ne kelljen külön eszköz hozzá, csak egy webböngésző vagy kliens program

- magyar számnak tűnjön,  vagyis +3620, +3630, +3670 kezdetű legyen

- havonta 1-5 darab SMS-t fogadnék rá egy tőlem független szervezettől

Hozzászólások

előfizetsz mondjuk a Telekomnál vezetékes telefonra ahol fogadod az SMS-t?

Vagy arra gondolsz, hogy adott szolgálató úgy fog adni neked (mobil)telefonszámot, mintha ez egy faxbox lenne?

Létezik olyan szerződés, ahol adott hívószámon csak sms küldés/fogadás működik (ekkor is lesz a szolgáltatás mögött egy SIM, mert az SMS nem telefonszámra, hanem SIMID-ra kerül kézbesítésre). A tervezett forgalomtól függ, hogy megéri-e ilyen szerződést kötni, vagy egyszerűbb fogni egy GSM modemet, amivel lehet sms-t küldeni/fogadni, és mellérakni egy akár raspi-t, ami elkezelgeti.

Mekkora a darabszám per hó? Mert tömeges SMS-re van lehetőség szerződni (van, ahol EMI/UCP2-t kell beszéélned, és van, ahol valami webes API-t kapsz), és ezeken a csatornákon az üzenetek fogadása is működhet.

Évente be kell menned a szolgáltatóhoz személyesen azonosítani magad.

Hatóságia adategyeztetésre gondolsz? Egy frászt. Online / Telefonon beazonosítod magad és kész. Kb 5 perc. De tény, hogy évente fix időintervallumben elkövetni való 5perc, különben kikapcsolják a szolgáltatást; ez volt a párizsi terrortámadásoknál használt telekomos prepaid simekre a reakció.. ..szóval most szívhat ezzel mindenki (gondolom m2m simekre ez nem érvényes csak lakosságikra)

szóval most szívhat ezzel mindenki

És ha a sötét úton járónak kell anonim SIM kártya, azt megnehezíti?  Külföldi vendégmunkástól a hajléktalanig bárki képbe kerül a csalóknál.
De miért is kérdés a SIM? Maga a Telegram szoftverben elküldött üzenet úgysem amolyan harmadik fél számára könnyen kibogózható fajta.

A célját egyáltalán nem érte el szerintem, amolyan álmegoldás és semmi több. Ellenben a lakosság évenkénti szivatására tényleg kiváló.

Szerkesztve: 2022. 12. 19., h – 18:49

mobilszolgáltató nélkül

Szerinted a(z) (e)sim-et ki biztosítja egy ilyen esetben?

Raadasul a Twilio sales-esei nagyon rugalmatlanok. Sose ertik meg, hogy neked nem 600 dolog kell egyszerre, csak 2-3, es arra kersz arajanlatot.

Fogalmazhatnek ugy is, hogy fogalmatlan fogyatekosokat ultetnek sales-es pozicioba. Hangpostara egy olyan AI-t akartunk rakni, amit mar megcsinaltunk. 8 hivas es 6 uzenet nem volt nekik eleg, hogy megertsek...

Lehet, hülyeséget mondok, de úgy rémlik LTE modemes Mikortól routerek is tudnak SMS-t fogadni és mintha szkriptelni is lehetne, továbbítsa pl SMTP-n.

Twilio, Clickatell amit nagy volumenben hasznaltam enterspajz kornyezetben. 

mi a cél? valami azonosítás nélküliség, iratbemutatás nélküliség?
Ha nem valami simlis dologhoz kell, akkor 
21es körzetes voipes szolgáltatók tudnak sms-t fogadni? Lehet pár száz forint havidíjért működne ephone vagy hasonló.

Nem SMS, de szöveges üzenet, ami titkosított átvitellel megy közvetlenül az egyik eszközről a másikra, az interneten keresztül:

http://sign-el-soft.hu

Vodafone bulk sms szolgáltatás, egyedi ár kérésével, mivel nem szeretnél küldeni és csak keveset fogadni. SMPP-n, CIMD2-n és HTTPS-en is megy. Csak az ár a kérdés.

a mobilszolgáltató a küldött SMS-ek alapján számláz Neked. A kézbesítet SMS-ek száma alapján számláz a küldő félnek.
Természetesen műszakilag megoldható a javaslatod, de nem hiszem, hogy költséghatékony is, lévén az ilyen szolgáltatások havi pár tízezer Ft alapdíjtól indulnak - jobb esetben "lebeszélhető" forgalommal.

jogos.

rákerestem a Vodánál, mert emlékeim szerint olyan 15k HUF induló havi díja volt a szolgáltatásnak (abból x leforgalmazható). Mostmár van ~5k HUF alapdíjért is (0 leforgalmazható).

Nyilván volumen bejövő SMS esetén érdekes lehet ezt választani a GSM adapterrel való ba..akodás helyett.

Szemely szerint ilyen volumen mellett valoszinuleg nem SMS szolgaltatot valasztanek, hanem egy feltoltokartas szamot. Fognek egy mar lecserelt, de meg mukodokepes Androidos telefont, es vagy irnek ra egy appot, vagy termuxot tennek ra, es a termux-sms-list parancs +mondjuk python hasznalataval (lehet bash script is, mindegy) irnek valami egyszeru scriptet, ami elvegzi, amit kell. Csak tap kell neki, elfer a sarokban, es ha az akkuja meg mukodokepes, meg az aramszuntet is kibirja.

Persze attol is fugg, mennyire komoly a feladat. Arban verhetetlen (a legtobb helyen van valami hasznalaton kivuli telefon).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

En 4 SIM-et raktam ra egy Raspibe, Raspbian fut rajta.

SMS, MMS es USSD megy normalissan. Bash scriptel kezelem hogy az SMS-eket emailra kuldje, de formwardohatnam is.

Egy osztrak cegnel lehet 3.14 euroert havonta egy Pi-t hostolni, kapsz hozza 100mbps linket es egy fix IP-t, nem csinaltak gondot hogy a pitehez kuldtem meg egy USB hubot a dongleokhoz.

Szerkesztve: 2022. 12. 25., v – 09:22

Mi messagebird -ot hasznalunk sms-ezesre. Siman egyenleget kell tolteni naluk, van egy kis json rest api-juk, teljesen automatizalt. Most neztem, sms fogadast is tudnak. Sajnos a virtualis szam nem olcso mulatsag viszont.