[POL] NS2-t aktiválják amint lehet

Germany should allow the blocked Nord Stream 2 pipeline to begin pumping Russian natural gas so "people do not have to freeze in winter and that our industry does not suffer serious damage,” Wolfgang Kubicki, vice president of the German parliament, said Friday.

https://www.politico.eu/article/vice-president-of-the-german-parliament…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 08. 24., sze – 15:48

nEm ErTeD, hOgY a SzAnKcIoK mUkOdNeK?

uKrAnOk VeRe TaPaD a ViKtAtOr GaZaHoZ!!!!444

A Politico meg ma "bulvar" lesz, mult heten amikor mast irt, termeszetesen egy hiteles forras volt. ;)

Működnének, ha a németek nem csicskulnának be. A másik, hogy ez neked miért olyan nagy öröm?

Európát és az EU-t pont ezért nem nézik semmibe, mert ilyen ügyekben sem teljesen egységes. Ha az Oroszoktól el tudnánk szakadni gazdaságilag egy ilyen ügy miatt, talán Kína is picit óvatosabban állna hozzánk. De így, bacchatjuk.

Odaig ertunk egyet, hogy az EU mind a 27 (akkor meg 28) tagallamanak mar 20 eve el kellett volna dontenie, hogy barmi aron fuggetleniti magat az energiapiacon.

Vagy ha a tagallomok egyik fele erre nem hajlando, a masik fele donthetett volna ugy, hogy termel annyit, hogy vesz eseten a rosszul gondolkodo masik felenek is eladhasson.

De senki nem csinalta ezt, meg a mas orszagok kozmuveit felvasarolgato franciak is 2030-ra lesznek elfogadhato merteku energiaexportorok onmagukban.

Na, ezek csak nyújtani akarják a háborút. Mindkét félnek segíteni akarnak, nem semmi... Mellesleg nem az atomerőműveket kellett volna bezárni, hanem a gáz-/szénerőműveket.

Tök mindegy. Ez olyan mint a foci. A végén a németek nyernek. Olyan gusztustalan mennyiségű pénz áramlik az alternatív energiák fejlesztésébe, hogy öröm nézni.
Mi majd legyártjuk a németeknek és megvesszük tőlük. Én sem fordítanék oktatásra kut.fejlesztésre. Ráhagyom a németre.

Az irány egyértelmű. Le akarnak válni az oroszokról. Azon egyensúlyoznak, hogy ne fagyjanak meg és a gazdaság ne álljon le. Persze az ilyen hírek után lehet Hoppázni.

Tök mindegy.

Mi mindegy?

És miért is?

A végén a németek nyernek.

miben?

  • Az orosz ukrán háborúban?
  • Az orosz-amerikai-német diplomáciai konfliktusban ami a NS2 beruházás üzembehelyezését megállította?
  • Egyéb?

[..]gusztustalan mennyiségű pénz áramlik az alternatív energiák fejlesztésébe[..]

Az a jövő egy iránya. Az orvosolandó problémkör pedig a jelenben valamint rövid és közép távon már akut probléma.

Mi majd legyártjuk a németeknek és megvesszük tőlük.

A gázt? Vagy a jövő ezt kiváltó "alternatív" energiaforrását?

Az irány egyértelmű.

A politikai irány igen. A technikai (megoldás) marhára nem.  avagy https://www.urbanlegends.hu/2012/11/a-car-ujja-sztalin-alairasa-es-kave…

NS1 nem megy teljes kapacitásán. Akkor minek is kell sürgősen beindítani a NS2-t?

NS1 nem megy teljes kapacitásán.

Mert ahogyan a NS1 korlátozásának úgy a NS2 üzembehelyezés tiltásának is csak politikai oka van. A NS2 építését a Gazprom finanszírozta így gondolom számukra fontos, hogy megugorják az engedélyezés-üzembehelyezés-t.

Kubicki said opening Nord Stream 2 would test whether Russian President Vladimir Putin is willing to increase gas shipments to Germany. The Russian leader last month said: "We still have one ready route — that is Nord Stream 2. We can put that into operation."

Nem csak a Gazprom finanszírozta, rendesen benne voltak ott európai cégek is. A Gazpromnak viszont nincs keresnivalója az orosz határon túl. Nagyon mellélőttek azzal, hogy megengedték neki az EU-s hálózat és tartalékok üzemeltetését.

NS1 működhetne, csak épp nem akarják. Az oroszok. Nyilván, lehetne NS2-vel trükközni. Világos, hogy azért nem megy mert az EU és a németek nem akarják. De legalább van rá nyomós okuk.

Lesz majd pislogás, amikor Putyin bejelenti, hogy bocsika de azt a gázt már eladtuk a kínaiaknak, több meg nem jön a Földből. Etessétek széllel a gazdaságot. Ja, és se karbamidot, se műtrágyát se kaptok, mert arra szükségünk van a háborús erőfeszítéseinkhez.

Én igazából azt nem értem, hogy tudott ennyire türelmes és emberséges maradni még mindig. Kötélből lehetnek az idegei és végtelenül szeretheti az embereket.

  • türelmes - igen; úgy általában az oroszok hosszabb távon terveznek..
  • emberséges - hát ezt azért nem mondanám. Kifejezetten könyörtelen alak, gondolj csak a születésnapján kivégzett újságíróra és hasonlók. Az emberséges kifejezést nem alkalmaznám rá :).

A leírtak talán azért kevésbé esélyesek, mert a gáz politikai sakkjatszma része. A németek hamarosan nem fognak tudni fegyvert küldeni. Vagy gázt vásárolni. A kettő közül kell választani. Az előbbi esetben zelenszkij meg a főnökei lesznek morcosak, utóbbiban meg majd 100 millió német. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

... hát ... ha nem a Reichstag tüzénél akarnak karácsonykor melegedni, ... muszály :) //muss sein// nekik valamit csinálni ...

másrészt urán alapú tüzelőanyagból nincsenek úgy ráutalva az oroszokra, mint mi, ezért ott a villanyfűtés valamivel esélyesebb ... 

> másrészt urán alapú tüzelőanyagból nincsenek úgy ráutalva az oroszokra, mint mi, ezért ott a villanyfűtés valamivel esélyesebb ... 

Nem most jelentették be, hogy tartják az atomerőművek leszerelési ütemtervét és talán dec 31-gyel bezárják azt is ami még üzemel?

Apropó, a mi Déli, Török2, Balkáni (vagy most mi a neve) vezetékünkön jön valami?

Azért egy ez Kubickitől nem meglepő, erősen neoliberális beállítású az egész párt és arra törekszik, hogy minél nagyobb szeletet szerezzen magának a társadalomból. Ezért tolni kell a kretént. Ezt már előtte is bemutatta. 

Szerkesztve: 2022. 09. 28., sze – 20:35

Thread Necromancy:

RIP Nord Stream 1&2

https://www.reuters.com/article/ukraine-crisis-energy-nord-stream/germa…

Ugyebár júniustól csökkent illetve akadozott a szállított mennyiség, az orosz fél mindig műszaki okokra hivatkozott, soha senki nem hitte el. Kinek jutott eszébe ez meg ez? (lehet igazat mondtak)

Fentiek után akár realisztikus is lehetett a német feltételezés, hogy az oroszok nem akartak kártérítést fizetni a szállítások elmaradásáért, mert irgalmatlanul kellene most nekik a devizabevétel, ezért sebtiben összedobtak egy "ismeretlen fél alapján elkövetett" szabotázst.

Mármint sebtiben, mert úgy néz ki lebuktak: https://twitter.com/Faytuks/status/1575126624059760640

És valószínűleg ebbe a helyzetbe terelés lehetett a cél...