Alapfogalmakkal sincs tisztában Márki-Zay, a közgazdasági analfabéta

Fórumok

Alapfogalmakkal sincs tisztában Márki-Zay, közgazdasági analfabétának nevezte a Magyar Nemzet

Úgy tűnik, nem csak a járulék és a járadék megkülönböztetése okoz fejtörést a baloldali politikusnak, már az áfát is keveri az szja-val. Márki-Zaynak mindegy, hogy ÁFA vagy SZJA Most biztosan fogják a fejüket a közgazdászok és más hozzáértő emberek, hiszen a baloldali miniszerelnök-jelölt szerint a kabinet nem az általános forgalmi adót, hanem a személyi jövedelemadót téríti vissza.

„Ez egy akkora közgazdasági analfabetizmus, ami még kezdő újságíró-gyakornokoktól vagy gazdaságfóbiás bölcsészektől is elfogadhatatlan lenne, nemhogy egy diplomás közgazdásztól” – adott hangot véleményének a Magyar Nemzet.

Nem ez volt az első eset, hogy a baloldali politikus összekeverte a kettőt: december közepén szintén felcserélte az áfát az szja-val – lehetséges, hogy ez nem csak egy véletlen botlás volt és a közgazdász végzettségű Márki-Zay valójában nem ismeri a különbséget?

A Magyar Nemzet szerint „vannak olyan hibák, amiket egyszerűen nem követ el valaki, ha komoly ember a szakmájában. Egy földrajztudós nem lehet annyira zavart, hogy a Kaszpi-tengert összekeverje a Csendes-óceánnal. (...) Ugyanígy egy igazi közgazdász sem tévesztheti össze a személyi jövedelemadót az általános forgalmi adóval, még korlátozottan beszámítható izgalmi állapotban sem – már ha nem kártyán vagy az ócskapiacon nyerte vagy szerezte a diplomáját”.

Közgazdasági lecke balliberális aktivistáknak: az árstop a vásárlót védi, az áfacsökkentés a nagyvállalati haszonkulcsot

Miután az ellenzék vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek a követelése teljesült és a kormányzat tényleg bevezette az árstopot, az ellenzéki oldal (megdöbbenését követően) egy emberként undorodott meg a szerintük értelmetlen, populista, átgondolatlanul rögtönző, szavazatvásárló intézkedéstől, ami természetesen (megintcsak szerintük) soha nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az ellenzéki szakértők egyből áfacsökkentést kezdtek követelni, tekintet nélkül arra, hogy az alapvető élelmiszerek áfája már 5 százalékra csökkent, amit épp ők nem szavaztak meg, ahogy a 200 ezres minimálbért sem. Elmagyarázzuk, miért nem érné el célját a jelenlegi helyzetben egy áfacsökkentés és miért nézegetnek már az áfacsökkentéssel próbálkozó lengyelek is inkább Magyarország felé.

Hozzászólások

Bangóné után felkészül Maki Zay? :-D

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szerkesztve: 2022. 01. 25., k – 08:49

Biztos vele akarom kiszámíttatni a jövő évi SZJA kulcsot, vagyis tervei szerint kulcsokat :D :D

90 napról 90 napra emeljük kapitány úr ...

trey @ gépház