Rendszerszintű összeomlás és pandémia-szimuláció

Fórumok

Hardcore cucc, vaxxereknek és unikornislovasoknak ellenjavallt.

Részlet:

...

 A mesterségesen keltett tömeghisztéria leple alatt az amerikai jegybank betömködte a kátyúkat a bankközi hitelpiacon, elkerülve ezzel a hiperinflációt, és egyúttal a Financial Stability Oversight Council  vagyis Pénzügyi Stabilitási Felügyeleti Tanácsot (a 2008-as összeomlás után létrehozott, a pénzügyi kockázatokat felügyelő szövetségi ügynökséget – a ford. megj.) figyelmét is. A "going direct" forgatókönyvet azonban tekinthetjük kétségbeesett kapkodásnak is, ami csak meghosszabbítja a bankóprés és a pénzügyi eszközök mesterséges elinflálódásának csapdájába esett globális gazdasági rendszer agóniáját.

A probléma gyökere egy feloldhatatlan strukturális ellentmondásban rejlik.

 A hitelfedezeti finanszírozás az újkori kapitalizmus egyetlen menekülési útja előre, mert az ipari termelési modell valójában már betöltötte történelmi feladatát. A tőke azért tendál a pénzpiacok felé, mert a munkára alapuló működő tőke egyre kevésbé hoz már profitot számára.

 Hogyan jutottunk ide?

A választ így lehetne összefoglalni:

1) A gazdaság küldetése, hogy értéktöbbletet termeljen, egyszerre jelenti a munkaerő kizsákmányolására és a termelésből való kiszorítására irányuló törekvést. Ez az, amit Marx a kapitalizmus "örök ellentmondásának" nevezett. Miközben ez az ellentmondás lenne a mai termelési mód lényege, mostanra már elkezdett visszaütni azzal, hogy a pusztítás irányába fordította a gazdaságpolitikát.

...

 

https://www.erdely.ma/egy-onbeteljesito-joslat-rendszerszintu-osszeomla…

Hozzászólások

szinte kizárólag csak a már nem aktív korosztályt (a 80 év felettieket) "vonja ki a forgalomból"

Nos, ha egy cikk ekkora hazugsággal dobja fel a nyitókérdést, akkor a többi része szóra sem érdemes.