Weboldal lekérése emailbe

Mintha lett volna olyan, hogy ott ahol agyonszűrik a webezés, ott kerülő út lehetett, hogy email-ben megkaptattam az oldalt, amire kíváncsi voltam. Talán tárgyban elküldtem a linket és visszakaptam email-ben.

Van még ilyen? Rémlik, hogy a kínai nagy fal kezdetén voltak ilyen kerülőutak.

Update: A félreértések elkerülése végett, ez nem egy megoldandó probléma! Említette, hogy mennyire szabályozott és tiltott minden, és akkor jutott eszembe az a régi emailes emlék. Semmi gyakorlati jelentősége, ötletelés. Játék a bitekkel.

Hozzászólások

 Ez engem is érdekelne a nosztalgia miatt. :) 

Használtam ilyet a betárcsázós időkben. Ha jól emlékszem az email forgalom napközben is ingyenes volt egy axelero email cím esetén így ha rá akartam nézni egy weboldalra akkor elküldtem az URL-t és már kaptam is emailben a tartalmat 

Arra gondoltam, hogy egy daemon figyeli a mailboxodat, és ha éppen a havertól jön az email (mert feltételezem nem akarod egész ázsiát kiszolgálni) akkor annak subject-jére egy mintaillesztéssel linket keresni (mert gondolom "egyéb" levél is jöhet) és ha van találat, akkor változóba lementeni, azt tovaadni a wgetnek... 

A wget-tel az a nyűg, hogy utána még össze kell lapátolni az oldalt belőle, és vagy működik, vagy sem. Láttam olyan tesztelőeszközt, ami FF-ban automatizáltan húzott be oldalakat, "játszott végig" mindenféle workflow-t, és ezekről képernyőképeket mentett a tesztek későbbi kiértékeléséhez. Én ezen a vonalon indulnék el - ezzel a színes-szagos oldalak is kezelhetőek szerintem.

Igen, ez egy régóta létező módszer, nem csak kínaiak használták, hanem Richard Stallman is így tolja évtizedek óta, szóval ultraparanoiásoknak is az egyik fegyvere. Gyakorlatban is működik, de szerintem rohadt nagy fájdalom lehet így böngészni, eleve a mailszerver fog korlátozni, hogy milyen gyakran fogadhatsz e-mailt, minden egyes mail után külön IMAP/POP szinkronizáció, külön lekérés, külön doksinyitás, olyan lassú és körülményes, hogy a gyakorlatban inkább így nem neteznék.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Egy ismerősöm olyan ázsiai cégnél dolgozik, ahol nem tiltó lista van, hanem engedélyezési lista.

Bennem azért felmerül, hogy mennyire fogják megbaszni az illetőt, ha ez kiderül...

Mint ahogyan azt sem értem, miért nem opció esetleg saját mobilról saját mobilneten böngészgetni.

A technikai megoldása mindenesetre érdekes lenne egy mai agyoncdn-ezett oldalnak emailen át, ettől függetlenül biztos nem lennék ilyen mazochista, hogy így netezzek, előbb váltanék munkahelyet, ha ilyen lenne.

Miért nem opció? Gondolod, Kínában csak a céges forgalmat nézik?

De ha már nem értés: gondoljuk, hogy tartalom szűrés nincs? Oké, a kért weboldalt az állami tűzfal nem engedi. De ha kisunnyogok egy olyan mail szerverre, ami kint van és azzal hozatom el a tartalmat, akkor ez nem fog kiderülni tartalomszűréskor?