Hikvision kamerát keresek

Sziasztok!

Kellene 2 db Hikvision kamera (ezt a gyártót néztem ki, de nincs preferenciám valójában)

-Onvif tamogatás legyen benne pöpec, mert egy márkáskínai NVR-el akarom használni

- Poe táplálás, de legyen opció a 12V-on keresztül etetés is ha a Poe része beszarik 2-3év után (az a 2 is ilyen lépésekben halt meg végül amiket most ezek cserélik)

- max 1080p elég, a rögzító is csak max 1080p-t tud

- fogyasztás legyen minél kevesebb, mivel nem tudom mennyi megy át azon a hosszú szakaszon UTP-n, ahová ezek kellenek, így jobb a békesség inkább alacsony fogyasztású legyen

- kültérre, bullet formátum, dome nem kell, ptz nem kell de ilyen formátumnál amúgyis kiesik

- nappali látótávolság 20m-ig elég, nem kell nagylátószög (80-90fok kell)

- jó éjellátós infra teljesítmény kb. 10 méterig elég (egyik bolt azt mondta a sok infraled körülötte a fasza mikor vettem a régieket, most meg azt mondja egy másik bolt h. 1db infraledes a fasza, tegyél igazságot bölcs Salamon)

- belső sdkártya, wifi nem kell

- AI tökömsetuggya mit jelent ezeknél, arcfelismerés, rendszámfelismerés nemkell

Felmentem a hikvision.com-ra, de az az összevissza őskáosz, hogy kiderítsem milyen kategóriák, és árszintek vannak, totálisan eltanácstalanodtam. Ha ez volt a célja a hikvisionnak h. eltántorítsák a vásárlót, akkor csillagos 5ös, de ha nem, akkor a site designer-nek jár a kötél.

Millió modelltípus, nem tudtam leszűkíteni 2-3 típusra amik egyáltalán szóbajöhetnének. Kellene vmi összahasonlító PDF, lássam miben különbözik az a tucat típus ami látszólag nekem tökugyanazt tudja.

Hozzászólások

csekkold a reolink.com -ot.

aliexpressen van egy hivatalos store, onnan ide is elkuldik. (van eu raktaruk is)

mekkora latoszoget akarsz? az elegge behatarolja...

ha nagy tavra kell infra, felejtsd el a beepitett led-eket, az csak arra jo hogy odacsalja a bogarakat a kamera ele... az inkabb belterre valo.

kell kulon felrakni (idealis esteben a kameratol par meterre) egy infra lampat. alin kapsz fillerekert gagyit, vagy lehet venni horror aron markasat is.

vagy olyat kell venni ami infra nelkul, kb holdfenynel is jol lat.

Érdemes átnézni a HIK kamera nevezéktant pl.: https://www.networkwebcams.co.uk/blog/2019/04/03/hikvision-model-number… Utána megnézni, hogy az itthoni nagykerek/kiskerek mit forgalmaznak. A kettő metszetéből már le tudod szűkíteni, hogy mi kell és mi kapható. Ha megvan egy konkrét kamera, akkor érdemes megnézni, hogy pontosan milyen platformhoz tartozik és frissítik-e még a firmware-t hozzá. Ezt a következő (igen, not secure!) oldalon tudod megnézni: http://www.hikvisioneurope.com/portal/?dir=portal/Technical%20Materials… (IPC Models of ... xlsx) A piros mezők felejtősek. Nálad szerintem a 2-es vagy a 3-as széria G1 platformból kell majd választani. Ha megvan a kamera, akkor az előbbi táblázatból ki tudod kereseni, hogy melyik frissítés kell hozzá. Az adott release notes-ot is át kell nézni, mert ebben vannak tételesen felsorolva a támogatott típusok. Standard PoE 100m-ig rendben lesz, ha normális a kábel és rendesen szerelték meg a csatlakozókat. Efölött extended PoE switchekkel lehet próbálkozni.

en fogtam egy hikvision arlistat, lerendeztem ar szerint novekvore, es elkezdtem a legolcsobbtol haladva megnezni megfelel-e az igenyeimnek. amikor megvolt az elso ami oke, megneztem meg par dragabbat, hogy tud-e olyat ami miatt megeri a felarat, es igy dontottem. mikor megvolt a tipus, meg raprobaltam arukereson es talaltam egy ceget aki nagyon (20-30%-al kb) olcsobban adta, igy vegul toluk szereztem be :)

ugyanezt eljatszottam foscam, es imou(dahua) eseten is. amugy ar/ertekben az imou jott be, szoftverben es kepminosegben a hik volt a legjobb.

Van 1 db-om es 1 db  poe switch is  ( 8port) tok uj, csak kipróbáltam és a végen a  Dahua mellett döntöttem.

Új ár -25% számlásan.

Bocs, hogy bepofánlankodok. ONVIF-es kamerából melyik az amelyiket a Windows 10 spéci driver nélkül webkamerának tud használni? Próbáltunk egy Hikvision-t pár hónapja, még látta is a hálózaton a Windows 10, de már rá nem tudott csatlakozni a Gépházban.

Teams-hez kéne :D

Saját webes felületén keresztül, IP kamera szoftverrel és szoftveres webcam emulátorral is ment, csak utóbbit kézzel kellett indítani/paraméterezgetni, és rohadtul nagyot késett a kép a hanghoz képest. Ami emulátor ígéretes lett volna, a Win10 webkamerás fejlesztései (MJPEG elhagyása talán?) miatt nem működött már.