COVID lifehack lv 9999

Mikor a nyugdíjas felhörren, hogy nagy a sor a SPAR előtt, majd kiveszi a gurulósból a tegnap ellopott kosarat és beelőz mindenkit.

Hozzászólások

Én mindig azon vagyok kiakadva, hogy a nyugdíjasok pont csúcsidőben közlekednek, vásárolgatnak. Véletlenül sem akkor, amikor gyerek iskolában, szülők munkahelyen, boltok üresek. Nyilván emberhiányuk van.

Tisztelt Kolléga!

Érintettként (mint nyugdíjas) hagy tegyek föl néhány kérdést.

1) Ismer olyan megfelelő mintán, megfelelő módszertannal készült hiteles fölmérést, ami szerint a nyugdíjasok szignifikánsan nagyobb része közlekedik, vásárol, stb. csúcsidőben, mint azon kívül? Vagy Önt egyszerűen már az is irritálja, ha a közelében (járművön, boltban, gyógyszertárban, stb.) egynél több nyugdíjast köteles elviselni?

2) Elképzelhetőnek tartja, hogy az Ön által látott nyugdíjasok egy része - eléggé el nem ítélhető módon, csúcsidőben - pont a gyerekeinek, unokáinak vásárol be, vagy az unokáiért megy, kíséri/kísérte haza őket óvodából, bölcsődéből, iskolából, stb.  pont úgy, mint Ön?

3) A nyugdíjasok nem elhanyagolható része sajnos ténylegesen rá van szorulva, hogy végigjárja a boltokat akciós termékekért, a legtöbb cikket ott vegye meg, ahol aktuálisan a legolcsóbb. Az, hogy emiatt esetleg többet járnak vásárolni, kinek a sara?

4) Mindenki azon akad ki, amin akar. Demokratikus ország vagyunk (állítólag ;) Akár további tippeket is mondhatok: a babakocsikkal, benne ordító gyerekkel szerencsétlenkedő kismamák, a koszos munkásruhában utazó, vásárló emberek, a hordákban közlekedő, hangoskodó tizenévesek, a nem teljesen kompatibilis bőrszínű idegen (vagy annak tűnő) és pláne a hajléktalan emberek. Mindegyik csoport tagjait érhetik/érik nap mint nap verbális, vagy jóval súlyosabb, fizikai, néha életveszélyes inzultusok is. A kiakadáson túl mit lehetne tenni ezügyben? Rajtam, Önön, egyenként mindannyiunkon kívül ki tehetne valamit azért, hogy ez ne így legyen?

Uj ertelmet nyer a "banyatank" szakkifejezes :]

Ezt így hogy képzeljem el, az üres kosarat egy az egyben kihúzta a kis 2 kerekes gurulósból? Azt hogy rakta be oda előzőleg, egyszerűen kassza után betolta a zsákba úgy ahogy van, és a biztiőrbácsi nem lépett hozzá oda, hogy azonnyombanhagyjaabba?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Szerkesztve: 2021. 05. 01., szo – 15:12

Itt a parasztok rendszeresen hazatolták a bevásárlókocsit a SPAR-ból. Aztán amikor felvilágosítottam őket, hogy gyakorlatilag lopnak, még ők voltak felháborodva (a nekem ez jár típusú önérzetes proli).