Rasszista sebtapasz

Fórumok

Eddig nem futottam bele, de úgy látszik, hogy ez Amerikában tényleg téma.

Azaz a sebtapasz fehér bőrszínűeknek lettek kifejlesztve, ezért olyan a színe.

Például egy általános iskolás tanárnő nem volt hajlandó ilyen rasszista sebtapasszal beragasztani a néger gyerek karját.

 

Egy gyors youtube keresés, és úgy néz ki, hogy tényleg nem kamu, és beszédtéma:

https://www.youtube.com/results?search_query=bandaid+racist

 

Nem is tudom, hogy maradtam ki ebből eddig, biztos kő alatt élek. Ki mikor hallott róla?

Mire kell még odafigyelni? Milyen hétköznapi dolgokról derül ki, hogy a rasszizmustól olyan, amilyen, sőt a rasszizmus hozta létre?

Hozzászólások

Arra például rohadtul figyeljél, hogy a fehér sebtapaszt soha ne használd! Inkább vérezzél el.

(A rasszisták albínóknak fejlesztették ki.)

Ennyi ésszel...

most engedjuk el a rasszista szalat..szerinted miert olyan a sebtapasz szine amilyen?

Ertem en, de lerasszistaznad azokat, akik feher emberek borevel megegyezo szinu sebtapaszt csinalnak? Vagy csak szimplan kulturaltan jelezned, hogy "orulnel, ha lenne a piacon te borszinednek megfelelo szinu" is? Melyik lenne az IQ-dhoz kozelebb allo keresi mod?

Meg ha feher vagy ha fekete vagy, mindegy: orulnel, ha a gyereked tanara nem latna el a sebet, mert "rasszista szinu a sebtapasz"?

Ha mar itt tartunk: ha te lennel az iskolaigazgato, es a sebtapasz felrakasat megtagado tanar miatt egy gyerek veszelybe kerulne, mit tennel? Szankcionalnad a tanart, ha a gyerekedet ezutan veszely erte? Milyen modon? Mit szolnal, ha azutan a buntetes utan mar rad kiabalnak, hogy "rasszista iskolaigazgato"?

én azt gondolom, hogy

  1. a hülyeség nem bőrszínfüggő.
  2. ha fehérként egy olyan országban élnénk, ahol előtte a feketék rabszolgaként tartották az őseinket vagy mondjuk még 60 éve is a busz hátuljában kellett ülnie a szüleimnek, akkor ez érzelmileg nyilván befolyásolna minket. Ennek a feldolgozása egy folyamat lenne, villongásokkal a két szélső hülyeség véleményét is érintve melyben még ilyen sebtapaszos körök is lennének valamint topicnyitások, amikor lennének emberek, akik előítélettel, a részletek ismerete nélkül és elavult, régi beidegződésekkel nyilvánítanának véleményt.
  3. van most a 444-en egy cikk "Az előítélet csak a megismerésig tart" címmel. Nem olvastam el, de a címe szerintem leírja ezeket a helyzeteket.
    megint csak ismételni tudom magam: az oktatás, azon nagyon sok múlik

"... ha fehérként egy olyan országban élnénk, ahol előtte a feketék rabszolgaként tartották az őseinket ..."

Szerintem, ha a konföderációs feketék miatt az összes feketére neheztelnél, bele értve az unionistákat is, akik többek között a rabszolgaság intézményét el akarták törölni még egy polgárháború árán is, akkor ez is színtiszta rasszizmus.

Ja, a magamfajta szaremberek nem hajlandok kiallni egy olyan tanar mellett, aki veszelyezteti a gyereket, es nem rak a sebere sebtapaszt, mert "rasszista szinu". Olyan szemet vagyok, hogy nem az a velemenyem, hogy a rasszizmus elleni harc fontosabb, mint hogy a gyereknek ne folyjon el a vere es ne legyen veszelyeztetve.

Amig ilyen emberek tartanak szarembernek, mint te, nem is zavar.

Itt nem csak arrol lehet beszelni, amirol te megengeded.

Mivel en a szolasszabadsag hive vagyok, es nem hagyom, hogy magadfajta faszkalapok velemenydiktaturaja uralkodjon, akkor folytatom a rasszista szalat, amikor akarom. Nem csak addig kell errol vitatkozni, amig van eselye igazadnak lennie.

Megtagadom a rasszista szal elengedeset.

> most engedjuk el a rasszista szalat..szerinted miert olyan a sebtapasz szine amilyen?

 

Ha tippelnem kellene a sebtapasz a leukoplast+gez  osszegyogyitasabol lett. Azaz a gez maradjon steril nagyon ritka hasznalat mellett is, ezert egybecsomagoltak, kis adagokban.

A leukoplastnak miert olyan barnas a szine?

Szerintem a leukoplast eloszor valami termeszetes kender alapanyagu dolog lehetett mindenfele szinezes nelkul amitol ilyen szurkes szinu lehetett.

Aztan amikor mar szintetikus lett visszaszineztek a jol bevalt szinre, hogy ne tunjon fel a gyartastechnikai valtas.

 

Majd egy "orvostechnikai tortenesz" kijavit, ha nem igy van.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Simán lehet, hogy véletlen egybeesés. Az unconscious bias elmélet szerint a véletlen egybeesések egy része annyira nem is véletlen, és talán amiatt ilyen. Viszont az biztos, hogy ezen rugózni, meg rasszizmust kiáltani (bármelyik oldalról) túlzás. Hadd válassza ki mindenki a neki tetsző színt, oszt' ennyi.

"Viszont az biztos, hogy ezen rugózni, meg rasszizmust kiáltani (bármelyik oldalról) túlzás. Hadd válassza ki mindenki a neki tetsző színt, oszt' ennyi."

Ez rendben is lenne, ezzel a hozzaszolasoddal egyet is ertenek, de fentebb pont te "kakukktojasozol". Az is "unconscious bias"? :)

Ez nagyon regi tema, szerintem ugy 5 eve futhattam bele eloszor. Egyebkent - ha nem is rasszista - szerintem ebben az esetben pont jogos igeny, hogy legyen mas szinu sebtapasz is. Azert ilyen a szine, hogy beleolvadjon a kornyezetebe, de nem veletlenul hasznalnak a katonak mas egyenruhat sivatagban, erdoben meg hoban. Masoknak mas szinu tapasz az, ami nem feltuno. Ha van ra fizetokepes kereslet, legyartjak, es ha van ra igeny egy helyen, akkor a gyogyszertarak (vagy ahol ilyesmit vehetsz, hollandoknal pl. a kozertben) keszleten fogjak tartani. Gyerekeknek meg allatosat meg talan rajzfilmfigurasat is csinalnak. Akinek meg mindegy a szine, megveszi a legolcsobbat, vagy ami epp van, vagy amivel elegedett.

Ja, ha olvasgatsz a SJW-ok hulyesegeirol, eleg sok dologrol fog kiderulni, hogy rasszista/szexista/homofob. A tej peldaul rasszista, mert feher. A viz mar nem emlekszem miert. De ez az osszeallitas is jo. XD

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2021. 04. 15., cs – 01:15

Gondolom ha a négerek fejlesztették volna ki, illetve tartanák kezükben a gyártást, forgalmazást akkor más színű lenne! De hát mivel erre képtelenek voltak, így talán befoghatnák a makogójukat az idióta visszhangjaikkal együtt és örüljenek, h van mivel ellátni a sebeiket a white-power jóvoltából!  (nem mintha nem lennék vele tisztában, h a közbeszéd ilyen jellegű tematizálása pontosan annak érdekében történik, h azok akik ebben érdekeltek kiélezzék az ellentéteket a rasszok között)

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A tehén ultra rasszista, kizárólag fehér tejet ad.

Ha más színű cucc kell, akkor másik nyílására kell rácuppanni. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

A nővér a fehér ember sebét sötétbarna sebtapasszal készül beragasztani:
– Gyerekeknek való tapasz nincs, jópofa mintákkal?
– Felháborító! Kizárólag kötelességtudatból látok el egy ilyen rasszista pedofilt!

Létezik ~átlátszó sebtapasz. A többit be kell tiltani, és mindenki boldog.

:)

Elég hülye ötlet!

Képzeld el, ha az USA megtagadná a mikiegeres kopirájtot a kínaiaktól! Ez már embargó! Kína egy emberként megindulna lerohanni a gazokat és kihalászná a tengerből a Kolombusz szobrokat.

Az emberi hülyeség mérhetetlen, de az észjárás az csavaros. Nem rasszista, hanem politikai gyöngyszemek a "lengyel helyzet" idejéből. (Amikor Lech Walesa Nobel-békedíjat kapott, már csak azért is, hogy ki ne nyírják.)

Óvatos óvónéni nótázni tanítja a gyerekeket:

Kis kacsa fürdik fekete tóba',
Anyjához készül az NDK-ba.

Ugyanezen időszakban a Dr. Münnich Ferenc Kiváló Kollégiumában "Mi Apánk" (~diákkirály) választás folyt. Az aszfalton megjelentek a kampányrigmusok:

Barna sör a mi sörünk,
Barna kenyér a kenyerünk,
Barna Csaba a mi emberünk!

A rendőrség pedig megjelent a kollégium igazgatójánál és a feliratok eltávolítását követelte. (A lengyel helyzetre vonatkozó utalásnak tűnt.)

Az igazgató pedig elmagyarázta, hogy nem, nem arra utal. Egyébként az az aszfalt a kollégium területe és ezért sincs semmi közük hozzá. (Némi csúsztatással, mert a környező utcák is tele voltak írva. ;))

Gondolom, manapság a Barna Csabát kellene Roma/Afroamerikai Csabává átnevezni.

Az lenne a helyes!

Nagyszerű példa a Die hard 3 is, ahol egy normális fehér rendőr akad össze egy súlyosan rasszista - egyébként intelligens - négerrel. ;)

Az sem volt kutya, amikor a közös képviselőnk (Aki eléggé utálja a cigányokat, pedig sokszor nekik van igazuk.) új lakókat igazított el a vísszhangos udvaron: A cigányok lopnak. A szomszéd középső gyermeke ezt meghallván - kezében fejszével, a bokáján "lopásgátlóval" - megindult igazságot tenni. :-D

A sakkról, Ausztráliábán. Nem vagyunk messze attól, hogy aki fehérrel (világossal) játszik, annak játék közben térdelnie kell.

> Sol omnibus lucet.

"Például egy általános iskolás tanárnő nem volt hajlandó ilyen rasszista sebtapasszal beragasztani a néger gyerek karját."

Tehát a tanárnő rasszista, mert nem fogadja el a fehér színű (vagy milyen) sebtapaszt?

Szerintem elmondható, hogy igen. A szélső liberálisok szerintem abszolút rasszisták, gyűlölködők, kirekesztők, stb. Ami ellen szavakban harcolnak, azt abszolút megvalósítják és kimerítik a konzervatívok ellen. Én ezért mondom mindig, hogy a liberalizmus köpedelem!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!