Levelszavazast kovetelunk Torokorszagnak, Oroszorszagnak, Kinanak es Feheroroszorszagnak!

Fórumok

Rengeteg tanulmany jelent meg iden USA teruletenek szamos neves egyetemen, mely szerint a levelszavazas igencsak biztonsagos. Ezek a mult szazadban ragadt autokraciak es diktaturak nem adjak meg ezt a fontos jogot allampolgaraiknak: hogy csak egy postai levelet kelljen feladni a valasztashoz. Mert hat mi az, hogy be kell menni a szavazofulkebe, es ha fel a valasztopolgar attol, hogy a fulkeben elkapja a Covid-ot? Igenis legyen joga a szavazofulke helyett a szavazas napjan postara menni.

Raadasul luxus, hogy mar a valasztas napjan osszeszamoljak a szavazatokat es hirdetnek vegheredmenyt. Haladni kell a korral, es be kell vezetni a napokon at tarto szavazatszamolast, es az azaltal nyujtott izgalmakat. Magyarorszagon is tul hamar megszamoljak, torvenybe hoznam mar itthon is, hogy a vasarnapi valasztasok utan mar csak szerdara lehessen eredmeny. Sot, lehetne itthon is az egesz valasztast levelben bonyolitani, mi miert ilyen mult szazadi modon bonyolitjuk?

Csak a levelszavazas demokratikus es modern. A fulke elavult. Koveteljuk, hogy ezek az elavult orszagok kovessek a vilag legfejlettebb demokraciajat, es vezessek be a levelszavazast a kovetkezo valasztasokra! Nehogy mar szegeny szavazonak el kelljen battyognia a fulkeig, mert olyat csak a diktaturakban kovetelnek meg.

(Elozmenyek:

https://hup.hu/node/170630

https://hup.hu/szavazasok/20200620/szerinted_melyik_valasztasi_rendszer…

https://hup.hu/szavazasok/20200529/szerinted_helyes-e_ha_egy_kozossegi_… )