Nos, nyerni fog a Trump?

Fórumok

https://444.hu/2020/09/03/trump-megnyerheti-a-2020-as-elnokvalasztast-e…

 

Trump megnyerheti a 2020-as elnökválasztást, és még csak csoda sem kell hozzá

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 09. 03., cs – 16:13

Az Index cikkével szemben itt nem igazán éreztem a kiegyensúlyozottságot; inkább az érzelmi töltettel rendelkező szavak/kifejezések használata ütötte meg a szememet.

A voksom egyelőre az új/régi Index-é.

Tobben vagyunk vele ugy, hogy Trump a kisebbik rossz, pedig kinosan muveletlen egy ilyen poziciohoz, azt elismerjuk. Nem tudom Trey eseteben ez-e a helyzet.

Egyebkent szerintem 2016-ban Trump is jobban eszenel volt meg, a 2020-as Trump is elindult a Biden eseten mar jobban lathato demencia utjan. A 2020-as Trump mar nem tudna Jeb Bush-sal es Ted Cruzzal felmosni a padlot egy elovalasztasi vitan.

De a 77 eves full demens Bidennel a 74 eves feldemens Trump meg mindig fel fogja mosni a padlot a 3 TV debate-en. Ez boritekolhato.

Attol tartok, Biden emberei lemondjak majd a TV debate-et es azt hazudjak majd, hogy Trump nem mert kiallni. De ne legyen igazam.

Trump a federal governmentet vezeti, az allamoknak/kormanyzoknak/polgarmestereknek eleg nagy szabadsaga van. Az elnok igy a lezarasokat (eleg nagy orszag, hulyeseg lett volna egysegesen reagalni, fertozottek szamatol fuggetlenul) ezekre bizta. Igazan felrekezelt dolgot szerintem DeBlasio es Cuomo csinalt azzal, hogy a fertozotteket bekuldte az idosek otthonaba (ok ugye a leginkabb veszelyeztetett reteg). Ertelmes ember nem zart volna be rokakat a csirkeolba, de ezek a kretenek megtettek. Ja, meg elkezdhettek volna a lezaras fellazitasat korabban (ahogy republikanus vezetesu allamok/varosok csinaltak).

Az meg kulon vicces, hogy a fosztogatas es gyujtogatas jo, a lezaras elleni tuntetes rossz, a hazibuli szinten rossz. De hat ugy tunik, a demokrata vezetesu teruletek gazdasagat direkt be akarjak donteni (azt tudjak), mert Trump erossege korabban epp a gazdasag volt. Kerdes, hogy ezt a szavazok mennyire fogjak benyelni. Bar ha a BLM&Antifa felgyujtja a fel varost, akkor mar nem ez fog szamitani.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Hamarabb jelent meg naluk a virus, mint Europaban, megis kesobb tort ki a jarvany. Ket korai jo huzasuk volt: China Travel ban, EU travel ban. A tobbi nem feltetlen Trumpon mulott. Persze mondott hulyesegeket, mint az "injektaljunk fertotlenitot" pl. (viszont azt nem mondta, hogy igyanak az emberek bleach-et, az fake news).

Egyebkent nem ok reagaltak a legrosszabbul a jarvanyra: lakossagaranyosan csak 10.-ek case-ek tekinteteben, es szinten 10.-ek halottak tekinteteben. Egy 300 millios lakossagrol van szo.

USA egyebkent jarvanykezelesben tetszoleges jarvany eseten hatranybol indul: mert draga a no-fault healthcare-juk is, raadasul a magan egeszsegbiztositok megfizetik mindket versenykepes partot, hogy ez igy is maradjon, Bernie Sanders-t is miattuk kellett mar a masodik elovalasztasrol eltakaritani.

Hamarabb jelent meg naluk a virus, mint Europaban, megis kesobb tort ki a jarvany.

De ezzel te is pont azt mondod összességében, hogy mennyire inkompetens a vezetés. Több idejük volt felkészülni, mint más hasonlóan fejlett országnak, mégis szinte minden elbénáztak. Trump február végén még just-a-flu-zott. De igazából csak tág becslésük volt a fertőzöttek számáról, mert a tesztelés felskálázását is elbénázták, amivel fontos heteket/hónapot elpazaroltak. Abban gondolom te sem kételkedsz hogy az országban ne lett volna meg a kellő tudás és erőforrás egy járvány kezelésére, csak megfelelően és _időben_ ki kellett volna őket használni.

 

Egyebkent nem ok reagaltak a legrosszabbul a jarvanyra: lakossagaranyosan csak 10.-ek case-ek tekinteteben, es szinten 10.-ek halottak tekinteteben.

Hahaha, te, aki állandóan szóvá teszed, hogy az újságok csúsztatnak a szenzációhajhász címeikkel, látom nem veted meg ugyanezt... Igen, 10.-ek a rangsorban, olyan népes országokban is rosszabbak a mutatók, mint pl. San Marino meg French Guiana...

 

USA egyebkent jarvanykezelesben tetszoleges jarvany eseten hatranybol indul: mert draga a no-fault healthcare-juk is

Tehát levágták az egyik lábukat önszántukból térdig, hogy fizessen a biztosító, és ezért el kéne nekik nézni, hogy nem futják 10 s alatt a 100 m gyorsat? :D Vagy mit akartál ezzel mondani?

"Vagy mit akartál ezzel mondani?"

Azt, hogy a demokrata vezetok ugyanugy nem szoktak loszart se kezdeni az irrealisan draga USA healthcare-rel. ahogy a republikanusok sem. Ugy csinalni, mintha ez most hirtelen Trump hibaja lenne, okorseg. Mindket part a gyogyszergyarak es az egeszsegbiztositok zsebeben van. Soha senki nem szokta bolygatni, hogy miert olyan sokara jar le egy gyogyszerszabadalom, miert hagysz ott egy autobaleset utan tobbtizezer dollart a korhazban, miert kell meg a gyerek kotelezo vedooltasaert is fizetni, tobbezer dollaros szamlat kapni amiert mentot hivtal, stb.

Es ilyen korulmenyek kozt ki megy be Covid gyanuval enyhe tunetekkel a korhazba, hogy aztan otthagyja a megtakaritasat?

Ironikusan amugy a teljesen ingyenes healthcare-eknel a "jelkepes osszegu", vagy ha ugy tetszik "vizitdijas" orszagok (Nemetorszag, Kina) amugy jobban teljesitettek. De USA-ban mindegy ki van hatalmon, mert az a lo legrosszabb oldala a draga healthcare-jevel, es a valtoztatas akaratanak politikai okokbol ketoldalrol valo teljes hianyaval.

Ha te lettel volna Trump, hogy oldottad volna meg? Hallgassuk az okossagot.

Ugy csinalni, mintha ez most hirtelen Trump hibaja lenne, okorseg.

Ilyet nem mondtam. Te fogalmaztál úgy, hogy "USA hátrányból indul", mintha ez mentség lenne a kialakult helyzetre. De ha még emlékszel a választási ígéreteire, a fal után jött az Affordable Care Act megszüntetése és valami "sokkal jobbra" történő lecserélésre. 2 évig mindenhol republikánus többség volt, szóval lett volna idejük rá, hogy megcsinálják, de semmi nem lett belőle. E szempontból Trump is sáros (időarányosan) a jelenlegi egészségügyért.

 

Es ilyen korulmenyek kozt ki megy be Covid gyanuval enyhe tunetekkel a korhazba, hogy aztan otthagyja a megtakaritasat?

Pontosan! Nem ilyenkor kéne egy talpraesett vezető, aki nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megoldja valahogy a helyzetet? Hogy a felvázolt állapot miatt legalább ne terjedjen a vírus. Ha a hülye falra einstandolni tudott több milliárd dollárt, ezt is meg lehetett volna oldani.

 

Hallgassuk az okossagot.

Ööö kezdésnek talán hallgatni kellett volna a sok $-ból fenntartott szakértőkre és nem just-a-flu-zni hónapokig, ezzel elpazarolva a kritikus időt, amikor meg lehetett volna fogni a járványt lezárások nélkül... Elég lett volna megnézni mit csinált Dél-Korea.

Az Obamacare megszunteteset pont az a par hisztis RINO akadalyozta meg, akikrol mar volt szo a forumban. A hulye falara is pont emiatt nem jutott annyi, amennyit szeretett volna.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Wiki:

 

On July 27, 2017, the Health Care Freedom Act, also known as the "skinny repeal", was introduced. This bill was defeated 49–51, with Republican senators Susan Collins, John McCain, and Lisa Murkowski voting against it along with all the Democrats and independents.[52]

 

On September 13, 2017, an amendment to the American Health Care Act, commonly known as Graham-Cassidy, was submitted. The bill was sponsored by Lindsey Graham of South Carolina, with Bill Cassidy of Louisiana as a co-sponsor.[53] A spokesman for the Senate Majority Leader Mitch McConnell said that a vote was planned to occur before September 30th, which was the deadline to pass bills under budget reconciliation.[54][55][56] Rand Paul and John McCain indicated that they would vote against the bill.[57] Ultimately, McConnell announced on September 26th that the Senate would not vote on the Graham-Cassidy bill.

 

Susan Collins, John McCain, Lisa Murkowski és Rand Paul hisztis RINO? :D

"De ha még emlékszel a választási ígéreteire, a fal után jött az Affordable Care Act megszüntetése és valami "sokkal jobbra" történő lecserélésre. 2 évig mindenhol republikánus többség volt, szóval lett volna idejük rá, hogy megcsinálják, de semmi nem lett belőle."

A repubok egyik veglete ugyanis jobbnak tartotta az Obamacare-t, a masik veglete meg "sokallotta az ingyenes ellatas merteket" a tervben. A partfegyelem ott nem jott ossze. Ez egyebkent veletlen bizonyitja, hogy az Obamacare nem is olyan rossz a lehetosegekhez kepest, es igy technikailag ervenyes is maradt. Amikor egy Dem ma szidja az egeszsegugyet, ironikusan az Obamacare-t szidja. Viszont a H1N1-nek is tobb aldozata volt USA-ban, mint kb. barhol mashol: es mar akkor is volt Obamacare.

"Nem ilyenkor kéne egy talpraesett vezető, aki nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megoldja valahogy a helyzetet?"

De, de szerintem az elmult 50 evben nem volt USA-nak olyan elnoke, aki ezt bevallalta volna, hogy "pont a Covid kezeles kivetelesen pont ingyenes lesz" federal szinten. Ettol meg ez lenne a helyes. De Obama se vallalta volna be. Talan Bernie Sanders-bol kineztem volna, de ot kipicsaztak az elovalasztasokrol masodjara is, mert veszelybe sodorta a part finanszirozasat a privat egeszsegbiztositok altal.

"Just the flu"

Nem egeszen just the fluzott. Es nem csak neki lett volna alkalma tenni valamit, hanem dem es repub governoroknak es mayoroknak is. Ami rajta mult (hatarzar) azt aranylag hamar meghozta.

Viszont a H1N1-nek is tobb aldozata volt USA-ban, mint kb. barhol mashol: es mar akkor is volt Obamacare.

H1N1 US: 2009 April - 2010 January.

Affordable Care Act: March 23, 2010

Nem érzed kicsit ironikusnak, hogy állandóan panaszkodsz arra, hogy a sajtó csúsztat és ferdít, amikor itt a HUP-on te vagy az egyik csúsztató- és ferdítő mester? :) Vagy mondhatnám, hogy fééééééknyúúúz.

Arra forrás, hogy több áldozat volt US-ben mint bárhol máshol? A CDC 8-18k közé becsüli az US haláleseteket, világszerte meg 151-575k közé.

 

Nem egeszen just the fluzott.

Jah, általában ennél sokkal nagyobb hülyeségeket mondogatott. Pl. "It's going to disappear. One day it's like a miracle, it will disappear." (feb 27) meg "You can call it a flu. You can call it a virus. You know you can call it many different names. I'm not sure anybody even knows what it is." (márc 27.) :D

 

Es nem csak neki lett volna alkalma tenni valamit, hanem dem es repub governoroknak es mayoroknak is.

Ez igaz. De szükség van az összehangolt stratégiára, ami a szövetségi kormány feladata lenne. Ehelyett sikerült politikai témát csinálni a maszkviselésből, a lezárásokat meg túl hamar feloldották, így nem volt valami hatékony. Most meg már Trumpék kvázi feladták az egészet: "It is what it is.".

A H1N1-est beneztem, sorry. Ugy emlekeztem hogy hamarabb volt az Obamacare.

Viszont az "osszehangolt strategia" temakoreben szimplan nem ertek egyet: mar Magyarorszagon is korhazankent es megyenkent maskepp kene megoldani. Mint ahogy az oktatasnal is latszanak az "egyseges, kozpontositott" KLIK hibai.

Ahogy EU-n belul se szerettem volna Spanyolorszag tavaszi szabalyait, ahol valaki a szemetet alig merte kivinni, es boltig is 1 km-t mehetett max, mikozben eset az lehet, hogy az egesz megyejeben nem volt.

Ugy tunik a local lockdownok amugy is jobban bevalnak. Es a turizmus-vendeglatas szektor is feherebb marad.

A baj csak az, hogy semmilyen bizonyitek nincs arra, hogy Trump losernek meg suckernek hivta volna oket. Egy "nevtelenseget kero volt kollegaja" allitja. Falusi pletyka hitelessegi szintjen all a vad, csak a media felkapta. "If it's true" ahogy Biden is mondja, o se meri meg politikuskent se tenykent allitani, hogy ilyet mondott.

Biden doesn't even know he's alive! :)

De a "China virus" is jó. Magyar wikipédián említeni sem lehet azt, hogy "kínai koronavírusnak" hívta mindenki mielőtt megkapta a COVID-19 nevet (ráadásul most is sokan így hívják). Azonnal törölnek a szerkesztők minden ilyen bejegyzést, tehát hamisítják a történelmet. Hiába hivatkozol cikkekre, törlik mert nem illik a világképükbe.

Később megjelent tanulmányokban az elsőként Kínában észlelt esetek dátumai közt a 2019. november 17-i dátum is megjelent, miután a szakértők úgy vélték, hogy utólag megtalálták a feltételezett „első” fertőzött egyént.

https://hu.wikipedia.org/wiki/COVID–19

Nekem úgy tűnik, hogy hivatkoznak a feltételezett eredet helyére. Te mit hiányolsz?

Pontosan azt, amit írtam. Olvasd el még egyszer, ha nem érted!
Ezért nem írok és nem javítok a magyar Wikipédiában már semmit. A történelem hamisításához nem asszisztálok, mert az szégyen ami a magyar Wikipédián folyik.

Külön vicces volt a Polgár Tamásról szóló lap, ami miatt be is perelte Wikipédiát. Bár nem szimpatizálok vele, de azért azok a rágalmak, amiket a szerkesztők / moderátorok megfogalmaztak egy élő emberről, nem volt semmi. Érdemes megnézi a vitalapot, jó olvasmány. Ha engem rágalmaztak volna, akkor én mondjuk letiltattam volna az elérését Magyarországról az egésznek.

Van egy kulon terminology resz, ahol leirjak ki mikor hogy hivatkozott ra, mert a jarvany kitoresekor mindenki mindenfele modon hivta. Az elejen van egy link erre is. Egyebkent a korabbi nevezektannal (hogy arrol a helyrol nevezik el, amirol ismertte valik) a kinai koronavirus/Wuhan virus teljesen osszhangban volt, legyen szo a mar emlitett spanyolnatharol, MERS-rol (Middle East ugye), vagy az afrikai Ebola/Legbala folyorol.

Amugy ezt a hisztit mar korabban eljatszottak, igy lett a Mexican flu (jaj, jaj, a mexikoiakat ki fogjak rekeszteni) es swine flu (sertestenyesztok panaszkodtak) utan H1N1.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

During the initial outbreak in Wuhan, China, various names were used for the virus; some names used by different sources included the "coronavirus" or "Wuhan coronavirus".[30][31]

Onnan, amit linkeltem, a Terminology-s reszrol.

A linked szerintem nem jo. Ha a sima COVID-ot irod bele, akkor a Coronavirus_disease cikkre iranyit. Ha a -19 is belekerul (ahogy irtad, csak a forummotor a kotojeltol levagta), akkor a https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus_disease_2019 linkre iranyit, aminel van egy ilyen bekezdes:

Name

During the initial outbreak in Wuhan, China, the virus and disease were commonly referred to as "coronavirus" and "Wuhan coronavirus",[319][320][321] with the disease sometimes called "Wuhan pneumonia".[322][323] In the past, many diseases have been named after geographical locations, such as the Spanish flu,[324] Middle East Respiratory Syndrome, and Zika virus.[325]

In January 2020, the World Health Organization recommended 2019-nCov[326] and 2019-nCoV acute respiratory disease[327] as interim names for the virus and disease per 2015 guidance and international guidelines against using geographical locations (e.g. Wuhan, China), animal species, or groups of people in disease and virus names in part to prevent social stigma.[328][329][330]

The official names COVID‑19 and SARS-CoV-2 were issued by the WHO on 11 February 2020.[331] WHO chief Tedros Adhanom Ghebreyesus explained: CO for corona, VI for virus, D for disease and 19 for when the outbreak was first identified (31 December 2019).[332] The WHO additionally uses "the COVID‑19 virus" and "the virus responsible for COVID‑19" in public communications.[331]

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Az angol Wikipédián szerepel, igen. Valamint gyakorlatilag mindenki így hívta, amíg Kína politikai nyomást nem gyakorolt ellene. Elég csak visszanézni a magyar cikkeket. Sőt ma is sokan így hívják, valahol még a tag ugyanez "kínai koronavírus". Szerencsére a Wikipédia magyar szerkesztői nem tudják eltűntetni az újságok archívumait, de aki szerencsétlen és nem beszél nyelveket, az mondjuk 10 év múlva már a hamis történelmet fogja olvasni. Szánalmas és szomorú is egyben.

Na vééégre tudtál valami konkrétat linkelni ebben a szálban! Hurrá.

Mostmár csak az a kérdés, hogy melyik magyar wiki oldallal van a gondod, mert azt még mindig nem tudjuk. A hu/en wiki/covid-19 oldalakon egyiken se szerepel az általad oly nagyon áhított kifejezés.

Teljesen felesleges a kozvelemenykutatasokat nezni. Amig a balosok a Trump szavazokat terrorizaljak meg lelovik, nem fogjak elmondani, hogy valojaban kire szavaznak. Trump mar valoszinuleg messze Biden felett van, nem ezen fog mulni.

A DNC be akarja vezetni mindenhol a levelszavazast, a "voter ID" ellen van (ez nalunk kb. felfoghatatlan, hogy ugy szavazz, hogy nem tudjak ki vagy), es egyeb trukkokkel (a halottak jellemzoen rajuk szavaznak) megprobaljak majd elcsalni a valasztast. Ha sikerul, akkor mindegy Trump tamogatottsaga, Biden nyer, a szavazatok 110%-aval. Ha meg tudjak allitani, akkor Trump.

Ahogy a masik, hires baloldali vezeto mondta, "Nem azok döntenek, akik szavaznak, hanem azok, akik a szavazatokat számlálják." Itt is valami ilyesmi lesz.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Amugy tippre Trump fog nyerni. Annyival tobb szavazatot kap a "bekes tuntetesek" miatt (hany halalos aldozatnal tartanak most? olyan 30 korul abbahagytam a szamolast), hogy azt mar nem lesz pofajuk elcsalni. A masik, ha Pelosi javaslata ellenere Biden megis kiall Trumppal vitazni, akkor nagyon szep tiszta lesz a padlo. :)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ebből még bármi lehet, nagyon érzelemalapú lesz ez a választás, az meg kb. az utolsó héten fog múlni...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Úgy gondoltam, hogy inkább hirtelen fellángolásból fog menni a szavazat. 

Ha Magyarországon valaki érzelmi alapon Fidesz szavazó, akkor nagyon nagy eséllyel az az lesz két hónap múlva is. Most az USA-ban úgy össze-vissza fognak szavazni... republikánusok kampányolnak Biden mellett pl., aztán, hogy jutnak-e valamire? 

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerintem is borzasztó mindkét jelölt. Az is érdekes, hogy amerre én olvasok cikkeket, szinte mindig Trump fikázó cikkek jönnek fel, de Biden-ről szinte semmit nem lehet olvasni, se jót se rosszat. A média is borzasztó mindkét oldalon, ugyanolyan elvetemültek, buborékban élnek.

Viszont azon gondolkodtam, hogy nem pont ez a demokrácia lényege valami kifacsart módon? Lehet, hogy hülyék a szavazók, amiért beszavaznak egy főhülyét, és lehet, hogy objektíven nézve ez végső soron nekik is rosszabb, de a főhülye mindig direkt olyanokat nyilatkozik, amit a birka szavazótábora elhisz, és ettől jól érzik magukat. Szomorú olyan oldalról nézve, hogy így vagy úgy, de hazugságban él mindenki, és a választók közel fele meg boldogtalan. De az elnök pont azt teszi, amire felkérték, és a többség boldog(nak hiszi magát). Ha valaki úgy irányítaná az országot, ami az embereknek valójában jó, de ők rosszul érzik magukat tőle, azt a többség pont elnyomásnak és nem demokráciának venné. Ugyanez magyar helyzetre átfordítva: objektíven borzalmas állapotban vannak a kórházak, de ha a Fidesz-tábor szerint ez teljesen jól van, és ők vannak többségben, akkor a kisebbség lesz szíves demokratikusan elfogadni, hogy a kórházak szar állapota a kívánatos, vagyis pont a rossz a jó :(.

Nem kell sok mindent vizionálni a számokba, csak racionálisan kell gondolkodni.

Országszerte rengeteg fosztogatás, lövöldözés, megfélemlítés megy a "BLM" csürhe által, akiket a demokraták támogatnak. Ezt mindenki tudja, csak kevesen mondják is ki. Rengeteg helyen olvasni, hogy aki eddig Trump ellenes is volt, még az is inkább rá fog szavazni, de semmiképpen sem a demokratákra.

Trump is nyíltan hangoztatja, hogy ez már nem békés tüntetések, ahogy a demokrata sajtó folyamatosan hangoztatja.

Viszont a demokraták is látják, hogy kezd kicsúszni a kezükből az irányítás, mert bár támogatják a zavargókat, mégis már azt kommunikálják kifelé, hogy ezt Trump amerikája idézte elő, meg a zavargók nem az ő embereik, hanem jobboldali aktivisták...

 

Azon városokban ahol vannak a zavargások az értelmes emberek, akik azt szeretnék, hogy vége legyen ennek a hülyeségnek úgy is arra fognak szavazni, aki ígéretet is tesz a megállításra. Eddig csak Trump nyilatkozott, hogy ennek véget kell vetni. A demokraták most kezdenek efelé menni, ahogy írtam, tehát kész vicc.

A probléma, hogy Trump már most megtehetné, hogy a nemzeti gárdát kirendeli a kérdéses helyekre, nem kellene várnia, hogy adott kormányzó vagy polgármester szóljon, hogy jó lenne a segítség... Csak hát Trump sem olyan hülye. Amíg más kéri az intézkedést, addig ő mossa kezeit ha bármi komolyabb összecsapás alakul ki. Ha ő rendelné oda a fegyveres erőket, akkor nagyot tudna esni a népszerűsége... Tehát így lényegében azért tart ott az ország, ahol mert közelednek a választások...

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"Országszerte rengeteg fosztogatás, lövöldözés, megfélemlítés megy a "BLM" csürhe által, akiket a demokraták támogatnak. Ezt mindenki tudja, csak kevesen mondják is ki. Rengeteg helyen olvasni, hogy aki eddig Trump ellenes is volt, még az is inkább rá fog szavazni, de semmiképpen sem a demokratákra."

Rengeteg helyen meg azt olvasni, hogy republikánusok nem fognak Trumpra, mert iszonyatos mértékben elbaszta a koronavírus-ügyet, és ha van pár halott a környezetedben (neadjisten családtag) aki erre ráfaragott, akkor nehéz lesz őt támogatnod tovább.

Nagyon nem egyértelmű ez a mostani helyzet.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nagyon magabiztos, ahogy sokan mások is ebben a topicban, de szerintem még simán veszíthet. Még csak jövő héttől indulnak a TV viták, ahol simán lejárathatja magát bármelyik fél. A Jonathan Swan féle interjún pl. eléggé beégett Trump. Persze Biden is felsülhet, még semmi sincs eldöntve.

"Everything fails, all the time."

Szerkesztve: 2020. 09. 27., v – 19:44

Egyvalaminek egyebkent soha ne becsuljetek ala az erejet:

Trump SZEMELYESEN jarja korbe az orszagot - raadasul az utolso pillanatokban, aminek hatasat mar nem nagyon merik a pollok a legtobb allamban. Nem valami kampanycsicskat kuld maga helyett. Minden allamban belenez tobbszor az atlagemberek szemebe. Covid idejen raadasul ez meg utosebb kulonbsegeket hozhat.

Farage is ezzel szerzett eleg sulyos szazalekokat pont az EU parlamenti valasztasok elott szo szerint a semmibol.

Ironikusan magyar peldakent Dobrev Klara EU valasztas elotti kampanyat lehet ehhez hasonlitani. Ami 5.5%-os (2018) "majdnem kieses szelen allo" partbol eros 17%-os (2019) masodik hellye erositette a DK-t.

Ma lesz az elnöki vita. Állítólag Biden inkább kihagyta volna, amit - ismerve verbális képességeit és mentális állapotát - nem is csodálok. :D

trey @ gépház

"Mai világban ez nem lehet kifogás, virtuálisan is lehetnek egy képernyőn."

https://telex.hu/kulfold/2020/10/10/egyesult-allamok-dr-anthony-fauci-k…

"Az elnökjelölti vitákat szervező bizottság pénteken bejelentette: hivatalosan is törölte a második országos televíziós vitát Donald Trump elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden között. A második elnökjelölti vitát a floridai Miamiban tartották volna, de a koronavírus-járvány és Donald Trump vírusfertőzése miatt a szervezők virtuális, azaz interneten tartott vitát szerettek volna.

Ebbe Joe Biden beleegyezett, Donald Trump azonban nem. "

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Valószínűleg már elkezdték telepumpálni vérplazmás antitest-koktélokkal.

Bár amilyen eddig ez az év, simán el tudom képzelni, hogy 2 héten belül belehal, a vitán meg megfertőzte Bident is, aki ugyancsak belehal még a választások előtt. Így Pence vs Harris csata lenne. Extra furcsa helyzet lenne, hogy ha Pence is belehalna, így januárig a házelnök Pelosi lenne az elnök és jó eséllyel Harrisnek adná át az elnökséget, aki így hirtelen "csak" a 2. női elnöke lenne USÁ-nak. :)

En nem arra gondoltam.

Hanem hogy:

- Boris mielott elkapta es 3 napig bent fekudt: "jatszunk herd immunity-re"

- Boris miutan kijott a korhazbol: "oke fiuk, le kell zarni mindent is"

- A nala joval idosebb, 80 folotti Berlusconi szinten bent toltott a korhazban 3 napot tudogyulladassal. De mikor kijott, azt mondta:

"A járványhullámok miatt az országot nem állíthatjuk le ismét, mivel ez precedens nélküli gazdasági katasztrófához vezetne" - (erdekessegkent ezt a magyar hirportalok leforditottak az olasz forrasokbol, az angol hirportalok kozul viszont egyik sem.)

Erre ertettem, hogy remelem "Berlusconisan" epul fel, nem "Boris-osan".

De te is jól tudod, hogy Trump egyáltalán nem így viselkedik. Ő, ha max enyhe tünetekkel felépül, akkor "See? It's just-a-flu." mondattal fogja kezdeni az első beszédét, mivel ezzel imponál a szavazóbázisának. A választás előtt bő 1 hónappal politikai öngyilkosság lenne kiállnia a nyilvánosság elég és azt mondani, hogy "Bocs, eddig egy hülye segg voltam, mostantól komolyan veszem a helyzetet. De légyszi azért válasszatok meg ismét azzal az ellenfelemmel szemben, aki az elejétől kezdve komolyan vette a helyzetet."

Boris-rol ugyanigy gondolkodtam. Megis csinalt egy U-turnt.

"De légyszi azért válasszatok meg ismét azzal az ellenfelemmel szemben, aki az elejétől kezdve komolyan vette a helyzetet."

Az az ellenzek retorikaja, hogy "Trump nem veszi komolyan", a sajat retorikaja az, hogy "a dem-ek nem zartak volna le a kinai hatart meg kesobb az EU-st es mar 2 millio aldozat lenne, ha ok kesobb leptek volna". Ebbe belefer (sajnos) egy Boris-os U-turn.

A maszkellenessege mondjuk meredek. Azzal kivancsi vagyok mi lesz, abbol nem johet ki arcvesztes nelkul, akarhogy csinalja.

"Állítólag Biden inkább kihagyta volna, amit - ismerve verbális képességeit és mentális állapotát - nem is csodálok. :D"

Hát, távolról sem ez volt az évszázad vitája, de Biden semmiben nem maradt Trump alatt. 

Na jó, persze nagyon alacsony ez a léc...
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Azért tesztelték mert kontaktnak minősül, meg valami elnökféle. Még az elején van.

Az akitől elkapta reggel még negatív volt, délutánra tünetei lettek, gyorstesztelték, pozitív lett, ennek ellenére nem vonult azonnal karanténba, sőt elhallgatták, Trumpot se vonták vissza.

Ja, amúgy a Repi szóvivő is koronás, és ő is simán elhallgatta.

Azóta Pence-et, Bident és még Pelosit is tesztelték.

mindenesetre, ha történne vele valami komolyabb, akkor bizonyoz emberek összeesküvés elméleteit eléggé igazolná :-)

 

Európában is terjed az USA-ban lábra kapott QAnon. A tengerentúlon már a politika felső köreiben is megjelent, Trump elnök hazafiaknak nevezte tagjait. A QAnon-hívők körében is első számú ellenség az univerzális háttérhatalommá minősített Soros György.
 

Tom Hanks és más hollywoodi hírességek az ártatlan gyerekek véréből kinyert adrenokrómmal igyekeznek fiatalok maradni, s ugyanennek köszönhetően gyógyultak ki a koronavírusból. Amit amúgy is egy kínai laboratóriumban fejlesztettek ki Barack Obama segítségével, csak azért, hogy tönkretegyék Donald Trump újraválasztási esélyeit. Akik szájmaszkot viselnek, azok a sátánisták uralma alá kerültek,

 

 

 

https://hvg.hu/360/202040__qanon__osszeeskuveselmeletek_felturbozva__tr…

"ártatlan gyerekek véréből kinyert adrenokrómmal "

Tegyuk hozza, hogy USA-ban egeszen mas a pedofilia kerdeskore. Tobb allamban az futtatta fel a szervezett bunozest (tobbek kozt Californiaban is), hogy 18 a beleegyezesi korhatar. Buliban hajnal 3-kor arrol beszelgetni, hogy milyen jo volt 17 eves csajt megkurni, kb olyan elmeny, mint errefele elszivni egy jointot. A tobbseg nem lesz tole heroinista, de kap egy kepet arrol, hogy a torvenyek mennyire elternek az ember termeszetetol. USA-ban egyenes es bizalmi lepcsozetes ut van a pedofilia es a pedofil halozatok kiepulesehez, ahogy egyre fiatalabb korosztaly kerul szoba ahogy telnek az evek. Ezek miatt a kreten torvenyek es az emiatt letezo pedofilia miatt eleg szar a vegeredmeny. :( Ezekutan nem csodalkozom, ha valaki elhiszi a "gyerekek vere" okorseget. Ettol meg okorseg.

Szerkesztve: 2020. 10. 04., v – 16:35

2016-os és 2020-as közvélemény-kutatások összehasonlítása a RealClearPolitics aggregátorában:

Az USA politikájában az országos átlagnak nagyon kicsi a jelentősége. (Politikailag nulla, esetleg trendek követésére lehet hasznos.) Trumpnak még mindig jók az esélyei szerintem.

Ez már Origó színvonal, nem kellett sok idő hozzá...

https://www.nytimes.com/2020/09/29/us/politics/john-ratcliffe-russian-d…

President Trump’s top intelligence official on Tuesday released unverified information about the 2016 campaign that appeared to be a bid to help Mr. Trump politically and was said to be disclosed over the objections of career intelligence officials who were concerned that the material could be Russian disinformation.

(...)

Other officials — including Robert S. Mueller III, the special counsel appointed by the Justice Department, and the Republican-led Senate Intelligence Committee — had evaluated and rejected the information in the years since, according to three current and former officials familiar with those inquiries.

(...)

“It’s very disturbing to me that 35 days before an election, a director of national intelligence would release unverified” rumors that originated from Russia, said Senator Mark Warner of Virginia, the top Democrat on the Senate Intelligence Committee.

 

Tehát: Trump kinevez egy hűséges pártkatonát a NI élére, aki - surprise, surprise - a választások előtt pár héttel kihoz egy - surprise, suprise - nem igazolt, sőt korábban megcáfolt orosz dezinformációt, ami - surprise, surprise - pont Trumpot segíti. Miért nem tavasszal jött elő az információkkal? Akkor lett volna idő meghallgatásokat tartani és Clinton már börtönben is lehetne. De most ezekre ugye nincs idő a választásokig, így marad a "hidd el légyszi-légyszi, neeeem orosz kamuhír".

manapság indexet olvasni már ciki

 

 

bár azért még van az indexnek hova fejlődnie (azért ez már tényleg nagyon komoly :-) ):

 

A Magyar Nemzet arról írt, hogy Pikó az apja cégével újíttatná fel az önkormányzati bérlakásokat, miközben a férfi már nem is él

 

https://444.hu/2020/10/07/a-magyar-nemzet-arrol-ir-hogy-piko-az-apja-ce…

 

 

Vajon mennyi idő kell, hogy az index is elérje ezt a színvonalat? És vajon az én adómból mennyi pénz megy erre???

"unverified"

A "tobb tudos szerint" (forrasmegjeloles egy darab tudos papirjara sincs), "forrasaink szerint" (egyetlen forras megnevezese nelkul), "nevtelenseget kero forrasaink szerint" mennyivel jobb? A "nemlakaj" media ugyanezt csinalja, csak rutinosabban fogalmazott kulfoldi cikkeket vesz at, ahol ez eggyel kevesbe szembetuno.

Regen leirtak egy hirt, hogy mi tortent, es eldonthetted, hogy hogy erezd magad miatta.

Ma elmondjak egy hirben, hogy hogy kene erezned, neked meg el kell dontened, hogy megtortenhetett-e.

Jobbrol-balrol megvan ez a szinvonal-csokkenes a mediaban :(

Legutóbb Nancy blokkolta a kétpárti csomagot: Pelosi Is Blocking Second Skinny Stimulus Plan, This Time From Moderate Democrats.

Amúgy tényleg van abban valami, hogy a demokrata kormányzók lezárják az egész államukat, lényegében ellehetetlenítve az üzletet, majd a központi költségvetésből akarják pótolni a saját elcseszett politikájuk okozta kárt.

Tulajdonképpen majdnem mindegy, csak annyi a kérdés, hogy a világvége eljövetelét késleltetheti-e még négy évig Trump, vagy pedig már most a nyakunkba szakítják a sátánisták demokraták :-)

Éppen arra gondoltam, hogy ki kellene írni egy szavazást: Szerinted szabad lesz-e karányocskor édesanyámmal (aki külön háztartásban él) együtt énekelnem a karácsonyfa előtt? Megpuszilhatja-e az unokáit? Meghívhatjuk-e egy közös vacsorára?

 * Nem, jogilag szabálysértés lesz!

 * Nem, jogilag bűntény lesz!

 * Nem, jogilag népirtás lesz!

 * Mit érdekel, lélegeztetőgépen fogsz lógni úgyis!

Emlékszik még valaki? 1-2 hétre kell lezárni a gazdaságot, hogy laposítsuk a görbét!

 

Azt hallottátok, hogy Biden mit mondott Magyarországról? Innen veszem az idézetet: https://hvg.hu/vilag/20201016_joe_biden_elnokjelolt_donald_trump_magyar… Ezt mondta állítólag: "You see what's happening in everything from Belarus to Poland to Hungary and the rise of totalitarian regimes in the world and this president embraces all the thugs in the world,"

Újra jönni fog a demokráciaexport hozzánk is? Vagy hogy kell ezt érteni?

"Vagy hogy kell ezt érteni?"

Úgy, hogy az amerikai választók előtt beszólt Trumpnak, hogy szar elnöknek tartja. Magyarország se Bident, se Trumpot nem érdekli különösebben, és nagyon nincs is miért érdekelje. Az amerikai választókat sem nagyon, meglepne ha a többség tudná egyáltalán mire próbált célozni Biden...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A Fidesznek mindenképpen Trump jobb választás, annyira hogy már korábbi megválasztásakor is rá tettek minden tétet.

Lásd:
Orbán a világon elsőként állt be Trump mögé
https://index.hu/belfold/2016/07/23/orban_a_vilagon_elsokent_allt_be_tr…
Trump az elnök - Orbán elsőként gratulált
https://volksgruppen.orf.at/v2/magyarok/stories/2807823/

* Egyeb: A legfelsobb birosag minden ilyen tulkapast visszadob a 'csaba.

Mar a WHO is kijelentette, hogy meg kene tanulnunk egyutt elni a virussal, es nem lockdown-nal vedekezni ellene:

https://www.youtube.com/watch?v=x8oH7cBxgwE&feature=youtu.be&t=915

PS.: Videoban elhangzottak alapjan (vagyis a WHO szerint) a virus eddigi halalozasi rataja 0,1%-0,2% kozott van.

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Később azt is mondja, hogy tesztelés, kontakt-kutatás, fertőzöttek izolálása.

Na, az első kettőn már a legtöbb ország elbukik, az USA is, ha már itt róluk van főleg szó, de mi is. Nálunk a mai pozitivitási arány 15,31%, a 7 napos csúszóátlag 12,83%. Ha elfogadjuk a WHO százalékait, akkor qrvára szarul csinálunk valamit.
A kormány persze a teljes időszakot nézi a pozitivitásra. Még egy ideig működhet, aztán valami újabb spin doctor művelet kell. Pl lehet nézni az összes koronavírust, amióta tudunk ezen víruscsoport létezéséről! Végülis se az eredeti SARS, se a MERS nem okozott gondot nálunk.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyit tudnak késni a teszteléssel, kezdve a kiszállástól a teszteredmény megérkezéséig, és ha nem hómofisz vagy, akkor addig nem tudod magad karanténra kiíratni. Hogy az iskolákban a kidőlt tanár kontaktjaiba nem kerül bele a tanáriban mellette ülő kolléga. Hogy a hazaküldött gyerek mellé nem tud maradni a szülő. És egészen biztos, hogy sok más hasonló helyzet van, ahol kihagynak kontaktokat.

Aztán jön a meglepett pikacsu arc, hogy miért megy még mindig felfelé.

Szerintem ne panikolj Biden miatt. Az amierikaiak valami 330 millionyian voltak par eve, amikor neztem. Ebbol 150 milliot lelottek, a maradekbol 200 millionyival vegzett a korona, a marado -20 millioval meg elbanunk.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Szerkesztve: 2020. 10. 18., v – 23:42

Közben már mennek az amerikai választások, 27 millió szavazatot már leadtak:

2020 General Election Early Vote Statistics

Mindkét oldal számára vannak jó és rossz hírek:

Early voting data in battleground states shows Trump outpacing national polls giving Biden an edge

Amik számítanak azok a csatatér államok, ahol Trump továbbra is jobban áll 2016-hoz viszonyítva a kutatások szerint:

Top Battlegrounds (2020 vs. 2016): Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Florida, North Carolina, Arizona

"Arról nincs bizonyíték, hogy Sokint Biden azért rúgatta ki, mert fiának cégét fenyegette"

DEBUNKED XD

Szerkesztve: 2020. 10. 20., k – 19:17

kicsit régi, de nekem most dobta ki a gugli :-)

 

Why does Trump's image appear under searches for 'idiot?' Google CEO Pichai answers.

 

https://www.youtube.com/watch?v=o6zfp6lRw2E

 

próbáljátok ki. Nekem az idiot-ot a képkeresőbe beírva az első sorban lévő 8 képtalálatból 5 Trumpot ábrázolja. Ez azt jelenti, hogy balliberális vagyok vagy mit? :-)

Nekem is azt adja ki, pedig ha egyvalamiben biztos vagyok az az, hogy nem vagyok balliberális. Felnőttem, elmúlt, spongyát rá!

Számtalan bizonyíték van, hogy manipulálják a keresések eredményeit, és arra is, hogy full balosok sátánista globalisák. Nem csodálkozom, hogy ilyen alattomos módszerekkel is manipulálni próbálják a választást.

Simán meg lehet "hekkelni" az algoritmust kontextussal, html tagekkel (képeknél az alt), exif metaadattal (kulcsszavak), fájlnévvel, stb. Ehhez nem kell sátánpistának lenni. Bárki megteheti, bárkivel. Még csak tömegesen se kell kezdeni. Elég, ha elkezdi begyűjteni ezt az infót a Googlebot.

Egyébként a Bing is ugyanez a szitu, ott is ott van.

De még a Yandexen is, ami aztán nem vádolható azzal, hogy sátánpista deep state gyíkemberek lennének.

A Duckduckgo a legkiegyensúlyozottabb a kérdésben, az idiot szóra rákeresve kihozza Obamát, Trumpot és Busht is. :)

De hogy ontopic is legyek, így két héttel a választás előtt a korai szavazók adatait elnézve bukta lesz ebből. De még nem kizárt hogy megismétlődik a 2016-os "csoda".

"Everything fails, all the time."

Teljesen igaza van, rá kell végre döbbenni, hogy ezzel a vírus-megközelítéssel a vesztünkbe menetelünk. Elsőre jó érzékkel reagált a vírusra, aztán viszont - gondolom a tanácsadói hatására - meghátrált. Most már szerintem késő, de legalább szépít így a végére. Ahogy Pasteur is állítólag a halálos ágyán azt mondta, hogy a fogékonyság sokkal fontosabb mint a kórokozók: ez sem lett mainstream, de az ő lelkiismerete legalább tiszta. Willam Barr-t kellene még jól seggberúgnia, hogy adósságok nélkül vonulhasson vissza.

"Elsőre jó érzékkel reagált a vírusra, aztán viszont - gondolom a tanácsadói hatására - meghátrált. "

Inkább (és más dolgokból is) úgy tűnik, ennyire random ez az ember. Ezért aztán néha mindenki számára betalál valahol, néha meg nem, és így mikor egymásnak ellentmondó dolgokat állít, a "most az mondja amit gondol" és a "most a tanácsadói hatására mond olyan dolgokat, amivel nem ért egyet" közül az egyiket mindig ki lehet választani.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem kell itt ilyenre gondolni, hogy random gondolkodik...

A kezdeti lépések jók voltak. Nem is lett volna gond, hogy ha tartják azt. Viszont mivel Trump első sorban üzletember és a legnagyobb támogatói is üzletemberek, így ezen nyomás hatására, mert sok volt a bevétel kiesés és a gazdaság ezt megérezte, így inkább úgy döntöttek, hogy előbb mentik a gazdaságot és minden mást hátra sorolnak.

Ezzel tényleg megmentették a gazdasági mélypontot, de egyéb részről meg beütött a kaki, meg a sok hülye maszk ellenes, amik miatt tart most az ország vírushelyzetileg ahol.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Jaj... Csak ezt ne...

 

Ez nem randomság!

Ígért valamiket a kampány alatt, megtalálta a "közös ellenséget", amivel maga mellé állította a nagy hazafiakat, erőt demonstrált a többi ország felé... De ezeket nem tudja/akarja megcsinálni.

 

Bevándorlás és muszlim kérdés: Ez ugyanaz mint ami itt is volt. Lett egy közös ellenség kiszemelve, akik ellen ment a kampány, de igazából tényleges lépések nem történtek, de jó szajkózni folyamatosan, hogy a hülyéket meggyőzzük (hasonló példának ott van még Brüsszel és Soros)

A gazdagok adózzanak többet: Ez is jól hangzik a kisember számára és természetesen Trump mellé áll, csak azt se felejtsük el, hogy ezzel Trump saját magát és legnagyobb támogatóit "támadná". Ígéretnek jó, de több nem lesz belőle.

ISIS kérdés: Tökéletes hirtelen jött ötlet, hogy bombázzunk le mindenkit... Csak gondolom utána jöttek az okosabbak, hogy ez nem így megy. Jöttek az olajcégek, hogy hát azért az olajmezőkre szükség lenne.

Fegyvertartás: Hát... Ő... Izé... Amerika! Fuck Yeah! Betiltanák a fegyvereket mindenki elpártolna tőle kb...

Nukleáris fegyverek: A cikk írója is szépen elfelejtette összefoglalni azt a két pontot, amit írt: USA nem lő egyből nukleáris fegyvert, szeretnék ha mindenki leszerelné ezeket, de azért tartaléknak nálunk még lesznek.

Minimálbér: Ahogy írja is a cikk írója, ez meglett. Most már $10 az órabér. Ez is jó ígéret volt az emberek felé, de nem több. Üzletember lévén érzékelte, hogy mi lesz a következmény és minden nagy cég inkább kivonul Kínába akkor, ezért lepasszolta a dolgot, mondván: Nem az én dolgom, majd az államok saját vezetőségei döntenek róla.

Globális klímaváltozás: Na jó, ez az egy amelyik tényleg nagyon randomra jött ki nála... Gondolom itt is jöttek háttérben az okosabbak és elmondták neki mi is a helyzet.

Adósság: Hát... Na... Hosszú távú tervek. Most hirtelen még nagyobb lesz az adósság, de utána fokozatosan csökkentjük. Vagy egyszerűen belátta, hogy nem lesz addig pozícióban és kicsesz az utóddal.

 

Lehetne mindent elemezgetni, de a lényege az egésznek annyi, hogy ő sem random csinálja ezeket. Lényegében mondhatnám, hogy ezzel mérik fel mit is akar a nép. Bedobnak valamit, megnézik tetszik-e a népnek, ha nem akkor fokozatosan kihátrálnak. Utána megnézik, hogy a támogatóiknak mennyire tetszik és ott is kihátrálnak, hogy ha rosszul sülne el.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"Ígért valamiket a kampány alatt, megtalálta a "közös ellenséget", amivel maga mellé állította a nagy hazafiakat, erőt demonstrált a többi ország felé... De ezeket nem tudja/akarja megcsinálni."

Ha jól értem, ezt mind a kampány előtt mondta, nem a kampány és a valós elnöksége közti különbségekről van szó.

Illetve ez részemről is egy random cikk volt :) , az első, amit a Google kidobott, de sajnos sokkal többet beszélt össze-vissza.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nehany esetben azert kifejezetten lehetett orulni annak, hogy olyan gyorsan meg tudta valtoztatni a velemenyet.

Azt hiszem a rekordot abortuszugyben hozta ossze a 2016-os kampanya alatt: 3 nap alatt 5 fele nyilatkozatot tett. Az 5. raadasul az volt, hogy "az abortusz torvenyeket hagyna ugy, ahogy vannak". :)

A DDG a saját crawler mellett még mindig használja a Binget.

Az alternatív keresők közül a Startpage és a Presearch teljesen Google alapú, nincs saját crawlerjük, a DDG, a Qwant, a Swisscows, stb vagy használ saját crawlert is, vagy csak Binget.

Ha az algoritmus globálisan "van meghekkelve", akkor a keresési buborékot nem generáló keresők is azt látják.

Szerkesztve: 2020. 10. 21., sze – 20:08

AOC és Ilhan Omar az előző este egy 400k+ látogatottságú Among Us & Twitch közvetítést csináltak, ezzel minden idők harmadik legforgalmasabb eseménye voltak a platformon. Boomerék nyilván ezt nem érzékelik fontosnak, pedig de, az. Rengeteg első- és másodválasztó korosztályú, és olyanok, akik még nem jogosultak rá, de legközelebb már igen.

Zseniális húzás, na.

Pontosan. Rengeteg szavazókorú fiatal van, akit nem érdekel annyira az egész, hogy elmenjen szavazni is. Ha ezt a réteget mobilizálni tudja, és nem hibázik a jövőben valami nagyot, akkor simán meglehet neki a kormányzóság vagy a szenátus, majd 2028-ban vagy 2032-ben az elnöki szék.

Az a baj ezzel, hogy egyreszt az online nezo nem biztos, hogy azert nez, mert egyet is ert (siman lehet, hogy szorakoztatja az a sok kretenseg, amit mond). A masik, hogy ezt mar sokszor es sokan megprobaltak szavazatra is valtani, es nem nagyon ment (a vilag minden tajara szetszort emberek, sokszor nem is allampolgarok).

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Nem azt, hogy gamerek, hanem hogy sok online kovetovel rendelkeznek - esetenkent a vilag minden tajarol. Nalunk - igaz, trollkodasbol - Tomcat probalt elindulni egy idokozin, Sargon Gibraltarban probalkozott az EP valasztason a UKIP szineiben, a TYT-s Cenk meg valahol Commieforniaban a demokratak elovalasztasan. Egyikbol sem lett semmi, a helyben ismert Gipsz Jakab eddig mindig gyozott (vagy persze a partlogo).

Tippre ha PewDiePie elindulna a sved valasztasokon, kikapna valami gothenburgi Jacob Gipssontol, hiaba koveti a sved lakossag durvan tizszerese.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ok, de a felsoroltakkal ellentétben AOC esete pont fordított volt, nem? A politikai karrierje miatt figyeltek fel rá sajtóban majd a konzervatívok és az alt-rightosok elkezdték támadni, hogy mit keresett itt a boomerek mellett ez a fiatal, nem fehér, korábban pultosként dolgozó nő. Ez a részben rasszista, részben nőellenes gyűlölethullám hozta meg - eléggé groteszk módon - AOC-nak az országos népszerűséget, mert bármit mondott, az triggerelte a jobboldalt, ami meg hozta a lapoknak az olvasottságot, így kialakult az öngerjesztő folyamat.

Amit a streammel csinált most, az inkább egy modern változata a régi királyi TV-n futó közéleti műsor "A politikus is volt ember" című rovatának. Mert a politikai nézeteitől eltekintve AOC közelebb van egy átlag mai fiatal amerikaihoz, mint bármely más ismert politikus. Az átlag amerikai fiatal meg örül, ha munka után (már ha van neki egyáltalán) az összespórolt pénzen vett konzolján tud egy kicsit játszani. A Twitch népszerűsége is ennek köszönhető.

Ezzel szemben Trumpnak az a kikapcsolódás, ha az Air Force One-on vagy a privát gépén elutazik a floridai privát klubjába (ahol 100 000 dollár az éves tagdíj) és golfozik egy kicsit. Ez "kissé" távol áll a mai átlag amerikai fiataltól.

Szóval AOC most csak azt próbálta megmutatni a fiatalságnak, hogy ő is csak egy átlag millenial, aki kikapcsolódásként nem privát golfklubba jár, hanem játszik egy videójátékkal. Ez szerintem is remek lépés annak érdekében, hogy a politikailag kevésbé aktív fiatalságot mobilizálja. Elég nagy tartalékok vannak ebben a korosztályban (értem ezalatt azokat, akik egyáltalán nem szavaznak), okozhat még meglepetést AOC, ha tartósan meg tudja őket szólítani.

Csakúgy, mint 2016-ban, a közvélemény-kutatások most is egyre szorosabbak a választáshoz közeledve. Erre 3 elméletet tudok felállítani:

 • Trump megint tarol a bizonytalan választók között, akik eddig kivártak.
 • Az októberi bomba (Biden korrupciós ügyei) működik, a cenzúra ellenére.
 • Konspirációs teória: a közvélemény-kutató cégek eddig manipulálták az adatokat hogy a demokratáknak kedvezzenek, de most már folyamatosan a valós mérésekhez igazítják őket, hogy elkerüljék a leégést.

Érdemesebb konkrétan az RCP adatait nézni, nem elfogult híroldalakat.

Itt van az összegzés a különféle közvéleménykutászoktól:
https://www.realclearpolitics.com/epolls/2020/president/us/general_elec…

De ha már Pennsylvania:
https://www.realclearpolitics.com/epolls/2020/president/pa/pennsylvania…

Ez meg az Electoral College trendjeit mutatja:
https://www.realclearpolitics.com/epolls/2020/president/2020_elections_…

Azt se hagyjuk ki, hogy sokkal-sokkal többen éltek a korai választási jogukkal, illetve a levélszavazati lehetőséggel. Azok már fix szavazatok, nem mennek sehova.

Figyelem az RCP adatait, szoktam is linkelni. Az össznemzeti számok irrelevánsak. Pont az a lényeg, hogy Trump ugyan Biden mögött van Pennsylvaniában, de jelenleg 1,0%-ponttal jobban áll, mint 4 éve, amikor megnyerte az államot. Illetve 4 éve is a választások előtti utolsó hetekben kezdtek szorossá válni a csatatér államok.

Pennsylvania, Florida, Wisconsin, Michigan – mind a négy államban jobbak a jelenlegi számai, mint 2016-ban. Ha ezeket megnyeri, megnyeri a választást:

 • Pennsylvania +1,0%
 • Florida +0,7%
 • Wisconsin +1,9%
 • Michigan +1,6%
Szerkesztve: 2020. 10. 21., sze – 20:33

Azért nem semmi mi megy a médiában és bal oldalon. Mindent tiltanak gyakorlatilag, ami a Biden botrányhoz köthető. Megosztani sem lehetett linkeket (vagy még most sem?), fiókokat zároltak, keresőt, Wikipédiát befolyásolják: https://en.wikipedia.org/wiki/Biden%E2%80%93Ukraine_conspiracy_theory

The Biden–Ukraine conspiracy theory is a series of false allegations which assert that 2020 Democratic presidential nominee Joe Biden and his son Hunter Biden engaged in corrupt activities while the former was Vice President of the United States and the latter worked for the Ukrainian gas company Burisma.

Tehát cím sem allegations, hanem conspiracy. Majd első mondat rögtön leírja tényként, hogy false. Bárki próbál ez ellen szót emelni vagy szerkeszteni, azonnal elküldik a fenébe vagy/és tiltják. Az FBI az után nyomoz, hogy az oroszok keze van-e a dologban és hogy Trump-ot + tanácsadóját befolyásolták-e. Arról egy szót sem szólnak, hogy valóban Biden fiának laptopja-e és hogy az emailek valódiak-e. Ez olyan mintha lenne egy felvétel, amin egy terrorista lefejez 100 embert, majd miután FBI megkapja felvételt, akkor nem a terroristát kapja el, hanem nyomoz, hogy vajon ki adhatta ki a felvételt. A laptop 1 éve (!) van az FBI-nál, az illető csak azután fordult a médiához, hogy nem látta nem csak a nyomozás eredményét, hanem azt sem hogy egyáltalán nyomoznak-e az ügyben. Biden és kampánystábja pedig szintén mindig kitér a kérdés elől, hogy a laptop övék-e, az emailek valódiak-e. Se nem tagadják, se nem erősítik meg.

Először a Foxnak akarták lepasszolni a sztorit, de még azok se tartották hitelesnek. Aztán sikerült a NYP-nak lepasszolni, de...

The New York Times reported that the New York Post article was mostly written by Bruce Golding, who refused to be given credit for the article reportedly due to a lack of confidence of its credibility. Gabrielle Fonrouge, who was one of the two employees credited, had little relation to the story, and only learned that she received credit after it was published, reported The New York Times.

Nem a sztorit lehozó újságiró neve alatt jelent meg, hanem olyané alatt, aki nem is volt érintett benne? Mondjuk amatőrök, nálunk ezt a kormánymédia úgy csinálja, hogy pl Origo "szerző" alatt jelenik meg, aztán tudjafasz, hogy ki körmölte le.

Szóval ez nem oknyomozás, ez hígfos.

PS: Guiliani inkább most a Borat mozi miatt aggódhat, mert nem valami hízelgő, amit sikerült vele felvenni.

Szerkesztve: 2020. 10. 22., cs – 07:57

Az egyik vizsgált modell szerint (a 3 vizsgált modellből ez egy teljesen mesterséges)

 

Ebben a modellben Joe Biden az országos szavazatok 73%-át szerezné meg, míg Donald Trump mindössze 27-et, mégis utóbbi lenne a legitim módon megválasztott elnök, mert az elektori kollégiumban 6 fős többséget szerezne.

 

https://www.portfolio.hu/global/20201022/amerikai-elnokvalasztas-mutatj…

 

ez alapján elég hülyeségnek tűnik ez az elektoros választási rendszer

A republikanusoknak is.

4 eve azt a hibat kovettek el a dem-ek, hogy csak a California es New York allambeli demografiai trendeket mertek fel (abbol is inkabb csak az elobbit).

California atlagemberenek a velemenye meg azota meg jobban eltavolodott a valosagtol is, es USA legtobb allamanak atlagemberenek a velemenyetol is.

Eleg csak megnezni azokat a demeket, akik onnan jottek: Adam Schiff, Nancy Pelosi es tarsai.

Az USA egy szövetségi köztársaság. Ennek megfelelően nem egy elnökválasztás van, hanem 50, különböző szabályok szerint amelyekről az egyes tagállamok döntenek. Ezek eredményét összesítik az elektori kollégiumban.

2016-ban jól működött a rendszer amikor a demagóg jelöltet távol tartotta a hatalomtól.

"2016-ban jól működött a rendszer amikor a demagóg jelöltet távol tartotta a hatalomtól."

Jól működött, mert a neked tetsző jelölt nyert. :D

Nem akkor műdödik jól, ha a többség akaratát érvényesíti? Például...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem arról van szó nekem mi tetszik, hanem arról, hogy a demagóg vesztett.

Nem akkor műdödik jól, ha a többség akaratát érvényesíti? Például...

Visszakérdezek: nem akkor működik jól a rendszer, ha a saját fennmaradását és stabilitását garantálja?

Trump az egész országban kb. 2,9 millió szavazattal kapott kevesebbet, mint Clinton. Ebből Kalifornia egymaga kitett 4,3 milliót. Miért hagyná a többi állam, hogy Kalifornia döntsön? Így a szövetség nem lenne fenntartható.

Szerintem az az egészséges állapot, amikor a bírák csak értelmezik az alkotmányt az eredeti jelentés szerint, nem pedig megpróbálják lényegében átírni azt. ACB elődje szörnyű volt ebben a tekintetben.

Megvan a legitim mód arra, hogyan kell megváltoztatni az alkotmányt, és az nem a SCOTUS.

Ezzel még egyet is értenék talán, bár szerintem nem feltétlenül jó ötlet az ha egy többszáz éves alkotmányt ténylegesen szó szerint értelmeznek minden esetben.

Ma, tehát a választás előtt 8 nappal szavazzák be ACB-t. Úgy, hogy már 62 millióan leszavaztak.

Amikor Obama próbálta meg a választások jónéhány hónappal Merrick Garlandot betenni a Supreme Courtba, érdekes módon a GOP kiabált a leghangosabban, aztán Trump januárban bevágta a konzervatív Gorsuchot a helyére...

"Everything fails, all the time."

>érdekes módon a GOP kiabált a leghangosabban

a valóság pedig az, hogy chuck schumer és joe biden (ismerős lehet a neve) kardoskodott akkor a legjobban a választások előtti benyomás mellett (miután 1992-ben a jó öreg joe még az ilyen eljárás ellen kelt ki)

 

de ha már a zsindex szájbarágójából idézed a véleményedet ( :) ), van ott valami érdekes:

"A Politico véleménycikkében veti fel a kérdést: van-e ellentmondás abban, hogy valaki élete végéig az alkotmány értelmezését fogja végezni, miközben esküt tett egy olyan szervezetnek, amely átláthatatlan szervezeti és elszámoltathatósági felépítésében?"

a politico aipac vagy j-street esetén is felveti ezt a kérdést?

amíg ezen elmélkedünk, kínaibefolyásozzunk és oroszbefolyásozzunk egy ízeset

FYI: Obama nem is probalkozott komolyabban, mert a szenatust addigra elveszitettek. Szoval az az erveles, hogy elveszitette a tobbseget, es a szavazok mar nem akarjak, hogy o adjon uj birot, majd az uj elnok jelol, megallt.

Azt a korabbi szabalyt pedig, hogy a szenatorok - talan - 60%-a kelljen, pont a demek valtoztattak egyszeru tobbsegre - ha jol emlekszem - 13 eve.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Egy Calexit amugy hosszutavon mindenkinek jot tenne. De nem nepszeru, a 30%-os nepszerusegi kuszobot sosem lepte at a kezdemenyezes.

De a gyakorlatban az USA lakossaga annyira szelsosegesen megosztott mar, hogy enelkul mar ertelmes politikai diskurzusra sem maradt esely.

- így már érdekesebb. Szerintem a stabil rendszert pont a többség akarata garantálja (mármint nem csak, de hosszú távon kisebbségi kormányzás ma már nem működhet felénk). Szóval lehet önmagában indiferrens, de következnek belőle jó dolgok (meg igazából a mostani, elektori rendszer is valahol a többség akarata, csak nem választói szinten)

- a politikai struktúra minősége nekem már énmagában egy túl elvont dolog :) , de hogy köze lenne a fennállás hosszához, annak azért ellentmond pár még hosszabb ideig létező, mára megbukott struktúra.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nekem megfelelo kompromisszumnak tunik, hogy a tortenelmi elektoros rendszer csak akkor valtozhat, ha az egyik part 2/3+-ot ad a szenatusban, 2/3+-ot a house of representatives-ban es meg az elnokot is ok adjak (elektor 50%+1), es a legfelsobb birosag sem tudja elkaszalni a szavazas menetet is megvaltoztato alkotmanymodositast.

Magyarorszagon is egesz mas helyzet lenne, ha lenne teszemazt egy "alsohaz", amit a Fidesz vitt volna 2/3-dal 2010-ben, de lett volna ideje 2012-ig az ellenzeknek 50%/66% ala tolni a "felsohazban", hogy ne modosulhasson a valasztasi torveny egyetlen part akarata szerint.

Valljuk be: az USA alkotmanyanak, valasztasi rendszerenek es az elektori rendszernek is joval tobb "onvedelmi mechanizmusa" van, mint a 2012 elott ervenyben levo "sztalini alkotmanynak".

Jelenleg meg erdekesebb, hogy 2018 Nov ota house of rep a demeke, de a szenatusban 52-48 aranyban vezetnek a repubok.

Szerintem a stabil rendszert pont a többség akarata garantálja (...)

Ezzel nem értek egyet. Szerintem a kisebbség érdekeinek durva sérelme destabilizálóbb lehet, mint a többség érdekeinek enyhe sérelme.

Inkább számít a szabadság. Kalifornia úgy viszi magát csődbe ahogy akarja. Csak nem kényszerítheti rá a saját elbaszott politikáját másokra.

de hogy köze lenne a fennállás hosszához, annak azért ellentmond pár még hosszabb ideig létező, mára megbukott struktúra.

Majd ha ez is megbukik, az bizonyítani fogja, hogy nem volt elég jó. De ott még nem tartunk.

pont ez a lenyege, hogy ne a nagy nepessegu allamok dontsek el az elnok szemelyet kizarolag (ez jelenleg New York es California lenne)
ezt az alapito atyak vilagosan meg is indokoltak, csakhat az ottani (((ellenzek))) is olyan, hogy se nyerni, se vesziteni nem kepes tisztessegesen

mellesleg:
2012 --> https://slate.com/news-and-politics/2012/11/defending-the-electoral-col…
2016 --> https://slate.com/human-interest/2016/11/the-electoral-college-is-an-in…

let's go Brandon!

LOL, Slate.com gondolom megbízható listán van Wikipédián, míg a jobboldali oldalakat megbízhatatlannak jelölik, így nem lehet rájuk hivatkozni. Sőt van olyan, amiért akár ban is jár. Kellemetlen lehet nekik a WikiLeaks, LiveLeak, RT (főleg a kommentár nélküli videóik, igazi fake news).. de ugyanúgy listán van Fox és a New York Post is. 

Ket esetben jelentheti a forditottjat:

1) Vagy a CNN vagy a Guardian cimlapon hozza, hogy "ez a trending search", mert biztosak benne, hogy a forditottjat jelenti

2) Trump elso debate-je lenyegesen jobban sikerult Biden ellen, mint a masodik.

Szerinted igaz ebbol a kettobol valamelyik?

Trump covfefe elírása: 2017. május 31.

A COVFEFE törvényjavaslat benyújtása:2017. június 12.

A törvényjavaslatot Mike Quigley képviselő nyújtotta be, pontosan az elírás miatt, célja pedig az volt, hogy a Nemzeti Archívum az elnök minden közösségi platformon megjelenő bejegyzését tárolja és megőrizze a jövő számára. A név természetesen nem tisztelgés az elnök képességei előtt.
Lásd továbbá még hamberder.

Kifejtenéd, hogy miért? Nyilván nem lehet teljesen Trumpra kenni a jelenlegi társadalmi helyzetet, mert annak régebbről és mélyebbről származó gyökerei vannak. De Trump bebizonyította, hogy arra is teljesen alkalmatlan hogy USA ezen problémáján javítson akár csak egy fikarcnyit is, inkább még nagyobbá tette a társadalmi egyenlőtlenséget és katalizálta a jelenlegi tüntetéshullámot. Miért lenne szerinted rend és nyugalom hirtelen, ha megint megválasztják 4 évre? Szerintem inkább folytatódnak és hevesebbek lesznek a tüntetések, hiszen a tüntetők azt látják, hogy semmi sem változott, így esély sincs a javulásra.

eszembe sem jutott, hogy rend és nyugalom lenne hirtelen, mivel alapvetően nem szövetségi feladat itt rendet tartani és a burnlootmurder-pantifa állatokat rendbe szedni

 

> bebizonyította, hogy arra is teljesen alkalmatlan hogy USA ezen problémáján javítson akár csak egy fikarcnyit is

orangeman bad (o1b)

eszembe sem jutott, hogy rend és nyugalom lenne hirtelen, mivel alapvetően nem szövetségi feladat itt rendet tartani és a burnlootmurder-pantifa állatokat rendbe szedni

De akkor mi szerepe van egyáltalán Trumpnak benne? Továbbra se mondtál semmi kézzel fogható érvet, csak bebizonyítod hogy mennyire igaz a /r/therightcantmeme sub. Ha megnézed a tüntetések listáját, akkor a jól látható, hogy Trump valahogy katalizálja ezeket. Nem lenne jobb egy vállalhatóbb embert megválasztani elnöknek (most általánosságban beszélve akármelyik oldalról), így talán nem eszkalálódnak helyi tüntetések országos erőszakos tüntetésekbe?

>Továbbra se mondtál semmi kézzel fogható érvet

mire? hogy ahol a blm terrorizál, rombol és fosztogat, ott nem a dem lesz a legnépszerűbb?

nem akarlak erről meggyőzni, ez a véleményem

 

>Ha megnézed a tüntetések listáját

nem beszéltem tüntetésekről

 

>De akkor mi szerepe van egyáltalán Trumpnak benne? Nem lenne jobb egy vállalhatóbb embert megválasztani elnöknek

nem trump tűri el, sőt bátorítja (a helyi vállalkozások, lakosok érdekeivel ellentésen), nevezi summer of love-nak a burnlootmurdert

nem trump pénzeli a pantifát

nem trump erőltet faji alapú magyarázatot rendőri intézkedésekbe, nem trump hamisít bűnüldözési statisztikákat

nem trump csinál mindenből faji kérdést

 

a philadelphiai tv-, mackófelső-, cipőboltok és éjjelnappalik emiatt néznek ki most háborús övezetként. egyelőre még nem lövik egymást a négerek, mint hasonló esetekben eddig, csak rendőrnőket ütnek el. ehhez mégis mi köze trumpnak?

Ahogy én hallottam:

 * Trump azt mondta, hogy bármikor beveti a National Guard-ot, ha a kormányzók kérik. Ugyanis így ad rá lehetőséget az USA alkotmánya.

 * A demokraták nem kérték sehol. Közben arról beszéltek, hogy "abolish police". Mígnem a lázadók megjelentek az ő kertjeik alatt is. Ekkor hirtelen arról kezdtek cikkezni, hogy vajon a rendőrség mit csinál?

 * Biden a vitában azzal jött, hogy ő sosem mondta, hogy "abolish police" - de, mondta AFAIK - ellenben még több pénzt adna nekik - kapaszkodj meg - azért hogy minden rendőr mellé jusson egy pszichológus!!!! aki nyilván megakadályozza a lövöldözésket. Hiszen a drogos bekattant embereket simán le tud nyugtatni egy ilyen idomár-szerű pszihomókus. Ahogy én nem hittem el, a nép sem fogja. Ekkora bődületes marhaságot még egy amerikai sem hisz el.

 * A National Guardot mégis bevetették, de kizárólag valami állami épület megvédésére - ez elvileg alkotmányos maradt IMHO. Pillanatok alatt rendet tettek ott, ahogy Trump ígérte, hogy máshol is meg tudnák tenni.

Trump kommunikacioja az, hogy azokban az allamokban es nagyvarosokban nem lett vege (sokaig) a rombolgatasnak, ahol a polgarmester es a kormanyzo is democrat. Mert azok nem hivtak be a National Guardot (sokaig). Ahol legalabb az egyik republikanus volt, ott 2 napnal tovabb nem volt rombolas, rend lett.

Ennek az ellenkezojet kene bizonyitani, ha netan nem igy volt. Valami csoda folytan senkinek sem sikerult.

Ami a kisebbsegi dolgokat illeti: Trump idejen rekordalacsonnya valt a fekete es a hispan munkanelkuliseg is. Nyilvan a Covid ezt felulirta, de 2019 vegen itt tartottunk. De mar 2016-ban is Trumpra szavazott Obama occse, es Mike Tyson, akiknek akarhogy nezem, fekete a bore. Mindketto 2020-ban is igy fog tenni.

Aki elhiszi, hogy Trump barmit is artott a kisebbsegeknek, az a legsotetebb es legalatamasztatlanabb propogandat kajalta be.

Tehát Trump eljuttatta alig több, mint 3 év alatt Amerikát abba az állapotba, hogy 30 államban hadsereggel kell leverni egy történelmi méretű tüntetéssorozatot. Ennek most valahogy örülni kéne? Szerinted ez a hosszútávú megoldás? Nem inkább a kiváltó okokkal kellene foglalkozni?

 

De mar 2016-ban is Trumpra szavazott Obama occse, es Mike Tyson, akiknek akarhogy nezem, fekete a bore.

:DDDD Találtál két feketét, aki Trumpra szavazott? Well done, buddy! Kezdjem felsorolni azokat az ismert embereket, akik meg azt mondják, hogy nem fognak rá szavazni? :) Kezdve mondjuk az unokahúgával.

 

Aki elhiszi, hogy Trump barmit is artott a kisebbsegeknek, az a legsotetebb es legalatamasztatlanabb propogandat kajalta be.

Jaj, ne gyere már ezzel a baromsággal. Külön wiki oldala van Trump ezen nézeteinek. Szerinted az amerikai muszlimoknak nem ártott a muszlim travel ban? :D Meg hogy a neonácikat "very fine people"-nek hívta, majd később persze megpróbálta finomítani a dolgot. Meg hogy pont natív amerikai veteránok előtt kell Pocahontasoznia? Vagy hogy a főleg feketék által lakott Baltimore-t "undorító, patkányokkal teli lepratelepnek" hívta, ahol "emberi lény nem akar élni"? Hogy mondhat ilyet egy elnök? Több millió emberről mondta így azt, hogy nem is emberek, hogy képesek egy ilyen helyen lakni. Szerinted ez boldoggá teszi a színesbőrü lakosokat?

"3 év alatt Amerikát abba az állapotba, hogy 30 államban hadsereggel kell leverni egy történelmi méretű tüntetéssorozatot"

Mar elnezest, de miert is Trump hibaja ezek kozul egyetlen tuntetes is? Mit csinalt Trump, vagy milyen intezkedest es torvenymodositast vitt veghez pontosan, ami miatt indokoltta valt ilyen eroszakos formaban valo megjelenesuk?

Mas analogia (ami Trump eseten raadasul pont jogosabb lenne): Theresa May hibaja volt a 2019-es extinction rebellion tuntetes? Kb. ennyi koze sincs Trumpnak ahhoz, hogy egy rendor megfojtott egy visszaeso bunozot.

Voltak, akik mar akkor tuntettek Trump ellen, amikor meg csak epp hogy meg lett valasztva, de meg hivatalba se lepett (2016 Nov-Dec).

Abban megegyezhetunk, hogy ilyen foku rombolas csak akkor jogos, ha valakinek tenyleg jogtalanul lett megnehezitve az elete? Ha igen, szerinted kinek lett annyival nehezebb Trump alatt es miert?

Hat aki egy ilyen tweet hatasara elmegy ablakokat es kirakatokat torni, azokon gyogyszereket kene tesztelni, hogy hasznosak lehessenek a tarsadalomnak, ha mar kart okozni ennyire tudnak. Ahogy azon is gyogyszert kene tesztelni, aki felborit egy vonatot, mikozben a kornyezetvedelem mellett tuntet allitolag.

De a vilag azon resze (es tulajdonkeppen ezen resze is) tul szabad ehhez.

Nem azert mentek ki, mert kitweetelte Trump, hogy "when the looting starts, the shooting starts", hanem azert, mert ezekutan is erosen sejtettek, hogy meg fogjak uszni. Tudtak, hogy lassan nem marad, aki megbuntesse oket. Es ez nem Trump hibaja volt, ahol Trumpnak lett joga segiteni megallitani, ott masnap mar nem volt looting.

Mar elnezest, de miert is Trump hibaja ezek kozul egyetlen tuntetes is?

Az első néhány tüntetés nem Trump hibája volt közvetlen, de ahogy ezután kezelte a helyzetet az mindenképp katalizálta az eseményeket. Ahogy fentebb írta osod88 is, nem a legjobb módszer talán ha a tisztelt választópolgárokat lelövetéssel fenyegeti az elnök. Külön extra pont jár a fehér ház előtt tüntetőket "vicious dogs" kifejezéssel riogatásáért, visszautalva a 60-as évekbeli állapotokra. Szerinted így viselkedik egy nem rasszista elnök? Nem lehet olyan hülye, hogy elfelejtse, hogy a fekete közösségben még emlékeznek ezekre az időkre.

A fosztogatást sosem tartom jogosnak, sajna elég szerencsétlen helyzet, hogy a tüntetések egyik tárgya a rendőrség volt, így kevésbé tudtak fellépni a fosztogatókkal szemben, akik kihasználják a helyzetet.

 

szerinted kinek lett annyival nehezebb Trump alatt es miert?

Arról lehetett olvasni, hogy a kisebbségeket jobban sújtotta a járvány gazdasági hatása, és ők eleve nem a nagy fizetésű helyeken voltak főleg, így kevesebb a tartalékuk is. Tudott volna pár jó pontot szerezni Trump, ha az új bíró extra gyors beiktatása helyett inkább az újabb átfogó mentőcsomag kétpárti letárgyalásával foglalkozott volna, tudod, mint egy elnök, aki az egész ország érdekeit képviseli papíron. De nála mások a prioritások.

Szerkesztve: 2020. 10. 28., sze – 13:32

Az amerikai demokrácia végét hozza, ha újraválasztják Donald Trumpot. Ezt egy republikánus, konzervatív szellemiségű politikai szakértő, David Frum mondja. Róla közismert, hogy ő volt George W. Bush elnök beszédírója, tanácsadója a kétezres évek elején. Az Alapblognak adott interjújában elmondta azt is, hogy „ég és föld” a különbség a két republikánus elnök között. Egyúttal a rendkívül sötét prognózist ad az amerikai társadalom és általa az amerikai gazdaság várható jövőjéről, amennyiben Trumpot megválasztják ismét az Egyesült Államok elnökévé.  Frum szerint Amerikában ugyanolyan kliensi- és vad kapitalizmus formálódik Trump alatt, mint amilyen a populista vezetésű országokban, például némely kelet-európai államban épült ki.

[...]

Ha újraválasztják, akkor mindebből mi következik?

Nincs más útja – mint az amit Önök is jól ismernek –  a „Kampf” végtelenítése. Harc, ellenség képzés – megállás nélkül.

https://alapblog.hu/a-kor-amikor-nem-amerikatol-tanulunk-hanem-amerika-…

A "Never Trumper" republikanusok es volt republikanusok a Bush csalad es legkozelebbi szovetsegesei. 2016 ota nem tudtak feldolgozni, hogy kiejtette Jeb Bush-t az elovasztason, es hogy elotte a debate-eken konkretan felmosta vele a padlot.

"Róla közismert, hogy ő volt George W. Bush elnök beszédírója, tanácsadója a kétezres évek elején."

Ennyi a lenyeg, mai szemmel nezve o egy "Democrat".

És ez?

The Lincoln Project is an American political action committee formed in late 2019 by a number of former Republicans. The goal of the committee is to prevent the reelection of Donald Trump in the 2020 presidential election and defeat all Republicans in close races running for reelection in the United States Senate.[1][2][3] In April 2020, the committee announced their endorsement of Democratic presidential nominee Joe Biden.[4]

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Lincoln_Project

 

 

Tudom, ez nem teljesen különleges, de ennyire szervezett formában nem szokott ilyen történni.

hát ööööööööö, nem akarok vitatkozni, nem értek én ehhez, csak a hvg-ben ezt olvastam:

https://hvg.hu/360/202044_kavics_trump_cipojeben

Megesett már az amerikai politikatörténetben, hogy a két nagy párt tagjai, illetve szimpatizánsai egyénileg az elnökjelöltjük ellen fordultak. Négy éve például a magát demokratikus szocialistának valló vermonti szenátor, Bernie Sanders hívei közül – a később bebizonyosodott gyanújuk miatt, hogy a demokrata párt vezetői piszkos trükköket is bevetettek Hillary Clinton érdekében – sokan nem mentek el szavazni, vagy ha mégis, akkor a zöldpárti Jill Steinre voksoltak. Ezzel pedig hozzájárultak ahhoz, hogy a közvélemény-kutatásokra rácáfolva Trump győzzön az elektori kollégiumban, ami három államban – Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban – leadott mintegy százezer szavazaton múlt.

Az azonban most történik meg először, hogy az elégedetlenek szervezetten, a kampányfinanszírozásban meghatározó szerepet játszó politikai akcióbizottságot (PAC) alapítva nemcsak szembeszállnak az elnökkel, de nyíltan kiállnak a másik pártot képviselő vetélytársa mellett.  És nem is a Lincoln Project az egyetlen, hasonló céllal működik a Bravery Project, a Stand Up Republic, a Republican Political Alliance for Integrity and Reform (Repair), vagy a 43 Alumni for Joe Biden, amely utóbbi arról kapta a nevét, hogy az előző republikánus elnök, George W. Bush adminisztrációjának ilyen számú tagja alapította. 

Nem igaz, hogy most fordul elo eloszor. 2016-ban is elindult Mitt Romney haverja Trump ellen Utah-ban 5. jeloltkent.

Ilyen "most fordul elo eloszor" fordulatokkal nagyon szeret valosagtartalom nelkul dobalozni a Dem-kozeli sajto, mikor nem igaz. Melto parja a Trump-fele szinten gyakori, es legtobbszor ugyanugy nem igaz "we have the greatest ... ever"-nek.

Akkor összefoglalnám az érveiteket :-)

 • "kimaradt, hogy mindenki szolgálólány lesz, és hogy kínai fehér-felsőbbrendűség"
 • "csak az a jo demokrácia ahol a mi emberünket választják meg"
 • "2016 ota nem tudtak feldolgozni, hogy kiejtette Jeb Bush-t az elovasztason"

szerencse, hogy gyuri23 nincs itt, mert rákoppintana a körmötökre az érvelési hibáitok miatt :-)

Az Alapblognak adott interjújában elmondta azt is, hogy „ég és föld” a különbség a két republikánus elnök között.

Teljes mertekben egyetertek vele. Bush osszehozott egy afganisztani es egy iraki haborut (elobbit biztosan, utobbit is valoszinuleg megoldhatta volna ertelmesebben). Obama Libia szetvereseben volt nyakig benne, meg reszben a tobbi arab tavaszosban. Trump sem kezelte eleinte jol (volt par cirkaloraketas tamadasa, mondjuk ertheto okokbol), a vegere viszont osszehozott tobb, tortenelmi jelentosegu beket, es mas orszagok kapcsolatait normalizalta. Ott van a ket Korea kapcsolata, Szerbia-Koszovo, meg persze Izrael es a regiobeli orszagok. Bahrein eddig el sem ismerte Izrael letezeset, most meg kozvetlen jarat van a ketto kozott. Az Emiratusok fontos regionalis hub, es elvileg meg 5 orszaggal folynak targyalasok (tobek kozt a szaudiakkal).

Bush miatt akkor sokan utaltak az amerikaiakat, hogy odamennek es beleszolnak abba, hogy eljenek, ha nem tetszik, akkor elviszik hozzad a "demokraciat". Trump mar az elejen ugy volt vele, hogy oldja meg mindenki maga, nem fog vilagcsendort jatszani. De persze az orange man bad.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Bush osszehozott egy afganisztani es egy iraki haborut

igen, azért ezek tényleg kérdésesek voltak, főleg ha eszünkbe jut a WMD :-)

 

 

Szerbia-Koszovo,

Ezek szerint akkor nem olvastál utána, hogy ez mekkora egy kamu volt. Lásd pl: "[a] részben más szövegű egyezséget így hivatalosan nem is egymással, hanem az USA-val kötötte meg Vucsics és Hoti. "

Ezek szerint akkor nem olvastál utána, hogy ez mekkora egy kamu volt. Lásd pl: "[a] részben más szövegű egyezséget így hivatalosan nem is egymással, hanem az USA-val kötötte meg Vucsics és Hoti. "

Van errol valami, a Jerevani radional relevansabb forrasod? A joreszt balos wikipedia nem emlit ilyet, ez a resze joreszt tetszik. Vagy a meme-re gondolsz (pl)? Tudtommal elkezdtek implementalni (az alairas szeptemberben volt, a wikin megtalalod, hogy azota mi tortent a temaban) ezt a kamut. Es igen, az USA is benne volt, ok finianszirozzak bizonyos elemeit, ok hoztak ossze, naluk irtak ala, stb..

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

ha érdekel a téma, keress rá a részletekre, várom :-)

 

Én ennyit tudok:

részben más szövegű egyezséget így hivatalosan nem is egymással, hanem az USA-val kötötte meg Vucsics és Hoti. Az is kétségessé teszi a megállapodás értékét, hogy a szövegben nincsenek határidők, sem pedig részletek, így a Balkánra hazatért aláírók gyakorlatilag úgy értelmezik a szöveget, ahogyan akarják.

https://hvg.hu/360/202040__szerbkoszovoi_latszatalku__trumpto__neveto_h…

Ehh, muszáj itt is full kreténbe lemenni és nyíltan hazug propaganda videót berakni? Biden $400 000 feletti jövedelmeket adóztatná meg jobban, de ezt direkt kivágták a videóból. Klasszikus hírhamisítás, M1-en is büszkék lennének rá.

$400 000 mai árfolyamon több, mint 125 millió Forint. Nézd csak meg a keresetek eloszlását az államokban, $100k felett csak 9,5% keres. Egy cikk szerint ~$540k felett keres a top 1%, szóval nem sok embert fog érinteni az adóemelés.

Hogy definiálod az egyenlőt? Egy értelmezés szerint az lenne az egyenlő, ha mindenki Forintra ugyanannyit fizetne be a közösbe, jövedelemtől függetlenül. Ha már százalék van, nincs egyenlőség. Lehet csak az én kapzsisági szintem jóval alacsonyabb, mint itt az átlag fórumozónak, de engem nem nagyon érdekelne, hogy pár százalékkal több adót kellene fizetnem a teoretikus 125 milliós éves fizetésem _feletti részre_. Majd az egyik jachtos utamból lecsípek egy napot és máris ugyanott vagyok.

A %-os miért nem jó?

A %-os tökéletes módszer egy olyan országban, ahol a jövedelmi különbségek egy bizonyos szint alatt vannak. De ha a jövedelmek nagyon eltérnek egymástól, akkor az eloszlás alját és a tetejét differenciáltan kellene kezelni, hogy valamennyire bezáródjon a jövedelmi olló, ami összességében jót tesz egy országnak.

 

Ez ilyen kommunista gondolkodás, hogy pumpoljuk le jobban azt aki előrébb tart.

Hol lenne ez kommunizmus? Neked az még csak az "előrébb tart"-kategória, aki 400 000 dollárt keres évente? Miért kell ennyire tagadni a valóságot? Szerinted mondjuk egy szakápoló, aki épp kovidos betegeket tart életben nap mint nap, ha kitartóan és keményen dolgozik, akkor egyszer csak 400 000 dollárt fog keresni és ő is elmondhatja, hogy "igen, végre én is előrébb tartok". A nagy francokat. Összedőlne a társadalom, ha mindenki csak top 1%-ba vivő karriert akarna folytatni.

Téged tényleg zavarna, ha évente mondjuk 150 millió Forintot keresnél és ebből 25 millióra több adót kéne fizetned? Engem baromira nem. Még büszke is lennék, ha lenne valami kimutatás, hogy mire költötték ezeket, hogy az én adómból segítettek konkrétan valakiken.

Szerinted mondjuk egy szakápoló, aki épp kovidos betegeket tart életben nap mint nap, ha kitartóan és keményen dolgozik, akkor egyszer csak 400 000 dollárt fog keresni és ő is elmondhatja, hogy "igen, végre én is előrébb tartok".

Miért kellene annyit keresnie? Az emberek kurvára nem egyenlők, különböznek egymástól képességeikben.

Összedőlne a társadalom, ha mindenki csak top 1%-ba vivő karriert akarna folytatni.

Nem, mert a 99% – beleértve a kovidos betegeket kezelő szakápolódat – gyorsan feladná.

Még büszke is lennék, ha lenne valami kimutatás, hogy mire költötték ezeket, hogy az én adómból segítettek konkrétan valakiken.

Szép dolog, de ezt magad is megteheted. Bármilyen jó ügy érdekében felhasználhatod a saját vagyonodat.

Az offshore-ozás valóban komoly probléma. De az állításodnak ellent mond, hogy Trump adócsomagja egy pre-covid előrejelzés szerint majdnem 2 billió (10^12) dollárral megnöveli a deficitet az elkövetkező évtizedben, tehát befolyt valamennyi dollár azért a határokon belül is. Az adóhatóságnak természetesen sokkal könnyebb dolga van a kispénzűeket cseszegetni, mint a milliárdosokat. De erre nem az a megoldás, hogy összetesszük a két kezünket, hogy ez van, nem lehet mit tenni.

Most lusta vagyok megkeresni őket, de több olyan kutatást olvastam már, ami kimutatta, hogy mennyivel jobban érzik az emberek magukat egy olyan országban, ahol kisebbek a jövedelmi különbségek. A járvány most még nagyobb különbségeket okozott az USA-n belül is. Ki tudja mikor tér vissza a munkanélküliség a régi állapotba, addig meg hogy azt látja a kisember, hogy a milliárdosok a járvány alatt is több száz milliárddal növelték az összvagyonukat, addig persze, hogy gyakoriak lesznek a fosztogatások.

A szegenyseg kerdese inkabb az elso 5 adokulcsban keresendo: amihez se demokratak se republikanusok nem nyultak tobb evtizede.

A vita mindig a legnagyobb jovedelmuek 6. adokulcsan megy. Ha ugy szamolnak, ahogy te, az jon ki, hogy magasabbnak kene lennie. Ha ugy szamolnak, hogy beleveszik a "potencialis kivonulo offshore-ozokat", akkor alacsonyabbnak kene lennie (a fenti ketbillios projekciobol ez hianyzik).

Ha UPS, annal meginkabb elvarnam, hogy megerkezzen a csomag. Foleg epsegben. Ha serult a csomag, akkor azt jelezniuk kellett volna a belso atadaskor. A magyar postanal  sajnos nincsenek ilyen elvarasaim.

Szoval miert hulye a Fox News?

Lambda calculus puts the fun into functional programming

"Ha UPS, annal meginkabb elvarnam, hogy megerkezzen a csomag"

Akkor biztos meg is jön ha elvárod :D

"Szoval miert hulye a Fox News?"

Valószinűleg azért, mert akinek van egy kis esze, az máshová megy dolgozni. De ez csak tipp, igazából nem tudom, miért ilyen hülyék ülnek ott.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A videoban hany percnel hangzik el, hogy az volt az egyetlen peldany? Ugy tunik azt atugrottam.
Idokerdes igy a kampany utolso par napjaban, mar valami 70-80 millio ember szavazott. Az, hogy pont egy ilyen csomagnak kilopjak a tartalmat, akkor is hir, ha van belole 20 peldany. Igy a masik oldal is fel tud keszulni, tudja pontosan mid van. Slow rolling miatt is fontos lenne, bar arra mar nincs ido.

Ja, es nem a posta volt, hanem egy meg nem nevezett futarceg, akikkel a Foxnak mar hosszu ideje van kapcsolata. (pl. UPS vagy DHL)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

"A videoban hany percnel hangzik el, hogy az volt az egyetlen peldany? Ugy tunik azt atugrottam."

Hát itt volt egy logikai lépés a részemről, hogy ha lett volna másolatuk, az mutatják be sírdogálás helyett, de elismerem, lehet hogy ezen a ponton túl sokat feltételeztem róluk.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerinted a tovabbi peldanyok megletetol fuggetlenul nem egy lenyeges hir, hogy valakik celzottan megszerveznek egy ilyen akciot?

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ha tippelnem kellene, inkább arra tippelnék, hogy szimplán hazudtak, de minimum valamiben csúsztattak. És ha így van, akkor ez nem egy lényeges hír. 

De majd meglátjuk :) Könnyen lehet, hogy tényleg nem tudnak valamit lefényképezni, és elküldeni mailben... 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha egy pedofil allat felakasztja magat a bortonben, nem hir. Ha o latta el tobb orszag elitjet gyerekekkel, es emiatt informacioja van roluk, akkor az.

Ha a Kinabol rendelt telefontokot elhagyja a posta/futarceg, nem hir. Ha az elnokjelolt buncselekmenyeirol szolo dokumentumok vannak a csomagban, az. Fuggetlenul attol, hogy lehet roluk tudni, (mert pl. korabban mar dicsekedett az ukran ugyesz kirugatasaval). Oszod sem azert utott akkorat, mert addig mindenki azt hitte, a politikusok kampanyban nem hazudnak.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Lehet hogy nem értetted amit írtam. Ha igaz, akkor tényleg hír lenne, de akkor, ha van egy kis eszük: 1. lenne másolat, 2. és ha van, azt nyilvánosságra hozták volna ez helyett a videó helyett, nem várnak azzak, hogy minél több ember leszavazzon.

Ezért vagy hazudik a Fox (és ez tényleg nem hír, semmilyen formában, erre céloztam előbb), vagy nem, de akkor meg szimplán hülyék, akik nem tudják ezt az egészet kezelni.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Közben, ha jól értem kiderült, hogy USB-kulcsot postáztak, nem is papírokat  :D :D :D 

És volt amúgy másolat róla de azt azóta sem hozták nyilvánosságra, cserébe viszont megcsinálták a fenti videót...

Lehet, hogy azt is postán küldik?

És hogy nem segghülyék dolgoznak a Foxnál :D :D :D  

“Any book worth banning is a book worth reading.”

> Az elmúlt években Trump mellett dolgozó emberek egy csomó történetet mondtak el újságíróknak arról, hogy milyen könnyű az elnököt megvezetni, de arról is, hogy milyen nehéz racionális érvekkel meggyőzni. Előfordult, hogy a saját bizalmasai kiloptak aláírásra váró elnöki rendeleteket az íróasztaláról, mert féltették Amerikát a következményeitől.

Ez csak arra bizonyíték, hogy Trump csapata sajnos árulókkal van tele.

Nem lehet egyszerű dönteni, hogy az országodnak csinálsz jót, vagy szótfogadsz ennek a beteg fasznak, csak mert pont ő az elnök..

(mi is ünneplünk olyanokat (és teljesen jogosan), akik papíron árulók voltak, szóval annyira nem olyan nagy gond ez :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2020. 11. 01., v – 00:35

nem tudom

 

--

bbc reported a largely peaceful beheading

A legszórakoztatóbb variáció az lenne, ha Trump kikapna, de nem ismerné el a vereséget :) .... (remélem ez lesz :D )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha szerda reggel o all majd nyeresre es a pentekig beerkezo levelszavazatok forditjak meg, akkor viszont fixen elkeszult egy polgarhaboru. Az mar annyira nem lenne vicces.

Ha mar kikap, kapjon ki rendesen, ne kesve erkezo levelszavazatokkal. (De inkabb nyerjen, mert a vegen meg 2024-ben is o akar majd elindulni, ha nyer, akkor meg legalabb lehet tudni, hogy hogyan es mikor van vege.)

Hat arra mernek fogadni nagyobb osszegben, hogy 2024-ben nem fog elindulni (ha most nyer). A republikanus part arrol le fogja tudni beszelni, es addigra amugy is 77 eves lesz.

Ha mar "felni akarsz valamitol", felj attol, hogy elinditja valamelyik csaladtagjat: a Bush csalad egyszer mar szetkurta azzal a republikanus partot, ne a Trump csalad legyen a kovetkezo. :)

Pennsylvaniaban is pentekig erkezhet. Es ezen a ket allamon siman billeghet, ez 35 elektor.

Ezekbe a napokba meg az is belefer, hogy a NY Post lefordittassa ezt a hupszavazast ("many (computer) scientists say..."): 

https://hup.hu/szavazasok/20200620/szerinted_melyik_valasztasi_rendszer…

;)

Mikor lesz az eredményhirdetés? Csak az eredmény érdekel.

trey @ gépház

En is kezdem unni.

Ha Biden nyer, azt mar holnap ilyenkorra tudni fogjuk.

Ha Trump legalabb 3 allamnyi elektorral nyer (2016), azt is.

Ha Trump vezet, de kevessel vezet, es olyan allamokban vezet kevessel, ahol ma estig lehet postai szavazatot feladni, es adnak 3-9 napot a beerkezesere (Pennsylvania, North Carolina): na, akkor baj van

Last minute tippek az eredményre? Rövid indoklással.

Szerintem Biden nyer kb. olyan magabiztos arányban ahogy az előrejelzések jósolták. Trumpot már megismerhették a bizonytalan szavazók is, és tisztán látható, hogy nemhogy "leeresztette a mocsárt", hanem ő maga és a sleppje a mocsár és úgy általában csak rontott USA helyzetén. Sokkal megosztottabb lett a társadalom, aminek eredménye már minden nap látható, akár olyan triviális kérdésekben is, hogy vegyenek-e fel egy nyomorult maszkot világjárvány közben. Trump azonban nem fogja könnyen adni magát, egy darabig csalásra fog hivatkozni, elviszi az eredményt a bíróságra is. Majd amikor már mindenki számára nagyon kellemetlenné válik a helyzet, akkor sértődötten bezárkózik a kaliforniai golfklubjába, amíg be nem idézik a NY-i bíróságra a korábbi kétes ügyei miatt.

Ha mégis Trump nyer, annak talán az lenne az egyetlen előnye, hogy végre nem a demokratáknak kéne megjavítani a republikánusok alatt összeomló gazdaságot. :) Aztán majd meglátjuk miként megy nekik adóemelések meg az államadósság elszállása nélkül. Mindenesetre előbb-utóbb változtatni kell a republikánusoknak is, a mostani elég abszurd állapot, hogy arra épült a stratégiájuk, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni.

Szerintem Trump elviszi Minnesotát is, 1972 óta első republikánusként. Minnesota a zavargások kiindulópontja és Trump számai most jobbak, mint 2016-ban (RCP aggregátor szerint). Az én térképem: https://www.270towin.com/maps/NEg8V

De persze én is sok hetes jogi hadakozásra számítok a levélszavazatok miatt.

Masik jatek: mi lesz holnap a 444-es headline news cim?

Az en tippem:

"Lehetseges, hogy Netanjahu es Orban is tul hamar gratulaltak Trumpnak?"

Még egy játék: merre fog mozogni a tőzsde?

Szerkesztve: 2020. 11. 04., sze – 07:14

Hivatalos eredmeny nincs.

De a fogadoirodak szerint mar egyertelmuen Trump az eselyesebb.

Csak North Carolina es Pennsylvania nelkul nehez lenne nyernie. Bar utobbiban 11%-kal vezet, elobbiben csak 1.5%-kal, es jovo pentekig fogadhatoak a kesve erkezo levelszavazatok.

Ezenkivul Michigan es Wisconsin is jelezte, hogy ma nem hirdet eredmenyt (Trump amugy ott is vezet).

Erdekes meg, hogy elkepzelheto, hogy vegul pont az lesz az elektoreloszlas, mint 2016-ban, a legvaloszinubb viszont az, hogy Biden elvitte Arizona 11 elektorat, es az az ossz valtozas (ezesetben meg Trump nyerne).

érdems felírni a jelenlegi wis/mich/pa/ga/nc állásokat, mert

>Trump leading or catching up in key states that will decide the election
>the counters all decided they had to go home and sleep or a building waterpipe broke and counting stopped or there was a mix up with the counting so they gotta fix it or
 

> with an enormous amount of the population already suspecting the election was going to be rigged, Democrat counties/officials in a number of key swing states that Trump was winning decided all at the same time that they were too sleepy to keep counting ballots, despite the fact that significantly larger states like Florida have effectively 100% of the vote in

Szerkesztve: 2020. 11. 04., sze – 07:25
 • csalás!
 • megvette egy zsák krumplival!
 • laptopokat osztogatott!

Mi szokott még lenni? Ja, tudom!

 • Kigyók kigyóztak.

trey @ gépház

Rednecknek nehezen hazudható afroa-ak felvonulása.

Állig felfegyverkezve vonultak fekete tüntetők

https://hvg.hu/vilag/20200726_tuntetes_fegyver_kentucky_usa

Elég félelmetes a video, elsőre azt hinné valaki hogy Irak vagy Szíria.

https://twitter.com/i/status/1279584122956988418

Még csak a rendőrségnek sem kell senkit legyilkolnia, hogy fegyverrel tüntessenek az USA-ban, voltak akik a covid-szabályozás miatt rohangáltak puskákkal kint... mert szegényeknek maszkot kell hordaniuk, megy ilyesmi... igazi férfiak :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

jogok...

Az embereknek istenadta joga nem lekohögve lenni a másik által, különösen járvány idején. 

Ahogy a boltosoknak is istenadta joga pl. nem beengedni valakit maszk nélkül járvány idején, mert kurvára nem szeretnék hogy valaki odamenjen, és fertőzgessen a boltjukban. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

> Az embereknek istenadta joga nem lekohögve lenni a másik által, különösen járvány idején. 

Igen, otthonmaradhat akárki, vagy mehet gyalog, és kikerülhet mindenkit messziről.

> Ahogy a boltosoknak is istenadta joga pl. nem beengedni valakit maszk nélkül járvány idején, mert kurvára nem szeretnék hogy valaki odamenjen, és fertőzgessen a boltjukban. 

Igen, ez rendben is van. Ha a bolotos úgy dönt, hogy csak maszkosokat szolgál ki, szerintem is dönthessen úgy. A baj az, hogy a másik boltosnak meg nincsen joga maszk nélkül kiszolgálni maszk nélküli vásárlót, ha ő meg úgy tartja jónak.

"A well regulated militia, being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms, shall not be infringed."

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

"Délután 4-ig a demokraták vezettek. Aztán a republikánusok hazaértek a munkából és elmentek szavazni."

Hány óra van? 

trey @ gépház

Mindig csak Trump meg Biden, hát Kanye West már senkit sem érdekel?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2020. 11. 04., sze – 12:28

Trump (ahogy várható volt) bejelentette még a számlálás vége előtt, hogy nyert, és nem szeretné, ha folytatódna a számlálás. Azok az újságok, amiket én olvasok, azt írják, hogy a hátralevő szavazatok is szabályosak (még a határidő előtt érkeztek be postán), és még akár Bident is kihozhatják nyertesnek. Nem tudom, kinek van igaza, de egy ilyen lépés csak tovább növeli a megosztottságot, szépen megágyaz további ocsmányságoknak, dick move. Most akkor ez a Trump tényleg egy fasiszta vagy ennyire hazug a média? Kinek szurkoljon ilyenkor egy jóérzésű, objektív ember? (Az amerikai bal- és jobboldali szavazók nagy részét nem tudom objektívnek tekinteni, mindenki a saját kis buborékjában él.) Vagy ez csak a szokásos hablaty, ami a szavazóknak szól és nem kell komolyan venni? Itt a HUP-on is vannak Trump támogatók, tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen szintű kognitív disszonancia kell ahhoz, hogy elnézzük neki a bénázásokat és csak a jó oldalát lássuk.

Szerintem meg levelszavazast bevezetni vilagjarvanyra hivatkozva - az a dick move.

Egyreszt aki keptelen eltolni a segget egy szavazofulkeig (kiveve ha hozza kell mar vinni az urnat, mert jarni se tud pl.), az nem erdemel valasztasi jogot.

Masreszt a levelben szavazas az egyetlen olyan modszer, ahol tenyleg eleg egyetlen ember a csalashoz. A tobbiben "ossze kell jatszani" sok embernek.

Harmadreszt nem lattam meg olyat, hogy valaki bevezette a levelben szavazast, es utana elvesztette a valasztast. De lehet ez csak veletlen.

Egyebkent ha Lukasenka jelentene be, hogy kiir egy uj valasztast, de postai szavazas lesz, egybol ertenetek mi a baj a levelszavazassal. :) Es a sok hamis tanulmany, ami elkeszult, hogy igazolja, hogy "milyen biztonsagos a levelszavazas" kulon ijeszto.

"Szerintem meg levelszavazast bevezetni vilagjarvanyra hivatkozva - az a dick move."

Miért? Nekem jól hangzik, mert annak tényleg van egy rizikója, ha sok ember összegyűlik kis helyen, ami pl. a szavazóhelyiség.

"Egyreszt aki keptelen eltolni a segget egy szavazofulkeig (kiveve ha hozza kell mar vinni az urnat, mert jarni se tud pl.), az nem erdemel valasztasi jogot."

Ez egyszerűen baromság. Ha már ilyeneken jár az eszed, én inkább az alacsony IQ-jú embereket, meg a vallási fanatikusokat, stb. korlátoznám.

"Masreszt a levelben szavazas az egyetlen olyan modszer, ahol tenyleg eleg egyetlen ember a csalashoz. A tobbiben "ossze kell jatszani" sok embernek."

Mi a csalás?

"Harmadreszt nem lattam meg olyat, hogy valaki bevezette a levelben szavazast, es utana elvesztette a valasztast. De lehet ez csak veletlen."

Nem Trump vezette be, hanem az államok, és azok se most, nagyon régóta van levélszavazás, rosszul tudom?

Azt még hozzátenném, hogy az időben már nem tudunk visszamenni, de ha már most ezek a szabályok vannak lefektetve, akkor az lenne a legdemokratikusabb, ha a már szabályosan leadott szavazatokat összeszámolják, nem? (Várhatóan ezt bármelyik ottani bíróság is meg fogja erősíteni, tehát semmi szükség nem lenne arra, hogy szítsák a feszkót.) Hogy legközelebb mik legyenek a szabályok, azt majd később ki fogják találni (lenne sok reformötlet a terítéken, az biztos).

Akkor is legfeljebb az utolsó pár napon beérkezett levelek sorsa lehet kérdéses, nem? Én úgy olvastam, hogy már korábban is leszavaztak rekordszámban, sok millióan.

Lemaradtam arról egyébként, hogy ki és mikor vezette be. Nekem nem tűnik dick move-nak vagy antidemokratikusnak, de nem értek hozzá. Nem verték nagy dobra a médiában sem (legalábbis amit én olvasok), és tüntetéshullám se volt miatta. De amit most szít Trump, az kicsit gázabb lesz várhatóan.

Felőlem amúgy mindegy, hogy ki nyer. Nekem személy szerint Trump egy undorító viselkedésű ember, de sok hatása nincs rám, nem vagyok állampolgár, úgyhogy felőlem mindegy, kit szavaznak be. De nem gondolom azt sem, hogy a bal oldaliak szentek. Csak az erőszakot és a hazudozást kéne mellőzni. A megosztottság a nagy baj.

A lényeg az, hogy a demokrácia elég sokféleképpen el tud romlani. Gerrymandering, választási játékszabályok módosítása, stb. Ez megy minden országban, világnézettől függetlenül, és egyformán elítélem az összes formáját. Az meg, hogy az elnök agresszióra uszítsa a híveit, szerintem az ocsmányság új szintje, és a világ ezen részén új jelenség (vagy eddig egy kő alatt éltem, és örülnék, ha valaki felnyitná a szemem). A választási szabályokba mindkét oldalnak volt bőven beleszólása, akkor tessék a szabályok szerint játszani.

A demek vezették be:

https://www.origo.hu/nagyvilag/20201104-levelszavazas-usa-csalas.html

Eltérők a levélben történő voksolásra vonatkozó szabályozások szerte az Egyesült Államokban. Kilenc tagállam plusz a főváros, Washington D. C. minden választónak küldött szavazólapot. Másik harminchat tagállamban indoklás nélkül, vagy a járvány indokával bárki szavazhat levélben, aki igényli, míg öt államban csak alapos indokkal lehet igényelni a távolléti voksolást. 

Szóval harminchat meg tíz tagállamban demokrata vezetés volt, esetleg a maradék ötben nem? Nyilván nem így van, viszont így ez az állítás nem állja meg a helyét.

Én két dolog mondok:

1. Ha Orbán nálunk kitalálná a levélszavazást, akkor az egész világsajtó diktátorozná, az EU ilyen-olyan szankciókat vezetne be, stb..

2. Ha szavazatszámlálóként én a szavazatok teljes megszámlálása előtt hazamennék, majd később vissza szeretnék menni folytatni, akkor nálunk kiröhögnének. Addig bezárva vagyunk az urnazárás után, amíg az összes szavazatot meg nem számoltuk. Majd többedmagammal be kell vinni az eredményt (és a szavazatokat) a helyi központba, amely alatt sem lehet ténferegni.

Konkrétan nálunk még szavazni sem szabad hagyni senkit személyesen, ha az adott urna mellett nincs megfelelő számban és politikai diverzitásban a szavazatszámláló bizottság. Például mert kiment WC-re egyik tag és kevesen voltak egyébként is.

Hat, az Orban altal korabban bevezetett levelszavazason a 199 mandatumbol maximum 3 orszagos listas mandatum mulik. Persze kellemetlen, ha az a ketharmad nyelve. (En is eltorolnem)

Itt a frissen bevezetett levelszavazason az 538 elektorbol akar 100-at is "elkurhat" az ujjonnan bevezetett rendszer - meghozza ugy, hogy 49-51%-bol 51-49%-ot csinal. Nem ugyanaz.

Arra utalt a kollega, hogy "nem orulnel, ha Orban bevezetne, hogy mindenki szavazhat postan es a szavazas vasarnapjan is feladhatja es egyszer majd osszeszamoljak valahogy". Ertsd megfeleloen az analogiat.

>egyszer majd osszeszamoljak valahogy

valahogy: miközben szegény álmos számlálók pihennek, 100%-os biden chunkokban íródnak maguktól a számok a négyzetrácsos füzetbe (wisc. ugyanígy)

azt, pedig hogy a levélszavazatok mind/többségében dem-re mennek onnan tudjuk, hogy a legendásan igazmondó "előrejelzések" ezt mondták

Mondjuk ehhez tudni kellene, hogy pontosan honnan jönnek ezek a számok, még az is lehet, hogy egyszerre csak az egyik jelöltet frissítették, a másik 4 cache-elve volt :D. Mondjuk a csalás minden formáját elítélem, és azt gondolnám, hogy USÁ-ban ilyen nyilvánvalóan nem csinálnák.

"azt gondolnám, hogy USÁ-ban ilyen nyilvánvalóan nem csinálnák"

Mostmar tudod, hogy csinaljak. Ez mar a jelen. Azota ereztem, hogy erre jatszanak, hogy megjelent a csomo hamis tanulmany a levelszavazas biztonsagarol. Semelyik masik orszag semelyik nevesebb egyeteme nem tamasztana azokat a "kutatasokat" ala.

Mikor allitottam olyat, hogy nem csalnak a levelszavazatokkal?

https://hup.hu/szavazasok/20200620/szerinted_melyik_valasztasi_rendszer…

Itt honapokkal ezelott jonehany forumtarssal vitatkoztam arrol, hogy mennyire alkalmatlan a levelszavazas intezmenye (plane ekkora mertekben) demokracia fenntartasara.

Sot, mar ez a szavazas is egy kovetkezmeny volt (gyengen is szerepelt a levelszavazas).

De mit is csinálnak pontosan? Az érdekelne, mi a csalási módszer, a folyamat/boríték/számolás melyik részét hogyan hamisítják.

Náluk nem úgy van, mint a magyar levélszavazásnál, hogy van egy külső boríték, ami névre szólóan igazolja, hogy jogosult vagy szavazni, meg egy belső, ami a névtelen szavazatot tartalmazza?

A levelszavazat vagy nem nevtelen, vagy egyetlen ember altal hamisithato barki mas tudta nelkul. Ez tiszta elemi logika. A kettobol az egyik serul, ez ehhez eleg egy rosszindulatu lancszem.

Bar sose hittem volna, hogy olyan nyilvanvalo esetbe futok, mint snq- screenshotja, az meg nekem is eros es meglepetes.

Magyar levélszavazatokkal kapcsolatban is lehet olvasni, de pl. itt is írnak róla: https://www.legis.iowa.gov/docs/code/2016/53.pdf

Tehát van egy külső boríték, ami nem névtelen, ez igazolja, hogy jogosult vagy szavazni, és nem szavazol kétszer. Ez felel meg annak, mintha arccal megjelennél a szavazóhelyiségben, és pl. magyar példa szerint azonosítanád magad és aláírnád a jegyzőkönyvet. Aztán van egy belső boríték, amiben a szavazólap van, ez garantálja, hogy a szavazatod névtelen marad. Ez ugyanaz, mint amikor a szavazólapodat egy névtelen borítékban dobod be az urnába.

A levélnél a legegyszerűbb csalás a levél megsemmisítése, de az itt nem játszik, mert szerinted Biden extra szavazatokat kap. Ha valaki a levelet felbontja, az egyrészt valószínűleg meglátszik (sérült boríték érvénytelen szavazatnak minősül), másrészt egy már kitöltött szavazólapot maximum érvényteleníteni tudsz, de a szavazatot lecserélni nem. A többi csalás, amit el tudok képzelni (nem szavazó ember szavazatát legenerálni, új üres szavazólapot nyomtatni, ilyesmik), azt csak a szavazóbizottságok belső köreiben lehetne elkövetni, de ugyanezek az emberek a nem levél alapú szavazatokkal is tudnának csalni. Tudsz egyéb csalási módszert, ami miatt a levél kevésbé biztonságos?

De: snq- screenshotja onmagaban is egy valasz vagy pelda fentebb.

En meg meg egy fel evvel ezelotti topikot is idelinkeltem nektek, ahol ezen vitatkoztam tobb forumtarssal - de a szavazatszamok az opciokon engem igazoltak a szavazason - azalapjan a hupos tobbseg ertette, mert tobb volt az IQ-juk, mint a tied. :)

Tobben nem tudtak megcafolni ott sem azt az allitasomat, hogy levelszavazas eseten vagy az anonimitasrol mondasz le, vagy arrol a lehetosegrol, hogy eleg egyetlen ember a "hamis" szavazat hozzaadasahoz. Szavazofulkes rendszer pedig jol skalazhato tovabbi human eroforrasok hozzaadasaval. Persze arra is vannak trukkok, de joval nehezebben kivitelezhetoek, es joval nagyobb esellyel jarnak a gyakorlatban is buntetojogi kovetkezmenyekkel.

Iowas peldadhoz: eleg egy ember, es meg a kulso boritekot sem kell hamisitani, ha olyan pozicioban van, hogy a belsokhoz o hozzafer. Eleget 200 belso boritekot es berakja helyette a sajat 200-at. Egyetlen ember tud rola: aki csinalja. Az anonimitasert cserebe betettunk egy egyszemelyes vulnerability-t. Es te mint valaszto nem tudod, mit tortenik a boritekkal. Mikozben a fulkeben latod milyen urnaba dobtad be es a tobbparti bizottsag elott nyitjak az urnat.

Van ismerősöm, aki számláló bizottságban dolgozott, őszerinte ott nem nagyon lehet csalni. Ugyanis van delegált felügyelő minden pártból (aki akar és tud küldeni), és így akárki akarna csalni, a másik oldal is ott van, aki a kezére csap. Ezeknek mindnek együtt kellene működni, de különböző csapatok küldik őket, és kvázi-random vannak beosztva, hogy ki hol felügyel.

A levelekhez nem értek.

Gondolj bele, ez az Igazi demokrácia. Mikor a szavazaszámlálónak lejár a munkaideje és úgy dönt hogy hazamegy. Pont akkor, mikor Trump van nyerőben.  Végül is a rabszolgaságot már eltörölték.  Nálunk, elmaradott diktatúrában addig senki se mehet haza, mig számolás, jegyzőkönyv alá nincs írva.

A levélszavazás úgy hülyeség, ahogy van, de ettől most tekintsünk el.

 

Ha megnézed a térképeket, vidéken Trump tarol, a nagyvárosokban Biden.

Simán megmagyarázza, hogy 3 millió Bidenes szavazat az utolsó pillanatban esik be, mert a falusi szavazóbizottságok gyorsabban zárnak.

 

Magyarországon is mindig Budapestről jönnek utoljára a szavazatok. Simán képes az eredmény estére megfordulni Biden javára.

Egyébként egyik jelölt rosszabb, mint a másik. Trumpnak szurkoltam, de nem azért mert ő olyan ász csávó. Azért mert nem küzd demenciával.

 

Ki tudja, ha 90 leszek és agyilag leépülök, én is indulhatok még a választásokon.

A rossz tapasztalat. Az a baj, hogy a nagykövetségeket káderkifizetőnek használják. André Goodfriend, Colleen Bell és a többi idióta, tudod, ide küldik a levitézlett marhákat.

 

André Goodfriend is akkora hülye volt, mint egy ház. Egy valódi korrupciós ügyből a hozzá nem értésével sikerült Orbánnak politikai ügyet csinálnia.

 

Ha szimplán tárgyilagosan benyújtja a papírokat, akkora balhét csinálhatott volna mint egy ház. Ezzel szemben tolta a balos propagandát, ami úgy jött a kormánynak, mint egy falat kenyér. Onnantól kezdve a szélsőséges liberálisok rágalomhadjárata volt az újságban. Pedig letartóztatás és bírósági ítélet is született belőle.

 

Trumppal legalább egy darabig rendezett volt a viszony.

A demokraták Kínával szövetkeztek, és az 5G-vel aktivált koronavírust használták fel arra, hogy levélszavazatokkal csalják el a vírust.

Ráadásul a szavazatszámláló helyekre pizzát szállítanak ki, a kint morgolódó tömeg elől aztán pizzásdobozokkal takarják el a benti dolgokat.

Véletlen? Aligha!

Pizzagate!!4!4!!4!4!4!!!!!

Értem mit mondasz. Nem ismerem az amerikai levélszavazásos rendszert, de amit hallottam róla, hogy itt is be kell regisztrálnod előtte, hogy republikánus vagy demokrata szavazó vagy (https://www.quora.com/Why-do-US-voters-have-to-register-as-a-Republican…). Na most persze szavazhatsz bárkire ennek ellenére, de ezeknek az arányát meg lehetne nézni, hogy jelentősen eltér-e a kapott szavazatok arányától. Ugyanígy azt olvastam, hogy alá kell írni ezeket a levélszavazatokat és az hitelesíti, hogy te küldted-e a szavazatot és nem valaki a nevedben. Na most ezt valami jegyzékből ellenőrzik, ami számomra azért furcsa, mert egy ilyen képesítéssel rendelkező embernek is akár néhány óra lehet ellenőrizni 1 db aláírást. Itt mégis ennyi szavazaton voltak képesek ennyi idő alatt ellenőrizni az összeset. Talán ezt is meg lehetne vizsgálni, ha gyanú merül fel a szavazás tisztaságával kapcsolatban. Az utolsó lehetőség pedig, hogy tudják pontosan hogy ki szavazott a regisztráció miatt, ezért fel kell hívni random embereket, hogy tényleg szavaztak/nem szavaztak-e (ha nem jött meg). Ez is rendelkezésre áll, mint ellenőrzés.
Három lehetőséget látok ezen korlátozott ismereteim alapján a csalásra:
1. Megfizetem a szavazót, hogy kire szavazzon. Könnyű lebukni vele, sok résztvevő kell. 
2. Kicserélem valahogy a lapot és aláhamisítom az aláírást a levelekben (lemásolom gyakorlatilag). Ez viszonylag egyszerű a postán megfelelő technika mellett és a képzetlen és gyors aláírás ellenőrzés miatt sem bukik ki. Ráadásul mivel azt nem tudjuk kire szavazott, ezért elég biztonságos is. Egyetlen jel ami utalhat rá, hogy a regisztrált szavazók párt aránya (lásd korábban írt ellenőrzésemet) jelentősen eltér a leadott szavazatok tényleges pártjától. 
3. Gyártanak szavazatokat a nem szavazók nevében és adataikkal. Ezt az utolsónak írt random megkereséssel lehetne ellenőrizni.