"Tulajháború: Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti barátja gazdagodik ezután a PC World, a GameStar és a Computerworld hirdetési bevételeiből"

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 20., cs – 12:36

Durva történet. Főleg ez:

A Media1 egyébként úgy tudja, hogy a „régi” Project029 kft. hitelezői közül többen csak nem olyan régen értesültek a Project029 Media and Communcations kft. szlovákiai jogutódlással történő megszűnési szándékáról. Az ügyben a hitelezők a régi Project029 megszüntetésének felfüggesztését kezdeményezték bíróságon, mivel attól tartanak, máskülönben bennragadna a pénzük.

Beszéltünk a Project029 Media and Communcations Kft. egyik olyan hitelezőjével is, aki büntetőfeljelentést is fontolgatott az eredeti Project029 körül történtekkel összefüggésben.

Az hogy elvesznek cégeket a tulajdonosoktól, akiknek fillérekért el kell adni, mert különben "megrúgja őket a ló".. nem újdonság. De hogy a hitelezőkkel is megpróbálkoznak trükközni, ez már új.

Eddig ki gazdagodott a hirdetési bevételekből?

Az évezred üzletének tűnik.

trey @ gépház

Csak a diktatorok vesznek meg egy veszteseges mediaceget es egyenlitik ki az adossagat. Milyen szemetek, hogy kozben elvarjak, hogy akiknek ily modon megmarad a munkajuk, azok lehetoleg ne annyira nagyon szidjak oket. ;)

Es csak az ujsagirok tudjak a "regota veszteseges" fogalmat ugy atfogalmazni es korulirni, hogy a mediaceg aldozatnak tunjon.

Aha, lehet.  Ezen keveset változtat:

Project029 Kft. többségi tulajdonosa, a cég 97 százalékával rendelkező, Németországban élő Tóth Marcell mint magánszemély ellen egy régi személyes ügy kapcsán végrehajtási indított egy nő. Mivel a végrehajtó nem Tóth Marcell (a cégnyilvántartásban is szereplő) müncheni hivatalos lakcímére postázta el a végrehajtással kapcsolatos levelet, hanem a vállalkozó budapesti idős édesapjának, a müncheni magyar médiavállalkozó csak késve értesült az ellene indított végrehajtási eljárásról. Tóth már csak akkor szerzett tudomást az egészről, amikor a végrehajtó 2019 végén váratlanul lefoglalta a Project029-ben meglévő üzletrészét  és árvereztetésre bocsátotta azt egy internetes aukción. (Ennek nyoma a céginformációs rendszerben is látszik.)

 Akinek volt már akár érintőleges kapcsolata a végrehajtói kamarával az pontosan érzi, hogy ez a tévedés nem biztos hogy véletlen volt. Akinek nem az boldog tudatlanságban kergethet réten lepkéket.

Azaz  jelenleg nem az számít hogy veszteséges volt e milyen ideje, értéket képviselt és azt a tulajdonosa akarata ellenére veszítette el. Most az részletkérdés hogy ez megtörténik e, a tény az hogy a tulajdonjogot látszólag olyan szerezte meg véletlenül akinek eredetileg is köze volt a tulajhoz, valahogy tök véletlenül a végrehajtási eljárás aukció része mégsem jött létre mert megegyezés történt a végrehajtást kérővel, és hogy hogy-hogynem  a cég átvándorolt a tulaj bizalmi emberéhez. Erről tudott az eredeti tulaj is és valószínűsíthetően háttérmegállapodás is volt különben a régi tulaj hülye volna pattogni egy olyan cégért ami egyébként is tele volt tartozással.

Eddig a háttérsztori, de a gyomorforgató rész most jön, mert innentől NER sztori (bocs, most ez a NER-re jellemző, az ügyeskedők oda gyűltek, ez van, ez nem politika csak hát ez van) elkezdődött a cég eltüntetése és az értékek átmentése. Nekem innen ez csődbüntettetnek vagy annak ügyes kijátszásának tűnik. Látszólag erkölcsi mércéden a mutatót egy picit sem mozdítja meg, mert úgy értékeled a céget megmentették a benne dolgozóknak kuss. Az pedig egyáltalán nem zavar, hogy csak egy *paraméter* a kérdésben hogy milyen színű politikus van mögötte, a media1 eléggé körüljárta, sőt elsőre azt hozta ki hogy épp a másik csapat akarta megszerezni. Legalább 3 cikküket láttam a témában, minden szereplőt próbáltak megszólaltatni. 

Azaz a media1 törekszik objektivitásra (nem állítom hogy teljesen objektív hisz nem ismerem a teljes sztorit) neked viszont csak addig fontos, ja ezek beleírták hogy fidelitásos, megint ok nélkül sároznak fogalmatlan emberek hiszen a cég eredetileg is kuka volt. Hát ne haragudj de tudván hogy ez a valós értékrended (egyelőre csak látszik annak) tuti minden értékemre figyelnék ha egy légtérbe kerülnénk (bocs ez nem bántásnak szánom csak bemutatásra hogy értékelem a magánvagyonhoz való ilyetén hozzáállást)

Nem védve a NER-t vagy a végrehajtókat, de az idős édesapa miért nem szólt a fiának? Gondolom, alá kellett írni, hogy átvette az értesítést, ebből azért sejthető, hogy érdemes lenne felbontani, és megnézni, mi van benne, nem pedig várni 2-3 hónapot, mire a "müncheni magyar médiavállalkozó" hazalátogat, és ő a saját kezével (levélkésével) felbontja.

Vagy az apa a NER beépített ügynöke és direkt nem szólt? :)

Vagy a kezbesitesi velelem esete all fent: "A kézbesítési vélelem olyan vélelem, amelynek az eseteiben úgy kell tekinteni, hogy a postai úton megküldött hatósági iratok kézbesítése megtörtént volna, mintha sikeres lett volna (holott a kézbesítés ténylegesen nem volt sikeres). Jelentősége abban áll, hogy a hatóságok az írásban közölt döntéseiket hivatalos iratban kézbesíteni kötelesek."
Innen: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9zbes%C3%ADt%C3%A9si_v%C3%A9lelem

Továbbolvasva a linkedet: a hivatalos iratot az apuka nem volt hajlandó átvenni (első eset), vagy kapott értesítő szelvényt, hogy megérkezett, másodjára is kapott, és utána még 5 munkanapig sem vette át (második eset).

Gyanús, hogy az apuka NER-titkosügynök :)

Mind a posta, mind a végrehajtó maffia megéri a pénzét. Eladtunk egy ingatlant és 1 hónap kuka díjat elfelejtettünk kifizetni. Rá X évre szól feleségem főnöke, hogy a fizetéséből vonni akarnak le pénzt, valami behajtó. Végül több mint 100e Ft-ot kellett fizetni.

Ügymenet:

Ment a felszólítás a régi címre, az új tulaj mondta, hogy elköltöztek, de a postás azt írta rá, hogy nem kereste. Bírósági tárgyalásra került sor, amelynek papírját szintén a kukások által megadott régi címre küldtek. Megint nem kerestét írt postás elköltözött helyett. Tárgyalás lezajlott, behajtásra ment. Behajtó pedig már érdekes módon le tudta kérni a nyilvántartásból a címet, de mindenféle megkeresés nélkül fizetésből szándékozott levonni az ő több mint 100e Ft-os behajtási díját.

(Az + poén, hogy megpróbálta testvérétől is lehúzni a pénzt, nagyon elszomorodott szegény behajtó, hogy a két testvér beszélt egymással és kiderült.)

(A másik poén a mélyen NEM tisztelt magyar bíróság, aki "nem nyomozati szerv, ezért nem kérik le a lakcímet a központi nyilvántartásból". Azért ehhez kell pofa.)

Vagy SK küldték és apuka nem tudta átvenni (mert balfasz a posta, és ha külföldön élő rokonodnak érkezik levele, szétteszik a kezüket, hogy dehátnincsapóttamästör által ellönpöcsételt megbízási lófaszod, akkor IJB, nem adhatom oda tyúkok ülnek rajta).

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Akarhogy is tortent, egyvalamit hozzatennek a sztorihoz.

Ha politikus kezebe kerul valami, egybol "mindenki" (legalabbis azok biztos, akik ellene szavaznanak, de sokszor azok is, akik ennek ellenere mellette) azt assume-olja, hogy ugy tortent, ahogy willy leirta. Ebben a cikkben ami le van irva, azalapjan inkabb valoszinu, hogy tenyleg willy-ehez hasonlo szcenario tortent.

DE: nagyon gyakori, hogy ujsagirok ugy irjak le, hogy az atlagolvaso ilyen szcenariokat sejtsen. Bizonyitek nelkul, sot, oda nem tartozo "nemelozmenybol" "valoszinu esemenyt" kovetkeztetve. Ez a politikus valtozat (oldaltol fuggetlen), olvasokat is hozza, meg ha "fuggetlen" is a lap.

Meginkabb DE: ha nem politikus, hanem maganceg, foleg oriasvallalat szerez ily modon uzletreszt, "visszautasithatatlan ajanlat", "postas ismeros" es "vegrehajtos ismeros" segitsegevel, az konkretan felderitetlen eset. Pedig legalabb ilyen aranyban elofordul. Sot, nagyobb aranyban, mert kevesebb kivancsi szemet erdekel, mint egy politikus ugye.

Pofatlanul szereztek meg? Valoszinuleg igen. De ne csinaljunk ugy, mintha ez "NER-only modszer" lenne, az uzleti eletben egy bizonyos szint folott mindennapos, csak nem tudtok rola.

Egyetértek.

Nekem is ez szúrta a szememet, hogy rögtön tuti összeesküvés van a háttérben, és semmi sem volt véletlen, és amit az újságíró leírt, az színtisztán igaziból úgy történt, kicsit se lett itt-ott egy kicsit "színezve" a történet (ahogy általában), hogy lehessen egy kicsit fikázni. A hozzászólásokból is nagyon jól látszik, hogy a "nem polgári" oldal még nem is hajlandó elgondolkodni, hogy nem-e kicsit másképp történt, nincs-e egy-két fontos részlet "elhallgatva" (persze ez az "igen polgári" oldalra is jellemző). Könnyebben elhiszi az ember azt, ami a világnézetét alátámasztja, és nehezebben nézi kritikusan.

(Ilyenkor mindig a BKK-hekker jut eszembe, hogy az éjszaka kellős közepén a TEK rátörte az ajtót (volt is itt is nagy felháborodás, hogy de jogállam, na de mégis, stb.), pár nappal később persze kiderült, hogy reggel fél nyolckor csengetett a rendőrség...)

Lehet valamelyik neres média mogul félreértette a fürer utasításait a magyar sajtó tönkretételéről.

Más szemmel jó oldala is lehet a dolognak, ha már orbáncé egy rakat gémer újság, lehet migránsos játékokról is írni. Vagy kifejezetten olyan tower defence játékot ajánlani ami a déli végeken játszódik Ásotthalomnál és a határvadászok hasznos stratégiákat sajátíthatnak el belőle.

Ezek a lapok amúgy is csak nyugati mocskot nyomatták a tisztes keresztyény gémereknek, ami ugye zsákutca...

Sic itur ad astra!