Termék garancia, csak ha szaki szereli be akkor van

Idén vettem a kocsiba a gyári kazettás rádiós fejegység helyett egy másikat (Pioneer), ami már ismeri a bluetoothot is, telefonos kihangosító funkciója is van, tök jó. Gyakorlatban annyi volt a csere, hogy kivettem a régi rádiót, lehúztam az ISO csatlakozót a régi rádióról, bedugtam az újat és működik, a keretet kellett még kicsit itt ott behajlítani a lyukakba hogy stabilan tartsa a helyén a rádiót. 3 év gyári garancia van rá, de csak akkor ha azt egy cég által jóváhagyott szerelő szereli be, és pecsételi le a garancia papírt.

Gáztűzhely vásárlásakor is ugyan ez a helyet, helyben szóltunk a gázszerelőnek és bekötötte a tűzhelyet (ezt magamnak nem csinálom, robban), garancia erre sincs innentől fogva, az ország másik végéről meg nem fogjuk kihívni a gyártó szakiját hogy ő kösse be.

A fürdőszobában csöpögött a csapunk már egy jó ideje, felszívtam magam és meg néztem egy youtube videót (ezt a csatornát ajánlom, jó videóik vannak Green Cottage DIY - YouTube ) hogyan kell cserélni egy csapot, még soha nem csináltam ilyet, be mentünk egy szerelvény üzletbe karos csaptelepet venni, 5év garancia van a mofém termékekre. Ezt már lehet érdemes lenne megvenni, ott volt a mofémtől egy nagykeres fickó, mondta hogy csak akkor van rá akármilyen garancia, ha rendszerben van víztisztító berendezés, máskülönben semmilyen garanciát nem vállal a gyártó, amúgy ez le is van írva a garancia papírjába, tehát nem hazudott, végül nem mofém lett, de a másik termékre is 5 év garancia van, ugyan ezekkel a feltételekkel.

El gondolkodok, hogy ilyen feltételek mellett, lehet érdemes inkább kínait venni, olcsóbb, lehet ugyan annyit ki is bírna mint a márkás, a garancia meg nem sokat számít már a fentiek alapján.

Szerkesztve: Egybeírási hibák javításra kerültek, a további stroke-ok elkerülése érdekében.

Hozzászólások

Szerintem a csaptelepnél a márka egyetlen előnye, hogy amikor elromlik (általában azért bőven a garancián túl), akkor majd kapsz hozzá alkatrészt. Kellemesebb javítani, mint cserélni (mert pl. jobban mutat, ha a mosdó és a kád csapja ugyanabból a sorozatból van). Mondjuk Mofém csapot én csak lefele szereltem (még a szocializmusban felrakott csapokat szülők, nagyszülők lakásában), attól a cégtől nem vennék semmit, aki azokat valaha nem szégyellte eladni.

> Szerintem a csaptelepnél a márka egyetlen előnye,

 

En ikea-parti vagyok. Azokkal meg nem volt gondom. Igaz a konyhai kilyukadt(!) a kifolyo cso oldalan, es spriccelt a viz. De 15+ eves volt...

Akartam venni szinten egy ikeast, de keszlethiany van kb. az osszesbol ami 15k alatt van. Mivel nem nekem lett, igy kicsit arerzekeny voltam:)

Egy szo mint szaz, vettem egy random konyha csaptelepet az egyik vizvezetekboltban. Semmi kirivo hiba nem volt rajta, meg az M8-as mini menetesszar is rozsdamentes volt alul  (az ikeasnal sima horganyzott).

De ilyen hangos csaptelepbe meg nem futottam. Igazabol nem is gondoltam, hogy lehet valami ennyire hangos. Ugy morog, hogy a lepcsohazban hallani ha megnyitod a csapot. De nem am azon a szinten, hanem kettovel lejjebb.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2020. 08. 13., cs – 09:16

ki vettem ---> kivettem

le húztam ----> lehúztam

be dugtam ----> bedugtam

Olvasas kozben stroke-ot lehet kapni...

 

ps: tudom ekezet

Kijavítottam az egészet, mert még mindig volt mindegyik mondatban valami. Át nem fogalmaztam, a stílus miatt, hogy maradjon meg.

 

Termékgarancia, csak ha szaki szereli be akkor van

Idén vettem a kocsiba a gyári, kazettás-rádiós fejegység helyett egy másikat (Pioneer), ami már ismeri a bluetoothot is, telefonos kihangosító funkciója is van, tök jó. Gyakorlatban annyi volt a csere, hogy kivettem a régi rádiót, lehúztam az ISO csatlakozót a régi rádióról, bedugtam az újat és működik, a keretet kellett még kicsit itt-ott behajlítani a lyukakba hogy stabilan tartsa a helyén a rádiót. 3 év gyári garancia van rá, de csak akkor ha azt egy cég által jóváhagyott szerelő szereli be, és bélyegzi le a garanciapapírt.

Gáztűzhely vásárlásakor is ugyanez a helyet, helyben szóltunk a gázszerelőnek és bekötötte a tűzhelyet (ezt magamnak nem csinálom, robban), garancia erre sincs innentől fogva, az ország másik végéről meg nem fogjuk kihívni a gyártó szakiját hogy ő kösse be.

A fürdőszobában csöpögött a csapunk már egy jó ideje, felszívtam magam és megnéztem egy youtube videót (ezt a csatornát ajánlom, jó videóik vannak Green Cottage DIY - YouTube ) hogyan kell cserélni egy csapot, még soha nem csináltam ilyet, bementünk egy szerelvényüzletbe karos csaptelepet venni, 5 év garancia van a mofém termékekre. Ezt már lehet érdemes lenne megvenni, ott volt a mofémtől egy nagykeres fickó, mondta hogy csak akkor van rá akármilyen garancia, ha a rendszerben van víztisztító berendezés, máskülönben semmilyen garanciát nem vállal a gyártó, amúgy ez le is van írva a garanciapapírjába, tehát nem hazudott, végül nem mofém lett, de a másik termékre is 5 év garancia van, ugyanezekkel a feltételekkel.

Elgondolkodok, hogy ilyen feltételek mellett, lehet érdemes inkább kínait venni, olcsóbb, lehet ugyanannyit ki is bírna mint a márkás, a garancia meg nem sokat számít már a fentiek alapján.

Szerkesztve: 2020. 08. 13., cs – 10:17

Én azért szeretem, ha sok év garancia van egy termékre, mert akkor talán a tervezett elavulást hosszabb időre lőtték be :-)

Amúgy meg ilyen párezer forintos dolgokkal pont nem éri meg a garancia ügyintézés, egyszerűbb és olcsóbb (időt is számítva) újat venni. Tudom, hogy ezzel pont a szemét gyártók malmára hajtom a vizet, de ez van.

Ez, hogy szakembernek kell beszerelni kellemetlen, de nekem úgy rémlik, hogy elektromos tűzhelynél csinálhatta generikus szakember is, csak írja alá, hogy ő volt (persze végül nem ment tönkre, így nem derült ki, hogy elfogadták volna-e az ügyintézésnél...). Amúgy autónál is érthető, hogy elvileg nem nyúlhat akárki az elektromos dolgokhoz, áramütés miatt nem túl veszélyes, azonban ha tüzet csinál, az probléma...

én kihívtam az új gáztűzhely beszerelésekor a gyári beszerelőt. Tíz percig volt itt, rábélyegzett a papírra, hogy bekötötte. Megnézte a rotyogó ebédet, á, akkor tuti jó, megkérdezte tettem-e új tömítést bekötéskor a cső végére és hogy érzünk-e gázszagot.

Tízezer forint.

Emlékeim szerint -de kicsit utána kéne olvasni- a szavatosságra vonatkozó jogszabályokban nincs olyan, hogy a gyártó bármilyen feltételhez köthetné a garanciát (szavatosságot). 

Ezt a kúria ítéletet javaslom elolvasni.

Ebben sem vagyok biztos, de a gázszerelés lehet kivétel. Bár nem hiszem, hogy ott is magának a készüléknek szavatosságát lehetne korlátozni, de a gáz veszélyessége miatt -kókler szerelés miatt mondjuk felrobbanhat egy társasház- lehet, hogy csak minősített szakik szerelhetik. De csak tippelek.

Ez így korrekt. A lényeg, hogy a törvény által előírt jótállást nem korlátozhatja és kötheti feltételekhez.

Ha pedig egy adott garanciális panasz szituban azt feltételezi, hogy a termék szakszerűtlenül volt beszerelve, akkor ezt neki -forgalmazó- kell bizonyítani. Meg azt is, hogy a hiba a szakszerűtlen szerelés következménye. Mert mondjuk attól, hogy egy kazánt nem a pecsétes ember szerelt fel és nem a szabvány csavarokkal van felszerelve (máris mehet a mutogatás, hogy szakszerűtlen beszerelés), attól még a kazán elektronikája nem biztos, hogy ezért ment tönkre. 

Szerkesztve: 2020. 08. 13., cs – 10:33

-

Csap csopogni fog. Ez nem kerdes. Amikor valasztasz azt teszed a merlegre, hogy mikor...

Mofem, kludi amik budgetebb kategoriak es erdemes beruhazni ra.

Van high end bora meg hasonlok, de nem eri meg a kulonbozetet.

En olvasgatom, hogy milyen aprosagok mennek "megcsinaltam" csodaszamba egyeseknek. Gyakorlatilag minden nem gaz dolgot magam csinaltam minden haznal. Eitetem / epittettem mar 4 hazat kvazi nullarol. Fogalmam nincs mennyi koltseg lett volna szakival csinaltatni mindent. Ok. Nekem nem budos megfogni a talicskat, szinte rekreacios tevekenyseg, foleg ha nincs jobb dolgom.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Csapból már csakis MOFÉM-et veszek. Ez a MOFÉM már nem az a szocializmus-beli MOFÉM.

De az tény, hogy minden csap csöpög előbb-utóbb. Vagyis a csapbetét. Ezt már rutinszerűen cserélem. Arra is rájöttem, hogy nem érdemes kerámia betéteset venni, a gumis bőven jó. Úgyis elromlik, és cserélni kell.

Nekem az elég drága Hansgrohe csaptelepekhez a betét 12K körül van. Annyiért kapok kínai csaptelepet. (5 év garival).

De éppen azért hogy egyforma maradjon minden csaptelep megpróbáltam egyszer egy betétet cserélni. Annyira vízköves volt belül, hogy csak roncsolással lehetett leszedni a kart a csaptelepről->kuka.

A régi, leszerelt csaptelem Ferro márkájú volt, mivel vettünk helyette újat, ezért nem volt veszíteni valóm, néztem videót csapbetét cseréről, úgy össze volt rohadva az egész, hogy ebben biztos nem tudtam volna betétet cserélni.

Eljutottam végül a betétig, de ahogy kinézett a régi csaptelep ezek után, hát azt már nem szívesen raktam volna vissza a helyére, amúgy az hogy évek óta csöpögött, szivárgott, biztos segített abban hogy összerohadjon az egész.

> Csapból már csakis MOFÉM-et veszek. Ez a MOFÉM már nem az a szocializmus-beli MOFÉM.

 

Hat hasra nem esek tole. Most vettem egy keverokaros csaptelepet (zuhany).

Elzarod, megnyitod nem ugyanaz a homerseklet jon ki (az elozonel jo volt, tarsashazi melegviz, szoval ugyanaz a melegviz van allandoan).

En ilyet meg nem pipaltam egyebkent. Az elozo teljesen jol mukodott (amig el nem engedte magat, de volt vagy 15 eves).

Es iszonyu nehez beloni a homersekletet. Kicsit hozzaersz tuzforro, kicsit masik iranyba utogeted, akkor jeghideg.

Ennyire szar csaptelepbe meg nem futottam egyebkent.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: Egybeírási hibák egy része javításra került, a további stroke-ok elkerülése érdekében.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

A gáznál a kötelező(!) időszakos felülvizsgálatnál kérhetik (kérni szokták) a bekötésről, illetve ha régebbi a készülék, akkor az átvizsgálásáról szóló, a szerelő azonsoítójával/stemplijével ellátott bizonylatot. Ha nincs, akkor jó esetben előírják a pótlást, rossz esetben kizárhatnak a szolgáltatásból. (Mérő leszerel, vagy ha méretlen (panelban), akkor csap elzár és zárt állpaotban plombával lezár.)

MOFÉM-hez kapsz betétet ha csepeg (amit önerőből cserélhetsz), a kínaihoz nem. Szerintem egyébként árkategóriájában a mostani MOFÉM nagyon jó, nagy megelégedéssel használjuk őket, eddig majdnem mindent arra cseréltem. Volt kínai, ami fél évig bírta, a fancy hőfokszabályzós izé nem nagyon forgott egy idő után. Van még egy kínai, ami dizájn miatt került be (nem találtam hasonlót itthon elérhető áron), az éppen elég jól működik, de még nincs 1 éves.

Meg 10+ eve vettem kinait, fel ev utan kuka, gondoltam nagy szamok torvenye alapjan kufogtam, vettem egy masikat, szinten fel ev utan kuka. Utana vettem egy. Mofemet, 10 evet szolgalt minden gond nelkul, vegul furdo felujitas miatt lett cserelve egy masik mofemre. :)

amikor vettuk tavaly a hazat, elso dolgom volt megnezni a furdoszobai csapot, nagy megelegedesemre mofem :)

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"