Mobil klíma tapasztalatok

Fórumok

Sziasztok!

A jelenlegi hőség leküzdése érdekében felmerült egy mobil klíma beszerzése. Átlagos szoba/iroda. Kinek milyen tapasztalata van a témában? Melyik mobil klímát érdemes elkerülni, illetve melyik típus vált be?

Minden tanácsot köszönök.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 10., h – 20:28

Röviden:

  • ne vegyél, mert hangos

 

Bővebben:

  • ha aludni nem akarsz soha mellette, akkor végül működhet a mobil klíma is.
  • olyat semmiképp' ne vegyél, ami egy csöves. Mert az azon kivezettett levegő helyére nyilván be fogja szívni kintről a 30+ fokot, szóval ott vagy, ahol a part szakad. Tehát ha mégis veszel, csak olyat, ami két csöves és ki tudod vezetni mindkét csövet. Ha ablakon vezeted ki (nyitott ablak), akkor ha nem lukasztod ki az ablakot, akkor valami főliás módszerrel lehet szórakozni, hogy leszigeteled a nyitott ablakot = gagyi és macera de ha épp olyan ablakod van, akkor meg lehet oldani

 

Kérdés:

  • miért gondolkozol a mobil verzión és nem egy split klímán? Nem olyan nagy a különbség árban egy mobil és split klíma között, hogy megérje ezen gondolkozni. Vagy felszerelési akadály miatt?

 

Megjegyzés:

  • volt egy ideig mobil klímám (előző tulaj itthagyta, teljesen jó minőségű és kétcsöves volt, de aludni hangos), egy ideig kölcsönadtam majd végül eladtam.

Egy jó split klíma fűteni is tud (a jósági foka 4 körüli, tehát igen jó), illetve a "mellékhatása" a levegő szárítása (a miénken erre külön üzemmód van), ami néha hasznos lehet, ha extrém párás az idő és mondjuk extra lassan száradnának a ruhák.

Szerintem a mobil klímával szenvedni fogsz, és csak relatív kis helyiségben és visszafogott hőterhelés esetén lesz igazán működőképes.

100e különbség nem indokolja azt a kényelmi különbséget, ami a kettő között van. Egy split klíma jó esetben sok-sok évig működőképes. Ja és télen tudsz vele fűteni is. Bár a ventillátornak van hangja, de eseti jelleggel lehet használni. Pl gyorsabban felfűti a levegőt, mint a radiátor és árban kg ugyanannyi, mintha gázzal fűtenél (bár úgy sem fogsz vele sokat fűteni).

Csak ezt tudom ismételni:

- ne vegyél mobil klímát, mert hangos és kényelmetlen és a helyet is foglalja. Számold ki, hogy a lakásodból hány négyzetmétert vesz el és ennek mekkora a négyzetméter költsége. Ha mondjuk nálatok 800e egy négyzetméter és fél négyzetmétert elfoglal, akkor az máris 400e forint. Ha nem valami műemlékvédelmi házban laksz, ahol nem lehet kirakni egy kültéri egységet, akkor egy pillanatig se gondolkozz a mobilklímán

 

 

Redőnyöd van egyébként (feltéve, ha odasüt a nap)? Nagyon-nagyon sokat ér. Persze lehet egy-két hét nyaranta, amikor még este kilenckor is 30 fok van és este sem hűl 26 fok alá a hőmérséklet. Ilyenkor nem fogja kihűteni semmi a lakást klíma nélkül (nyilván lehet mérlegelni, hogy megéri-e, ha máskor nálad nem vészes).

Én is gondolkodtam mobil verzióban, de mindenhol lebeszéltek róla. Tavasszal egy alap 3,5-ös Daikin lett feltéve, de sok ismerősnél van Gree ami árban jobb és egyáltalán nem rosszabb.

Amiről lebeszélnélek azok barkácsáruházas/hipermarketes kacatok. Valamint csábító lehet a Jófogáson és egyéb helyeken hirdetett, feketén behozott/felszerelt on-off klíma, de ezeket el kell kerülni.

Annyit fuznek ide, hogy mobilt maximum a kertbe nyaraloba mert hazaviszed es nem viszik el a magneto kalambok.

Minden emlitett tipusbol van, arra a celra amit te is emlitesz teljesen megfelel egy barkacsos budget split. Ranchon olyan van, daikintol a hatekonysaga es hangja kulonbozteti meg plusz ugye az ar, mert az egyik 700+k a masik meg 120 meg a felszereles.

Azt elfelejtette a nagyerdemu, hogy jogszabaly szerinti eljaras eseten te ugysem veheted meg a berendezest, ha nem vagy zoldkonyves vizsgazott szerelo. Szoval eloszor splithez egy felszerelest elvegzo elfogadott vallakozot kell talalnod. Ez a nehezebb most.

Szerintem rendelj online egy mobil klimat es teszteld le, van elallasi ido, legfeljebb visszakuldod.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

mert hazaviszed es nem viszik el a magneto kalambok.

Azért nevetséges, hogy ide jutott Magyarország. Nekünk a Velencei-tónál van nyaralónk és nem volt még ilyen tapasztalatunk, de három ismerősünknek is van a Tiszánál nyaralója és már többször kifosztották őket a rejtett erőforrások. Egyik már nyitva hagyja az ajtót, mert akkor talán nem okoznak annyi kárt. Mondjuk így is odasz*rt*k a szoba közepére, de legalább nem gyújtották fel. A kamerafelvétel a rendőrségnek is annyit ér, mint a zár arra fele sajnos.. (ha épp nem találják meg és lopják el a kamerákat, DVR-t is).