VPS szolgáltató keresése (vagy más ötlet is jó)

Üdv!

Olyan VPS szolgáltatót keresek, ahol:

  1. Van lehetőség használat után fizetni (óránkénti számlázás).
  2. Több processzoros "gépet" ad, viszonylag jó sebességgel.
  3. Lehessen snapshotot készíteni és abból visszaállítani - értelmes időn belül.
  4. Lehessen FreeBSD-t telepíteni.

Lényegében FreeBSD-csomagok karbantartása lenne a létezésének célja. Mivel egy programból nem jön ki naponta új verzió, így alkalomszerűen kell csak a gép, de akkor sokszor intenzíven (néhány csomag fordítása igen sokáig tart), akár 6-8 processzorral.

A snapshot azért kellene, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal mindent újra lefordítani.

Jelenleg a Hetzner-t használom, ott a 3. pont vége nem annyira teljesül (akár 10 perc, míg a snapshot-ból elkészül a masina, bő fél óra, míg a masinából elkészül a snapshot). Az upcload.com nagyon jó ebben is, viszont a snapshot tárolásáért majdnem annyit kell fizetni, mintha az egész VPS menne (röviden: drága).

Egyéb megkötéseim (hirtelen végiggondolva) nincsenek, háttértárnak már kb. 60 giga elég (RAM-ból a "minél több, annál jobb"-elv, de néhány giga eddig mindig elég volt).

Más ötletre is vevő vagyok, azon is gondolkodom, hogy egy használt asztali gépet venni, és azt használni erre (laptopom van csak, azt nem gondoltam erre használni).

Hozzászólások

Ugy latom a Digital Oceannal is van FreeBSD. A snapshotjukat meg nem probaltam, igy annak sebessegerol nincs infom. Az arai eleg jok.

Inkabb az utobbi. Mar nem emlekszem teljesen tisztan, azt tudom, hogy mar kint volt a 12-es, amikor naluk meg joval regbbi verzio volt elerheto, es amikor rakerdeztem, hogy tervezik-e a legfrissebb image valaszthatova tetelet, azt mondtak nem, így emiatt a kicsit fura hozzaallas miatt is valasztottam mast.

Vultr-nél kb 5 perc volt az ingyenes snapshot készítés (32GB NVME), ami server destroy után is megmarad, szerintem nincs lejárati ideje (legrégebbi snapshotom 2019-02), lehet freebsd-t telepíteni (akár custom iso-t is)

Árak geekbench score-al:

https://www.vultr.com/products/cloud-compute/

Van ilyen: https://www.vultr.com/?ref=8382165-6G

The users you refer receive $100 to test out our platform*.

* Duplicate accounts not eligible. Referred customer must link a valid credit card or Paypal method to be eligible for the $100 credit. Unused portion of $100 credit expires after 30 days.

(meg nem mellékesen elvileg én is kapok 25 usd-t)

Másik opció: https://www.vultr.com/promo/try50/?service=try50