Virtuális szemüvegek, de melyiket?

Sziasztok !

 

Már egy ideje tervezem, hogy veszek magamnak egy virtuális szemüveget a PC-hez. Egy ideje nézegetem a választékot, de nem igen tudtam dönteni, melyiket lenne érdemes megvenni. Ami nagyon tetszik, a  "Valve Index VR", de sajnos nem lehet már kapni mert elfogyott a készlet. Esetleg van itt olyan akinek van tapasztalata (kipróbálta) már a mostani szemüvegeket? Érdemes kiadd 200-300 ezer forintot a HTC Vive vagy a Valve Index szemüvegére? Vagy esetleg, elég lenne egy PS4 VR szemüveget venni, és azt rákötni a pc-re ami jóval olcsóbb? 

Válaszokat előre is köszönöm.

Hozzászólások

Én még az oculus dk2 vel futottam pár kört, akkor eldöntöttem hogy ha majd hajlandó és képes leszek rá költeni sok sok pénzt akkor beruházok egy komolyabbra. Nekem nagyon bejött, óriási élmény volt. Egy komolyabb PC + egy komolyabb headset + progik,játékok hozzá viszont már meghaladják a pénztárcám határait sajnos....

Esetleg van értelme egy PS4 VR szemüveget rámokolni a PC-re? Vagy jobban járok, egy Valve Index-el vagy esetleg egy HTC VIVE-al?

Nézegettem én is a VIVE-kat de akkor inkább a Valve Index-et veszem meg. Van benn linux-os támogatás is, ami nagy előny, ha linux-on játszol. :)

Másrészt, sokkal komolyabb a kontroller hozzá. Sajnos, jelenleg ki van fosztva a raktár. Igaz, 1079 euro a kit, de jár hozzá az új Half life VR ami jövőre jelenik csak meg.

https://store.steampowered.com/sub/354231/

Szia, én az Oculus Questet ajánlom. Magában is mukodik, tud futtatni VR programokat saját hw-en, standalone módban, de gépre kötve is megy komolyabb címeket futtatva. Àrban kb a Vive fele.

én az oculus rift s-t javaslom, ár-érték arányban jó. ha nem viszolyogsz a facebook-os bagázstól, akkor jó vétel.

earth is the lunatic asylum of the milky way