google’s stadia game service is officially coming november 19th: everything you need to know

https://www.theverge.com/2019/6/6/18654632/google-stadia-price-release-date-games-bethesda-ea-doom-ubisoft-e3-2019

Több forrásból is olvashattuk, hogy Linux szerverek fogják biztosítani a felhős game szolgáltatást. Azaz a Stadia játékoknak legalább a Google szervereire készül Linux verziója, amelyek hagyományos letöltős kiadásban is várhatóan kijönnek Linuxra. 

Hozzászólások

kíváncsi vagyok hány év után fog a temetőben kikötni ez is. 2? 3? 4 év?

Kapásból az elején AngularJS, amely utódja már bőven 2021 előtt készen van, Angular 2+ 

Ilyen logikával az összes régi Windows vagy macOS felsorolható lenne mint "megölt" termék. 

Hangouts két applikációba vált szét: Google Hangouts Meet, Google Hangouts Chat, még párhuzamosan működik a classic is. 

Sok termék csak össze lett vonva. Hitelesebb lenne a "temető" ha valódi megszűnt Google szoftvereket, szolgáltatásokat sorolna csak fel. A Google Wave-ért valóban kár. Én kedveltem. De az is igaz, hogy a laikus ismerőseim nagy része túl bonyolultnak és átláthatatlannak tartotta egy-egy hosszabb beszélgetés után. 

Az elődök kicsi startup-ok voltak akik nem bírták infrastruktúra költségeit. Az OnLive-ot még a Microsoft is szopatta azzal, hogy Windows Server licencek vásárlására kényszerítette őket. 

A többes szám nem igazán indokolt. Aki itt még számított a Gaikai. Őket megvette a Sony és azóta erre az alapra építi a PlayStation Now szolgáltatását. 

A Google Linuxot használ, eleve gigantikus szerverparkokkal rendelkezik. Még saját vízerőműve is van villanyáramra. Vélhetően sokkal kedvezőbb árat tud kialkudni a Google az Intelnél és az AMD-nél. 

Az OnLive szolgáltatása népszerű volt. Mint termék egyértelműen sikeres volt a piacon, csak a végére már semmit nem tudott keresni rajta a cég, a költségek miatt. Ez a Google-nél nagyon másként van. 

A földrajzilag user-közeli számtalan Google adatközpontjai miatt még lag-előnyben is van a konkurensekhez képest.

Jósnő (jósférfi) képzettsége nincs senkinek, de az információs termékek szabályszerűségeiből kiindulva ez a dolog el fog bukni. Sok régióban nem lesz még egy darabig elérhető -ha jól olvasom akkor itthon sem- és ez nem kecsegtet sok pozitívummal a konzol jövőjére nézve. Márpedig ha egy projekt sikeres akar lenni, akkor nem csak a "felső tízezer" körében kell learatnia a babérokat. Ha viszont már az alacsonyabb jövedelműek is megvesznek valamit (akár használtan), az már jelent valamit!

--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-