Létezik ilyen eszköz? Wireles billentyűzet

Fórumok

Egyik kollégám vett okostévét. És nem sok usb van rajta. Szeretné billentyűzetről vezérelni a cuccot. Van is egy rakat ilyen eszköz, de azoknak mindnek usb vevőjük van. Létezik olyan billentyűzet/egér, ami a hálózaton keresztül kommunikál mindenféle vevő egység nélkül?
Remélem érthető volt a kérdésem.

Hozzászólások

Ha van a TV-ben bluetooth, akkor nem kell hozzá az USB vevő. Egyébként pedig nem mindegyikhez jár. Nekem van 2 marék billentyűzetem (van touchpad-es is), ami bluetoothos. Leginkább Androidos eszközökkel használom.

---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Ez így elég meredek megközelítése a dolognak.
Feltételezem, hogy legalább egy USB port van a TV-n, az meg éppen elég arra, hogy egy alkalmas billenyűzet/egér vagy billentyűzet/érintőpad párost csatlakoztasson hozzá. Egy ilyen pl. teljesen jól megfelel a célnak: https://www.logitech.com/en-us/product/wireless-touch-keyboard-k400r
Pendrive-ot, USB-s HDD-t meg hasonlókat pedig csatlakoztathat egy olyan eszközhöz, ami vagy tud hálózaton kommunikálni az okostévével, vagy tud HDMI-n csatlakozni hozzá. Gondolom, valami ilyesmi csak előfordul nála otthon, mondjuk egy PC, notebook, tablet, okostelefon, valamilyen miniPC (pl. Raspberry Pi és társai), valamilyen médialejátszó stb. Innen kezdve csak meg kell osztani a hálózaton az állományokat valamelyik olyan protokollal, amit a TV ismer, lehet HDMI-t is használni, de akár képernyőtükrözéssel is meg lehet oldani a dolgot.

LG TV-re akartam Rapoo bluetooth-os billentyűzetet csatlakoztatni, és a genya nem engedi. Vedd meg a TV-hez adott bluetooth billentyűzetet, vagy gumicsontnak ajánlottak még egy fajtát (nem emlékszem melyiket), és ennyi... Gondolom simán működne, de valószínűleg nem engedik, amivel nem tesztelték (mellesleg így kénytelen vagy megvenni a kiegészítőt).