Netflix

Gyerek rágta a fülemet, hogy szeretne nézni eredeti nyelveken(english, français) filmeket, sorikat esetleg a hozzájuk való feliratokkal(english, français), amolyan nyelv gyakorlás - kamu - címén. Mivel a HBOGO ilyetén szolgáltatása elég gyatra, gondoltam teszünk egy próbát a Netflix-el, 30 napig ingyenes - hehe - na meg így nem kell torrentel baszkalódni meg ilyenek.

Megmondom őszintén sokkal több cuccra számítottam, valamint a filmek jórészéhez vpn is kellene, mert nálunk nem elérhető (pl. Titanic). Egyébként a netflix felületétől nem vagyok elájulva, még az HBO-nál is átláthatalanabb, pedig az is elég fos. Most olyanokat, hogy a feliratok, a letterboxban legyenek - ha már van - már nem is akarok sorolni, de egy normálisabb keresőt is hegeszthettek volna már hozzá. Szerencsére van uNoGS, ebből kiderül, hogy - például - jelenleg 40 db film/Sorozat van fent magyar szinkronnal, és 837 cimhez van magyar felirat - már amennyiben elérhető.

Mindegy így ingyen pont hoz annyit amennyit rá akartam erre a dologra szánni, na meg hát rá is kattant a Stranger Thingsre. Nekem meg jó volt, hogy kivégezzem a Nightflyert, ami meg pont arra volt jó, hogy innentől ha meglátom George R. R. Martin nevét akkor skippelem az adott itemet. :)

Hozzászólások

A nightflyer sorozatból nem javaslom megítélni az ihletadó novella íróját.

Netflix nem az az "ezt a filmet meg szeretném nézni, úgyhogy most kikeresem", hanem a "filmet akarok nézni, ajánlj valamit". Szokni kell, torrentezés után nem volt egyszerű :)

Akkor fenntartom, hogy ertelmetlen. Anno en is kiprobaltam, azzal a cellal, hogy megnezzem x es y filmeket, amikre kivancsi voltam, nem voltak fent. Utana veletlenszeruen rakerestem par kedvencemre, azok sem voltak fent, Utana toroltem magam.

Spotify-on, Apple Music-on es tarsain sem igy meg, hogy majd hallgatom, amit ajanl, hanem ott van tobb millio zene, amibol kivalasztom, ami erdekel, ami melle esetleg meg ajanl. Es ez pont igy van jol.

Neked így van jól, nekem így van jól, kivéve amikor jól jön egy deezer ajánlás, hogy mit hallgatnak még hasonló zenéket hallgatók, és bejön egy elég kedvenc gyanús újdonság.

Ha a Netflix felhasználók 80-90%-ka céltudatosan keresgélne, akkor nem így lenne megcsinálva a UI. Sőt, akkor a netflix se így lenne, mert ahogy írtad, nem minden van fenn, főleg nálunk nem.

Ezt mind ertem, de eddig nem mondta nekem senki, leirva sem lattam, hogy celzottan igy mukodik, igy viszont szamomra a teljes ertemetlenseg kategoriajaba esik. A zenei streaming-re is azert fizetek elo, mert azt hallgatom, amit akarok, borzaszto ritkan hallgatok barmit ajanlas alapjan.

Nem kell tulmagyarazni, tobb hsz-szel ezelott megeretettem, csak ahogy eddig is mondtam, mondom ismet: szamora ez ertekelhetetlenul keves. Ahogy zenei streaming-nel is a zenek 80-90%-a megvan a legnagyobbaknal, es a maradek 10-20% esetben hol az egyik jobb, hol a masik, nehany exkluziv szerzodesnek koszonhetoen, igy mondjuk pl. egy Netflix-tol is hasonlot varnek el. Mivel a valosag ezzel koszonoviszonyban sincs, nem vagyok a szolgaltatasuk celcsoportja, ennyi.

Szerencsere a G driveon fullHD felbontasig nativan tamogatva van a videolejatszas. En is elhagyom majd oket amint megtalalom a fent emlitett musorokat blurayen. Foscsi sd illetve egy egy resz netflixrol felveve HD-ban elerheto torrenten es/vagy vasarolhato Amazonon (utobbi aranyarert de hianyosan) de meg nem talalkoztam blu-ray lemezzel sajnos. Pedig kiadnek erte mondjuk 20 EUR-t /db

Nálunk is megvolt. Gyerekek kisírták, elő is fizettem, de... Csapnivaló a választék (Nordic verzió), fél év után lemondtam, mert nem néztük soha. Pedig négy tinédzser gyerekem van, de őket se érdekelte az a sz.kupac, amit filmek címszóval adnak. A sorozatok meg aztán végképp a szánalmas kategória. Nekünk nagyon nem jött be, és akkor finom voltam.
--
Csaba

"amolyan nyelv gyakorlás - kamu - címén"

Nem akkora kamu az, nekem nagyon sokat segített a szókincsem bővítésén a feliratos (angol) film nézés.

+1, de nálam akkor működik, ha ugyanazt (jellemzően valami fasza rövid részekkel operáló sorozatot) nézem meg sokszor, így szépen lassan beleesszi magát a fejembe, egy idő után értem felirat nélkül is, majd elkezdem érteni azokat a részeket is, melyeket még nem is láttam felirattal.
Ha összevissza nézek mindenfélét, az szórakozának jó, de tanuláshoz kevés.