VDSL képes modem/router

Sziasztok!

A szituáció a következő:
Adott a Tré, mint netszolgáltató (jobb lenne más, de csak Tré van és ez is csak rézen). Csak netet veszünk tőlük, sem IPTV, sem pedig telefon nem lesz. A net telefon madzagon fog jönni. Kérdés, hogy cserélhető-e a szolgáltató által adott szappantartó valami értelmesebbre? Ha igen (mivel neten kívül más nem lesz, gondolom igen), akkor milyen VDSL képes eszközt raknátok a szolgáltatós kacat helyére?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Hozzászólások

Nem jellemző, hogy a szolgáltatók megengedik a saját eszközt ilyen esetben. Viszont azt teszel mögé amit szeretnél.

Hali!

Csak annyit tennék hozzá: a T-nél most kerül bevezetésre az xdsl vonalon: a Sercomm Speedport Plus típusú HGW ami annyival tud többet, hogy ac wifi wan benne és ha minden igaz akkor működő usb lesz rajt ami a körlevél szerint " NAS-ként használható". Persze ha ez nem kell akkor az installátornak szólhatsz, hogy ne legyen rátöltve a user/pass a modemre, csak adja meg neked... onnantól bármilyen routerben beállítod. Ha nincs beállítva a hgw eszközben akkor "automatikusan" megy rajt a pppoe passthrough.

Üdv:
Feri

Az egy dolog, hogy a szolgáltató mit enged meg, az fontosabb, hogy működik-e másik eszközzel. Elméletileg a sima ADSL2-es vonalukra is csak saját eszközt lehetett volna dugni. Én a ZTE csodájukat úgy hajítottam vissza a bekötés után a dobozba, hogy öröm volt nézni. Helyette beraktam egy D-link DSL-321B-t és bőven többet tudott a hálózat, mint azzal a virágos mintás sz..rral.

Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.