Xiaomi Mi Band 4 NFC-vel, vagy anélkül?

Fórumok

Sziaztok!
Úgy döntöttem, beszerzek egy Xiaomi Mi Band 4 karkötőt. Utána néztem, van belőle NFC-s verzió, meg NFC néküli. Annyi infót találtam, hogy az NFC-sel lehet fizetni Kínában. Szerintetek, van értelme itthon az NFC-snek, vagy semmire nem jó? Amúgy, ha mondjuk a karkötővel fizetsz, folyamatos kapcsolatban kell lennie a telóval? Mert ha igen, akkor nem sok értelmét látom. Max vagizásra jó.

Hozzászólások

nem tudom ezeknél hogy van, de az Apple Watch esetén nem kell a telefon a fizetéshez. kb úgy képzeld el, hogy a bankkártyát leklónozza. külön kellett a telefonra és az órára beállítani. a terminál számára ugyanaz, mintha a kártyát érintenéd.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Amúgy, ha mondjuk a karkötővel fizetsz, folyamatos kapcsolatban kell lennie a telóval? Mert ha igen, akkor nem sok értelmét látom. Max vagizásra jó.

Mivel BT alapon megy az egész, ezért nyilvánvaló hogy kapcsolatban kell legyen a telefonnal ... de

Meg jó arra is, hogy rezeg ha hívásod van, email / sms / egyéb üzenetek megjelennek rajta, tudod olvasni, stb. De végülis "vagizásra is jó" :)

Annak próbálok értelmet találni, hogy miért jó az, ha a karórádon olvasod el azt az SMS-t ami arra a telefonra jött ami ott van a zsebedben, táskádban vagy legalábbis karnyújtásnyira vagy néhány lépésre.

És sikerült egy értelmes(?) esetet találni.
Ha autóvezetés közben akarsz SMS-t olvasni. Mert a telefont nem tarthatod a kezedben, mert megbüntet a szerv. De azt nem tiltja a jogszabály, hogy megnézd a karórádat. :D
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

en azt olvastam hogy az NFC-s kizarolag kinai piacra keszult es nem is tud mas nyelvet. a nemzetkozi meg nem nfc-s.