Supermicro alaplapok tápegység érzékenyek?

 ( bocinet1000 | 2019. május 22., szerda - 23:11 )

Sziasztok!

Olvastam egy-két helyen hogy a supermicro szerveralaplapoknak nem mindegy milyen táp van alattuk

Erről valaki bővebben fel tud világosítani hogx is van ez pontosan?

Köszönöm előre is

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem teljesen mindegy.
Külön csak supermicro alaplapot kettőt vettünk és azon túl, hogy minőségi legalább Bronze tápot vegyünk, mást nem néztünk és tökéletesen működik már 2-3 éve.

Vannak ugyanakkor spéci alaplapok, dual socket, blade, stb (többnyire a méretük sem szabvány ATX) azokhoz természetesen már spéci táp kellhet, de a sima single socket szerveralaplapok azok rendes ATX-es alaplapok.

Ezek általában nem Supermicro specifikusak, hanem eleve vannak elvárások már ezeknél. Például 2x EPS 8pin legyen vagy legyen a 5Vsb 3A-nél több, hogy menjen a menedzsment.

A normális, sőt minőségi táp minden szervernél kimondottan alapvető és esetleg egy szünetmentes is. A Supermicronál abban a remek helyzetben lehetsz, hogy vannak remek házikóik, sőt barebone gépeik is, amiben mindenestül megkapod amit szeretnél.

Most egy FSP Aurum PT 1200W Platinumot szeretnék rakni egy SUPERMICRO X9DRi-LN4F+ alaplap mellé

Hacsak nem valami atomreaktoros terved van (pl. több erős VGA), akkor kissé túlzásnak tűnik az 1200W. :) Mi 400-as, 500-as és ha dupla EPS 8pin kell (dualsocket) akkor 700-as FSP Aurummal is használunk párat, bár az más lapok.

"alaplapoknak nem mindegy milyen táp van alattuk"

Ez minden lapra igaz :)

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."