Notebook akkumulátort érdemes-e cserélni

 ( Ajnasz | 2019. május 15., szerda - 9:57 )

Haló!

Van nekem a kedvenc számítógépem, ami egy ThinkPad T510, idén februárban már 8-ik évét töltötte. Eddig sikerült életben tartanom, SSD került bele, extra RAM-ot vettem bele és nem rég cseréltem az elromlott hűtőt is benne.
Nagyjából 2 éve - tehát kb. 6 évvel a vásárlás után - az akku is elérte azt töltetlenségi szintet, hogy lecseréltem az eredetit egy utángyártottra. Ez a vadonatúj akkumulátor viszont már most (2 év) rosszabb állapotban van, mint az eredeti volt a csere idején, gyakorlatilag sleep mode-ban nem tudom átvinni a gépet az egyik szobából a másikba, mert kifogy belőle a szufla.

Most gondolkodom rajta, hogy újra kicseréljem. Viszont az a félelmem, hogy az ehhez a géphez a ma kapható akkuk is eléggé korosak lehetnek és emiatt nem is lehet elvárni tőlük, hogy túl sokáig használhatóak maradnak.

Hajlandó volnék többet is fizetni nem utángyártottért is, ha tudom, hogy hosszabb ideig fog működni. Próbáltam akku felújításnak is utánajárni, de notebook akku felújító cégről nem találtam semmit.

Tehát a kérdés, ami megfogalmazódott benne, hogy érdemes-e egyáltalán beruházni egy akkuba, vagy inkább kössem a falhoz? Eljár-e az idő az akkuk felett? Jobban járhatok-e eredeti Lenovónak mondottal vagy ez mindegy? Van-e olyan, hogy notebook akku felújítás? Ha igen, hol?

Köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem fizetett reklám, beszélj velük:
https://www.akku-elem.hu/akkufelujitas/

Ki kell benne cserélni jó minőségű 18650-es cellákra az óccóakat.

Náluk szoktam venni újat, utángyártottból. Nézd meg az árait mielőtt felújítasz.
https://www.notebook-alkatresz.hu/

Egy próbát megér, korrektek:
https://akkuker.com/

Itt csináltattam laptop akkupack felújítást, korrektek:

https://www.li-ion.hu/Laptop-Notebook-akkumulator-felujitas

Az akkucsomagban nem elég kicserélni a cellákat, mert van bennük valami eprom, ami méri az üzemidőt. Szakértő helyen azt is le tudják nullázni, hogy az új akkucsomagnál előről kezdje a számlálást.

Érdemes, de a gagyi akkukat kerülni kell. Még jól jártál hogy a csereakkud két évig bírta. Olyat is láttam amir pár hónap alatt megpusztult.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene