Firefox - könyvjelzők importálás/exportálás (mappába helyezett könyvjelzőket is)

 ( HandsOfVelika | 2019. május 2., csütörtök - 13:12 )

Adott egy xubuntu, amin Firefox van használatban, mint web böngésző.
Namost, erről szeretném a könyvjelzőket, amikből rengeteg be van mappázva atteni egy másik fizikai gépre, úgy hogy azon ubuntu fut. Mindenképpen fontos lenne, hogy a mappázott könyvjelzők ugyan ott legyenek az ubin majd, mint ahol az xubin vannak (szülők használnák mindkettőt és az maga lenne a káosz, ha az egyiken itt, a másikon ott lennének).

Amit eddig probáltam:
1. firefox sync - ez majdnem működik, de a korábban felvett könyvjelzőket nem szinkornizálja
2. könyvjelző backup az xubin(.json) majd ezt az ubuntun importálni. Itt csak azokat a könyvjelzőket hozza amik nincsenek mappázva
3. könyvjelzők exportálása .html-be. Itt importálás után ugyan az a helyzet, a mappázott dolgokat nem kezeli. Itt belenéztem a html fájlba, és látszik benne a mappa szerkezet, tehát úgy gondolom, hogy a kimentés az akár jó is lehet, csak a "vissza töltés" nem az igazi.
A home alatt van egy olyan mappa, hogy .firefox, gondoltam ebbe lesz bent valahol valami ami érdekes lehet számonra, de semmi könyvjelzőre utaló dolgot nem találtam.

Érdeklődés szintjén nézegettem plugineket is a feladatra, de nem gondolom hogy ehhez az kellene.

A válaszaitokat előre is köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

$HOME/.mozilla/firefox alatt vannak a profilok. ha az adott profilt átmásolod, minden ugyanúgy lesz az új gépen, mint a régin volt (könyvjelzőkkel, kiegészítőkkel együtt)

Ez mukodik, de pl a FF sync kisse furcsa lesz miatta.
Arrol nem is beszelve, hogy ez minden konfigot atmasol.

A csak sima export/import kell, akkor ctrl+shift+b es Import & backup

bocs, ezt nem tudtam, nem használok FF sync-et.

Közben ez hozott megoldást. A profilt átmásoltam és hozta magával a könyvjelzőket és a plugineket is.

Köszönöm!

Ha fejleszteni akarsz, akkor tudok adni firefox extension kódot, amivel végig tudsz menni a könyvjelzőkön, mappákon, és el tudod küldeni őket valamilyen webcímre, fájlba mentés is lehet van, nem néztem (úgy sejtem van). Ha nem akarsz fejleszteni nincs ötletem.

Erre nyithatnal egy kulon blogot is akar, de legalabb egy forum topicot...
"FF extension for dummies in 24 hours"

Tervezem, addigis:

https://hup.hu/node/161212

Nem könyvjelzők, hanem tab-ok kezelésének kódja, a könyvjelzők kezelése nagyon hasonló, azt is mint egy objektum megkapod egy query eredményeként, és utána kezdesz vele amit akarsz. Mozilla dokumentációja anno elég jó volt, az én fent linkelt írásom plusz a bookmark api leírása kb. mindent tartalmaz szerintem, de ha kérdésed van célirányosan egyszerűbben válaszolok, mint amennyi idő megírni egy jól összeszedett blogpost-ot.