Áramszünet után megváltozott hálózattípus (Windows)

 ( fastlemon | 2019. április 20., szombat - 13:55 )

Sziasztok!

Van itthon egy épített hálózat, interneteléréssel.

Topológia

modem>router ->gép 1 (NAS)
->gép 2 (Munkaállomás)
->vezeték nélküli eszközök

Modem: Upc akármilyen típusú, bridge módban
Router: TP-Link WDR-3600 gyári utolsó fw
Gépeken: Windows 7 64bit pro

A problémám a következő. A router újraindítása, vagy áramszünet esetén amikor újra felépül a hálózat, akkor a gépek mint nyilvános eszközökként működnek a hálózatmegosztás fül alatt, és nem is állítható. Ahhoz hogy átállítsam ki-be kell dugni a kábelt, és után már otthoni hálózatra vált. A nas az szünetmentes tápegységre van kötve, tehát nem áll meg. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám elkerülni a gépek átállítgatását minden egyes router újraindulást követően. Tehát, hogy lehetne megoldani, hogy ha újraindul a router, akkor is lássák egymást a gépek, ne kelljen trükközni. Gondoltam még arra is, hogy rákötöm a routert a szünetmentesre.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

a klasszikusokat ajánlanám. Statikus ip címek 192.168.0.1-től, routert beállítod routernek azt szevasz. Erre sztem a dózer is képes.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Pontosan így van beállítva.

Kell egy switch, amire kapcsolódnak a vezetékes gépek és akkor független lehetsz a routertől. Lehet előbb épül fel a kapcsolat a routerrel, mint hogy a router elkezdene bridgelni újrainduláskor. Ha a Wifin is ez történik, akkor AP is kell.