Zsezsgés

 ( tomsolo | 2019. február 20., szerda - 20:11 )

Ma volt nálunk:

- a mosógép szerelő (valami lehetetlen helyen meg kellett húznia egy bilincset, mert kemény a víz és segfautolt centrifugázás közben - 6k)
- egy Digis, aki elmondta hogy vagy választjuk az optikát, tévével, telefonnal fiszem-faszommal 1000 Mbit-tel, vagy készüljünk fel rá, hogy az eddig lan magától megszűnik)
- a UPC-s aki megtudta, hogy itt járt a Digi
- és jött volna a Telenoros - régi kedvenc cég - de őt már elzavarta a feleségem (pedig az Ő számláját akarják turbózni).

Eközben, nem tudom mi van idén, de már most a fél évre sikerült annyi szerződést kötni, mint tavaly összesen.

Erősen gondolkodok, hogy a másik felét kiveszem egybe szabinak. (Úgysem fogom sajna.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

- egy Digis, aki elmondta hogy vagy választjuk az optikát, tévével, telefonnal fiszem-faszommal 1000 Mbit-tel, vagy készüljünk fel rá, hogy az eddig lan magától megszűnik)

Nálam decemberben voltak, hogy januárban jönnek.

Nem jöttek, de még van net. :)
----------------------------------------
o.-

Az FTTH-val folyamatosan csúszásban vannak - kevés a szerelő, és az eszközök is hektikusan érkeznek be az országba. De értdemes kivárni, maga az érzés, hogy optikán lógva csigabit+TV... Jó, én úgy kezdtem, hogy 9600,8N1, nagyvilág felé meg 64k bérelt vonal (plusz valami vézna X.25) az egész egyetemnek....

nekem most emeltek a havi 2250 Ft-ról 3100-ra, élő egy éves szerződés alatt, a hűségidő lejárta előtt. persze olcsó még így is, optika, gigabit, de azért kicsit wtf érzésem van. írtam is a supportnak.

Ez tényleg jelentős összeg. :)

Erre mondják azt, hogy jó dolgában nem tudja mit csináljon :D

--
trey @ gépház

Nana, azért a gyakorlat se mindegy. Ma kicsi összeget emelnek, holnap meg tripláznak? Még itt elszemtelenednek, mint Beria. Nem baj, ha ilyenekkel is foglalkoznak az emberek, nem pedig vállat vonnak és ezt most nem csak a számlázás miatt írom.

+1

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Jelezd az ügyfélszolgálaton, javítani fogják.

Ide is érhetnének már (Újbuda). A FTTB már nem annyira járja minőségben.

"vagy készüljünk fel rá, hogy az eddig lan magától megszűnik"

Engem fárasztottak hasonló faxságokkal, meg jöttek a hiper új koaxos technológiájukkal meg 20 millió tv csatorna (kb. 15 éve nem nézek tv-t), mondtam nekik hogy nekem az eddig lan net megfelelt, koaxot kenjék a hajukra, ha megszüntetik megyek máshoz, azóta nem jöttek.

A koaxos technológiával melyik múzeumszökevény cég házal manapság? Jó, akinek az, és csak az van behúzva a lakásokba, az próbál minden ráaggatni, de nem adok 5-8 évet, és a koax visszaszorul a lakáson belülre, a lakáson kívüli elosztóhálózatban meg átveszi a szerepét az üveg.

Társasházi környezetben ugyanez vár az UTP-re is, a réz marad a lakáson belül, mert az egy szál üveggel az is kiváltható, sokkal kevesebb problémával, mint amennyi a koaxra ültetett egyéb szolgáltatások (Docsis) esetén volt.

Rövid sztori:

A mi településünkön volt(van) 1-2 mikrós szolgáltató, T és T-s hálózaton invitel dsl-en, illetve a helyi kábelszolgáltató koaxon.

1-2 éve a T kiépítette az optikát, van csigabit, akár 2/1 is. UPC újként idejött, nem optikát, hanem koaxot húztak ki(!!!), a T-s optika kiépítésével párhuzamosan. Nálunk próbálkoztak többször is, hogy olcsóbbak, mint a T, meg ugyanolyan jó a hálózatuk, meg különben is, váltsunk UPC-re mert az királyság (akkor még 1000/200 vs 500/22, most meg akár 2000/1000 vs 500/22, szóval nem egy súlycsoport szerintem).

Szóval még ki sem hűltek a kábelek (megnéztem, 2017-ben fejezte be a T és a UPC is a hálózatépítést), olyan friss a hálózat, de a UPC koaxal házal.

Tehát van még bőven a nagyok között is múzeumszökevény.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

invitel, azaz a volt fibernet, gondolom így olcsóbb nekik, a kliens meg a minőség meg le van szarva ..

Átmenetileg lehet, hogy olcsóbb, de szerintem hosszútávon a réz hálózat már ráfizetés. Az elektromágneses zajra jobban érzékeny, kisebb sávszélessége van, kisebb távolságra vihető el a jel. Az optika ehhez képest fényévekkel jobb tulajdonságokkal rendelkezik. Egyedül rézről optikára átállás a költséges (szakikat átképezni optikára, megvenni minden eszközt hozzá, stb), ami miatt szerintem nem lépik meg az optikára átállást.
Szóval a réz maradjon csak meg otthonra az ONT eszközök mögötti részre.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

+1, hasonlókat mondtam nekik, az egyik szervizesük aki egyszer kijött egy idő után még bólogatott is de persze ez nem változtat a tényen hogy a stratégia a réz :D
Hozzátenném hogy a Fibernetet (ők voltak eredetileg) az Invitel vásárolta fel, gondolom a Fibernet hasonló módon állt hozzá a jövendőbeli kihívásokhoz mint most at Invitel, szóval ez a cég se lesz hosszú életű.

Csak nem tudom, hogy ezek a cégek hogyan fogják biztosítani a 2025-re minden háztartásba csigabitet irányt.

Szerencsére az Invitelt megvette a Digi, szóval lehet, hogy addigra azért hálózatfejlesztenek.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.