[Megoldva] CSV letöltés eltér Ubuntun/Windowson

 ( szz | 2019. február 14., csütörtök - 17:49 )

Egy hibával küzdök: a https://dsgoproxyapp.azurewebsites.net/emergencies/all?region=1 weboldal jobb felső "Export Table" gombja más-más hatású a különféle környezetekben. Microsoft Windows-t használó kollégáim számára lejön az összes (588) sor, nekem (Ubuntu Linuxon) azonban, 3 fajta böngészőben is csak az első 3 sor. Az első # jelnél megszakad a fájl, mintha az onnan következő részeket kommentnek tekintené. A szövegbe betettem egy "Valami #" részt, ezért az utolsó letöltött szó a "Valami ".

Hálás lennék, ha kipróbálnátok, hogy van-e más is, akinél ez a hiba jelentkezik.

Mondjuk nagyon meglepő, hogy többféle böngészőben is így jön ez elő nálam – létezik az, hogy ez valami oprendszer-függő gond? A három böngésző, amiben próbáltam: Google Chrome, Firefox, Brave.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A Vivaldi is csak 3 sort szed le.

Köszi. Ez is Linuxon van? Akad egy olyan turpisság a dologban, hogy a ReactJS-es frontend végez egy kis csereberét a letöltött adatokon, és az talán környezetfüggő.

A ReactJS nem egy kis csereberét végez, hanem ahogy nézem, JSON-ból generálna CSV-t - Linuxon sikertelenül.

Win10 + Chrome majd megnyitva Excelben valóban 3 sor látszik, de Developer tools alatt nézem a response-t, ahol 677 sornyi adat van. A csv mérete amit leszedek 10 638 byte.
Ennyit tudtam tenni. :)

Köszi. Nekem is ez jön le. Meglepő, hogy Windowson is előjön.

Safari 12.0.3 / Mac OS X 10.13.6 eseteben egy 677 sorbol allo, 227 843 byte hosszu allomany jon le, ha belenezek akkor a Valami # utan van egy 0x13 0x10 majd az igy keletkezett kovetkezo sorban kezdodik az uj rekord: "Green,,,,".

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

elég gyanúsan illegál json jön le.

--
Gábriel Ákos

Lehet, hogy valahogy fájl végeként értelmeznek bizonyos szekvenciát?

Ubuntu 16.04: 10,642 bytes jön le Firefoxszal

Meg akartam nézni wget-tel is. Copy download link, majd bepasztáztam a linket egy text editorba véletlenül kétszer: 513k. Annyira megfeküdt tőle a gedit, hogy nem tudtam szerkeszteni, csak elmenteni egyben. Mintha abba lenne kódolva a kontent. Mi ez??? Valami nagyon nem kerek.

A wget egy 379048 bájt hosszú JSON-t hoz le, ránézésre nincs benne semmi extra. Ebből következően a JSON-CSV átalakítást a kliensen elkövető JS-ben van hiba, ami azért elég szégyenmozdony-gyanús a webtákolóra nézve.

https://dsgocdnapi.azureedge.net/api/v2/event/?limit=5000&ordering=-disaster_start_date&regions__in=1

Imho a Django csv export bugzik. Innen egyébként leszedve Libre office-al ment.


No rainbow, no sugar

Igen, Djano van a háttérben valóban.
Ez a (közvetlenül az API-t meghívó) URL is majdnem jó, de a frontend átszerkeszti a "túl hardcore" fejlécet. Lehet, hogy ez az átszerkesztés a ludas.

Ubuntu 18.04 Chrome:
-gombra kattintva 10.643 byte 3 sor
-linket megnyitva (https://dsgocdnapi.azureedge.net/api/v2/event/?limit=199999&ordering=-disaster_start_date&regions__in=1&format=csv&offset=0) 227.854 byte.

Köszi mindenkinek.
Egyelőre #->¤ csere révén működik a teljes letöltés.
Aztán, ha megtalálom a hibát, majd megszüntetem az adatmódosítást.