Gmail gyereknek

Sziasztok!

Lehet gyereknek Gmail címe? Az egész onnan indult, hogy fiam PC-jét szerettem volna bevonni a Google Family-be. Első lépésként a Google küldött neki egy meghívót az ő Gmail címére, amit viszont maga a Google kitörölt előzőleg, mondván hogy neki még nem lehet Google accountja. Sajnos a korábbi Gmail címet nem lehet visszaállítani, még nekem mint szülőnek sem, pedig a Google Family-n elvileg van ilyen lehetőség. Csak éppen nem lehetséges. Új email címet nem tudok neki csinálni, mert igazolni kell az életkoromat a személyi igazolványom másolatával - na ezt nem. 22-es csapdája. A Google ügyfélszolgálat kb. nemlétező kategória. Mit tegyek? (Korábban volt neki Gmail címe, ha jól emlékszem én csináltam, de akkor nem problémáztak).

Üdv, lcsaszar

Hozzászólások

Ha tenyleg nagyon kell akkor regelj egy uj cimet. Problem solved.

Feleségem az unokaöccsének adta a telefonját, csináltam neki egy gmail fiókot, be is állítottam, hogy 12 éves, mi baj lehet. Aztán mikor megkérdezte a gyerek, hogy hol a youtube, akkor jöttem rá, hogy fiatalkorúaknak nincs youtube. Akkor már nem lehetett visszacsinálni a kiskorúsított gmailt. Regisztráltam egy másik gmailt, amiben már felnőttre állítottam.

Fiam az elmúlt év végén kapott egy levelet, hogy be kell vonni a Google accountját parental control alá (Google Family Link) mivel nincs 16 éves. A levélben jogszabályi változásokra hivakoztak, ezért változott 16 évre a korhatár ami után önálló acc. lehet neki, addig csak a Family Linkkel tudsz létrehozni. A változás előtt 12 év volt a korhatár. Bevontam és hülye fejjel beírtam a valós születési évet, gondolván, hogy a Family Link alatt van és akkor az úgy jó lesz. Na abban a pillanatban letiltották. A folytatás ugyanaz mint amit írtál, nincs kivel kommunikálni, szerintem automatikus üzeneteket kaptam vissza, amiben csak azt szajkózták, hogy 16 év alatt van és akkor nem lehet önálló. Link pedig nincs ahova fel lehetne tölteni személyiről fotót, vagy beállítani hitelkártyát az azonosításhoz.
Tehát létrehoztam neki a Family Link alatt újat. A Youtube tiltást a telefonon felvett másik profillal lehet kijátszani, ami a Xiaomi készüléken másodlagos képernyő néven fut.
A dolog pikantériája, hogy azóta is kapom a a régivel kapcsolatban a figyelmeztető leveleket, hogy letiltották, mert kiskorú és azonosítás után oldják csak fel, szóval még nem törölték.