10 éves támogatás az Ubuntu 18.04 LTS-hez

 ( Zahy | 2018. november 16., péntek - 11:09 )

https://www.serverwatch.com/server-news/canonical-extends-ubuntu-18.04-lts-linux-support-to-10-years.html

Nekem nem az jön le belőle, hogy ez úgy általában az ezt követő LTS-ekre vonatkozik, ezzel együtt is üdvözlendő.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Akkor gondolom a debian is követi majd :D Pedig annó ez a 10 év volt az egyik fő ok, hogy CentOS-re váltottam szerverek terén.

Fedora 28, Thinkpad x220

Szerintem nincs ezeknek az LTS-eknek értelme ilyen hosszú időtávon. 10 év alatt egy rendszer nem csak szoftveresen, de hardveresen is majdnem teljesen elavul. Értem, hogy lustáknak jó, mert nem frissül olyan gyakran, csak 1-2 biztonsági foltot kap, nincs az, hogy a sok frissítés eltör valami funkciót, de én nem raknék ilyet szerverre sem, hogy aztán 100 évig használjam, amíg őskövület nem lesz. Aki 3-5 évente nem tud kellő időt rászánni egy rendszer frissen tartására, az ne üzemeltessen semmit.

Nemrég néztem, hogy még a CentOS 6 is 2020-ig (!) támogatott, ilyen ropogós 2.6-os kernellel, ami már szoftvermúzeumokban is felhördülést keltene. Értem, hogy backportolva vannak bele dolgok (meg Red Hat patchek is vannak benne), de akkor is nagyon régi rendszer ez már, 7 éves, alapkomponensek nem frissülnek, funkcionálisan is elavulnak.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Simán van. Azért ipari berkekben 10 év kb a megtérülés :D 10 év az semmi, nekem még mindig fut CentOS 5 is. Pedig annó azt hittem 10 év elég lesz, hát nem. Mivel még tart a projekt,minek piszkálni. Azt senkise se fizeti meg stb. Mondjuk van előnye is a 2.6.18 olyan régi, hogy már bugok se jönnek ki rá :P

Új projektek már ugye CentOS7 re mennek.

Sajna lassan a CentOS 6 oson levő sok sok domain is tovább fog ott élni mint ami az OS életciklusa :/

Fedora 28, Thinkpad x220

Mivel szó szerint van leirva, hogy "I'm delighted to announce that Ubuntu 18.04 will be supported for a full 10 years," ezért nem csak neked jön le ez.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ha csak mondjuk minden 4. LTS-re vállalnak ilyet, akkor az már tök jó megoldás lehet. A 18.04 kiadása után 8 évvel megint jöhet egy ilyen, és a még supportált 18.04-ről át lehetne állni a 26.04-re elég hosszú támogatott időablakkal. Míg ha ezt csak minden 5.-nél tennék, akkor kissé szűk időablak maradna az átállásra.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Vajon ez az IBM - Red Hat üzletre válasz, vagy anélkül is jött volna? Bár mindegy is, ezt hiányolták nagyon sokan szerintem az Ubuntunál.