Postfix kérdés

 ( pr23 | 2018. szeptember 26., szerda - 16:36 )

Sziasztok,

elég kevés tapasztalatom van még Postfix-el, van egy problémám, amiben szeretnék segítséget kérni:
adott egy futó Postfix, leveleket küld és fogad. A levélküldéssel nincs problémám, a fogadásnál viszont
virtual mailboxaim vannak, és szeretném megadni, hogy minden amit virtual transportal kézbesít, azt továbbítsa egy másik smtp
szervernek. Van ötletetek hogy tudnám ezt megoldani?

Előre is köszi a válaszokat!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A virtual transport helyi kézbesítésre szolgál. Azért hívják virtualnak, mert nem "valódi" UNIX felhasználóknak kézbesít, hanem külső adatbázisban felkutatott "virtuális" felhasználóknak. Ha Te nem helyben szeretnél kézbesíteni, hanem minden beérkező levelet szeretnél egy másik gépnek odaadni, akkor nem a virtual transportra van szükséged.

A továbbítást többféleképpen meg lehet valósítani. Egy lehetséges mód:
- transport_maps segítségével megadod, hogy az adott domainre érkező leveleket át kell adni egy másik szervernek,
- a relay_domains és relay_recipient_maps segítségével definiálod, hogy milyen érvényes címzettek vannak a távoli szerveren

+1
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

Köszi a választ!

Közben sikerült a dokumentációból kitúrnom a megoldást, a virtual transport nem helyi kézbesítésre szolgál, csupán az az alapértelmezett módja, amit át lehet állítani.

main.cf:
virtual_transport = smtp:anothersmtp.com:25

A név-egyezőség ne tévesszen meg. Van a "virtual_transport" opció, és a "virtual" névre hallgató transport metódus. Eddig amikor a "virtual transport"-ról beszéltünk, akkor az utóbbiról volt szó.

A virtual transport (tehát: a "virtual" nevű transport metódus) helyi kézbesítésre szolgál. Pont. Valójában ez a "local" nevű transport továbbfejlesztett változata.

Amikor a "virtual_transport" nevű opcióról(!) beszélünk, akkor azzal azt adjuk meg, hogy a "virtual_mailbox_domains" opcióban megadott domainre érkező leveleket milyen transport metódusnak kell átadni:

virtual_transport = smtp:anothersmtp.com:25

Innetől tehát SMTP transport-ról beszélünk, nem virtual transportról.

Rendben, köszi szépen!

Amit fentebb írtam, az megoldotta a problémámat, viszont ahogy ezt így leírtad, értem a különbséget, és valószínú rosszul tettem fel a kérdést is a topic nyitó hozzászólásban. :)