fejlodes

 ( hokuszpk | 2018. szeptember 24., hétfő - 13:41 )

ma felhivott az egyik ugyfel asszisztense.
kapott egy ilyen "kerjuk fizesse be, itt a link" levelet.
de ! nem az lett neki gyanus, hogy pl. a bongeszo cimsornak koze nincs a Telekomhoz, vagy eppen a cegnek nincs elofizetese a T-nel.
turot. az, hogy a Telekomnal nem hasznalnak ekezeteket. tehat ez a sor :

>>>>
A belepeshez e-mail-cim, mobiltelefonszam, MT ugyfel-azonosito vagy uzleti felhasznalonev, valamint a hozzajuk tartozo jelszo szukseges.
<<<<

es mi volt a kerdes ? nos ez : most tesztelsz ?
...merthogy en irok ekezet nelkul....

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Magyarisztánban vagyunk, ehhez kéne igazodni. Geci multi.

Telenor, ügyfélszolgálat, naponta jönnek "befizettem, de nekem nincs is telenor előfizetésem, de befizettem, de most mit is fizettem?" :D :D :D. Amikor mesélték még én se hittem el pár másodpercig.

Véletlenül sem előtte hívják fel :-D Valahol szomorú, hogy ilyen könnyen át lehet vágni egyeseket...

Ez hozzátartozik ahhoz is, hogy az emberek a szolgáltatókat hatóságoknak tekintik még mindig, a szocializmus korának megfelelően....pedig az 30 éve volt már :(

<üssetek>es van aki csodalkozik az ujabb ketharmadon..</üssetek>

Megmutatnád a korrelációt?

Amúgy az emberek egy része jogosan szorong, mert egy nagy cégnek néhány százezer vagy millió forint perköltségre, ügyvédre a normál ügymenet része, míg az ügyfélnek az összes megtakarított pénze, már ha egyáltalán van neki annyi.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért szoronganak sokan mert az állam is ugyanilyen mocsok.
És a bíróság, a rendőrség, az ügyészség, az ügyvédek, a kamara, a szakszervezet, a ..., a .... meg a .... is.
És valószinuleg azert szoronganak mert meg van vesztenivalojuk..
Akiknek nincs, az nem szorong.

És már is megtaláltuk a korellációt a kétharmadhoz..

Ha félted amid van(már ha van valamid) akkor félsz, akkor becsicskulsz, még az is lehet, hogy stockholm szindrómába esel. Vagy szelsoseges esetben annyira huje vagy, hogy eszre sem veszed hogy szopatnak es "fizetsz".

Ez egyszerű figyelmetlenség és a logikai képességek hiánya. Már, ha ezt valaki megszívja. De lássuk végre be, hogy nem mindenki rendelkezik azonos képességekkel, nem mindenkinek erőssége a logika, matematika, nincs mindenki otthon a számítógépek használatában. Sokaknak fogalmuk nincs, mi az az URL, s nem definíciós szinten, hanem gyakorlatiasan. Adsz egy URL-t, majd jobb esetben a Google-lel fogja keresni, aztán magyarázd el, hogy ez már az, amit megtalálna a kereső, tehát a keresés eredménye.

Aztán, ha adsz egy ilyesmit:

<a href="http://gonosz.tld/">http://josag.tld</a>

... végképp beviszed az erdőbe. Pedig csak a link fölé kell húzni az egeret, meg értelmezni, hogy mi a fenét ír ki a böngésző.

Ami pedig a többi dolgot illeti, hiába nem hatóság a szolgáltató, az emberek többsége nem rendelkezik jogi végzettséggel, az ügyvéd drága, s simán kijöhet, hogy valóban a szolgáltatónak van igaza, mert a nyomorult fogyasztó áthágta a Háború és béke méretű ÁSZF 4.53.2.98.756-os pontját. Addig, amíg nincs arra jogszabály, hogy az ÁSZF nem lehet két A4-es oldalnál hosszabb megadott fontmérettel - ha úgy tetszik, szavak számát limitálva -, s az érvényes jogszabályokon túlmenően nem hivatkozhat külső forrásra, mellékletre, addig ez a kérdés megoldatlan lesz.

Érdekességképpen mondom, hogy egy fogászati vizsgálat előtt több, mint fél órán át olvastam 17 oldalt, amelyet szerintem előttem mindenki olvasatlanul írt alá. Ez így nagyon nincs rendben. Vagy aláírsz valamit, amivel csőbe húzhatnak, vagy olvasod, s rámegy a fél életed, mindamellett kb. hülyének néznek.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezzel egyet értek, kéne pár ÁSZF variáció, azokat lehetne iskolában tanulni és utána csak hivatkoznának rá a cégek. Mint ahogy egy forráskód első sorába beírod, hogy GPL.