Google Slides offline

 ( Zahy | 2018. szeptember 24., hétfő - 12:01 )

Remélem, hogy nem én csesztem el valamit, mert ez így használhatatlan.

Asszony csinált prezit egy órára. Androidos tablet elő, abszolút naprakész "Google Diák" elindít, offline használat bepipál, majd 5-6 képet és a hozzájuk tartozó szöveget felvarázsolta. Amikor meg volt elégedve az eredménnyel, jött a szokásos teszt: mivel ahol mutogatja, ott nincs net (ezt nem hiszem el, de valamiért nem kap vendégwifit), tehát wifi kikapcsol és nézzük, mit látunk.

Az eredmény döbbenetes.

- Szerkesztő módban végig lehet rajta lépkedni
- természetesen módosítani is lehet
- (amikor visszaengedtük a tabletet a netre, be is szinkronizálta a módosításokat)
- de normál vetítést már nem lehet csináln, mert ha rákattint, akkor "Ez nem érhető el offline módban" üzenet ugrik csak fel.

Ha ez a Google szerint normális, akkor ássák el magukat.

(Nyilván megoldottam PDF-be konvertál és kézzel tabletre letölt lépésekkel, de ezt így hogy? Nyugtassatok meg, hogy csak valamit nem találtam meg. Illetve remélem a rossz cég hasonló *ingyenes* szolgáltatását használva ilyen nincs. Nekem már az is elfogadhatóbb lenne, ha szerkeszteni nem engedné, csak megmutatni.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha a sajat accountja alatt modositotta akkor miert ne frissitene a valtozasokat amiket o csinalt?

Vagy en nem ertem mi volt a celja a bemutatonak.

Ha masnak odaadott/modositott dia viselkedik igy az gaz.

A probléma:
hiába mondom azt egy slideshow-ról, hogy offline is el akarom érni, a slideshow-k legfontosabb funkciója nem érhető el offline:

miszerint ki tudom vetíteni.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ertem elolvastam megegyszer. Figyelmetlen voltam :)

Az ilyenekből látszik tökéletesen, hogy miért nem szabad egy céget túl nagyra nőni hagyni. Azért, mert előbb-utóbb megpróbál mindenből sajátot csinálni, hogy ő uralhasson mindent. Olyanból is megpróbál sajátot csinálni, amihez az ég világon semmi köze, csak meg tud fizetni elegendő bérfejlesztőt, akik összetákolnak valami szart, amire a UX csapat meg ráhúz egy óvodás kinézetűre és funkcionalitásúra butított, szélsőségesen idealista, csiligány material dizájnt, amit az egységsugarú birka rétegben tengődő Tapicskoló Tamás adoptál, majd előbb-utóbb más is, mert egyszerűbb egyet kattintani arra, hogy "View in Google Docs", mint letölteni és megnyitni egy normális programmal (Word).

Emlékszem a Google+ idealizmusra, amikor a Google minden akkori szolgáltatásán keresztül elkezdte erőltetni a szarját, kényszeríteni a felhasználókat a fiókregisztrációra. Ekkor kezdődött, hogy YouTube-on is csak Google+ fiókkal lehet kommentelni. Undorító, szánalmas és mocskos húzás volt, ráadásul még felesleges is, mert ugyanúgy nem lett sikeres közösségi oldal a Google+.

Ekkora cégmérethez ugyanekkora felelősségérzet és önkritika kéne. Elfogadni, hogy valamiből nem ők a legjobbak és azt nem erőltetni. Ezt azonban képtelenek elfogadni. Így ők már nem az a Google, aki részben értelmet adott az Internetnek, a keresőjével, illetve a levelezőrendszerével megszabadította a világot a spam és az aláírásban terjedő freemail reklámok nagy részétől. Ők már csak egy szélsőségesen idealista, vadkapitalista, velejéig arrogáns, profithajhász multi.

> megnyitni egy normális programmal (Word)
:D

Amit nem csak letölteni kéne, hanem kifizetni is. (Meg esetemben pl. FreeBSD-re portolni.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Az új gépet is ki kell fizetni, amit azért veszel, mert a régi belassult a sok lusta webökör javascript-bloat-jától és az újabbnál újabb, alkalmazásrétegbeli innovációktól™.

Nagyjából 10 év C2D használat után kb egy éve befektettem az új gépbe. i3. Volt 15k. Ennyit nekem megér a bloat meg a csiligány. Amúgy ugyanúgy LibreOffice-t használtam, mint most is.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Abban (is) igaza van, hogy a webappok ugy ahogy vannak katasztrofa a rendes nativhoz kepest UX szempontbol.

Nem értek egyet, van amiben a natív programok jobbak (teljesítmény, testre szabhatóság, integráltság) de vannak a webapp-oknak is előnyei, például standard komponensek használata, URL, mint a program pillanatnyi állapota, szöveg/képek másolása/mentése, plugin-ezhetőség, vissza/előre. Nyilván nem minden webapp működik jól (sőt), de az egyszerű, kis programok esetében a webapp-ok a böngésző teljes eszköztárával többet tudnak nyújtani, mint a hasonló komplexitású natív programok.