postfix beállítás

 ( spgabor | 2018. augusztus 24., péntek - 15:02 )

Sziasztok!

Azt szeretném csak kérdezni, hogy van egy levelező szerverünk Debian 8 alatt, ami a múlt héten nagyon rég óta frissítésre került. Nem vagyok nagy linux guru, így előtte lekónoztam a szervert, megcsináltam egy tesztben, csináltam leírást és az alapján az éleset is.
Most a héten vettük észre, hogy egy külföldi partnercégünk noreply-s automatikusan generált leveleit nem kapjuk meg, amit a frissítés előtt megkaptunk. A mail.log-ban néztem, hogy mi lehet a probléma és a következő üzenetet találtam:

Aug 24 06:10:45 mailstylhu postfix/smtpd[24079]: NOQUEUE: reject: RCPT from partnerszerver[1.2.3.4]: 450 4.7.1 : Helo command rejected: Host not found; from= to= proto=ESMTP helo=

Néztem több megoldást a problémára és arra jutottam, hogy a main.cf-ből a smtpd_helo_restrictions sorban a reject_unknown_helo_hostname bejegyzést töröltem. Így nem dobja el azt a kapcsolatot, ahol a kézfogás nem teljesül.

A kérdésem az, hogy ez mennyire biztonságos? Nincs esetleg valami whitelist opció, ahol a partnercég domainját vagy annak kiszolgálására szolgáló szerverek mindegyik ip-jét felvehetem? Mert a logból látható, elég sok spam-et már ott kidobott a postfix a fent írt kapcsolóval. Így kicsit azt érzem, hogy egy lehetséges előszűrést kiiktattam. Ti ezt hogy oldanátok meg?

Üdv:
spgabor

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én úgy oldanám meg, hogy írnék a partnerszerver üzemeltetőjének (domain postmaster címe), hogy állítson be megfelelő smtp helo -t. Egyébként meg eldobnám a leveleit (és sokan mások is eldobják).

Gondoltam rá, így is fogok tenni.
Köszönöm!

++

--
Professional IT Services - Informatikai tanácsadás és outsourcing
www.professional-it-services.hu