hobby elektronika

 ( Uhum2004 | 2018. augusztus 8., szerda - 13:53 )

Sziasztok,
célunk egy korlátozott tudású, de mindössze szövegkiemelő méretű oszcilloszkóp, amely a mobil kijelzőjét használja fel és onnan táplálható is. Lehessen ott állandóan a mellényzsebben, mint a villanyszerelőnek a fázisceruza. A koncepció már kiforrott, készülőben a proto, de ideje túllépnünk Androidos társunk ígérgetésén.
Ha Android USB kezelében járatos vagy, hobby szinten az elektronika is érdekel, p.m.-ben jelezd.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Régi szép idők, mikor még C-ben kellett VillMérTech-re párhuzamos porton kitöltési tényezőt mérni és kirajzolni :)

Hát most arra változott, hogy a bemeneti védelem és egy kis erősítés után megkapja az ARM, hogy ha úgy gondolja DMA-zzon egyet az A/D környékén. :)
Aztán mehet ki usb-n-

Milyen specifikációt/árkategóriát céloztatok meg?
Mert léteznek hasonló eszközök és klétezik pl androidos GUI olcsó Hantek szkópokhoz is.
De ha tudtok mondjuk egy 500Ms/s-t 40kHUF alatt, akkor lesz egy vevőtök személyemben.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ilyen méretben nem lehet komoly szópot csinálni a konyhaasztal sarkán. Nekem egy Tektronixom van és ezt a tervezett izét nagyképűség szkópnak nevezni. Nem is gyártásra szánjuk, csak főleg magunknak/környezetünknek, hogy éjjel kettőkor, jégesőben is kéznél legyen. :)
Amit belinkeltél, az nem egészen erről szól, ott volt egy szkópjuk, egy gyártott cucc, amire tettek usb-t is.
Ez az izé arra elég, hogy ha a betanított szervizest elküldik 300 km-re és szerencsétlenkedik, akkor azt lehessen mondani, hogy mérj rá ide és mondd, mit látsz vagy küldd el a képet. Akinek még mond valamis a név: Sokol rádió Sokol áron.

Köszi, ez jól jön :)

Ismerem magamat és tudom, hogy soha nem lenne feltöltve az ilyen cucc. Alapvetően nincs rá szükségem, ott a rendes szkópom, ha valamin dolgozok, Felesleges mellé egy ilyen "alig-szkóp", ami ugyab nem egy csúcs, ellenben törődést igényel. Legyen mindig feltöltve, a kijelzőét is óvni kell. Mintha két mobillal mászkálnék.
Nekünk egészen más a cél. Ha már ott a mobilom, amivel default törődök, akkor kell mellé egy szövegkiemelő méretű cucc, nem foglalkozom a töltöttségével és nem kezelem olyan kíméletesen, mint a mobilom. Annyit kell vele törődnöm, hogy legyen nálam.
Lehet rá mondani, hogy de így vagy úgy és igazatok is van. Nekünk mindig és mindenre csak az az érvünk: Igen, igazad van, de ez nem igényel törődést.

Igen, igazad van

E? https://elektor.com/ikascope-ws200-wireless-oscilloscope-probe

Mondjuk ha olcsóbbra kihozzátok, akkor biztos lesz rá kereslet... az USB fontos? Nem érné meg beletenni egy Bluetooth vagy WiFi chipet?

Egyébként érdekelhet, az elektronika is és az Android fejlesztés is. :)

Ha jol ertem, azert ez a cel, mert USB eseten nem kell bele akku, nem igenyel plusz torodest, elokapod, osszedugod, megy.
Ha wifis/BT-s, akkor kell bele akku, es toltogetni kell.
Egyebkent jo bugos, de ott a Mooshimeter, az Low Energy BT-n megy, ezert sokaig birja.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Nem hinném, hogy akkora deal beletenni egy akkut, inkább a WiFi bonyolítja meg. De majd OP reagál rá és megtudjuk. :)

Ugy tűnik, csak Nyosigomboc olvasta az előzményeket, különben nem jönnének elő olyan ötletek, amikről már indokoltam, miért nem jó. Pontosítok: nem az ötlet nem jó, hanem nekünk más a megközelítésünk és abba nem illik bele.
- Ne kelljen törődni a töltöttséggel és óvni a kijelzőt
- Terepen, éjjel kettőkor jégesőben is álljon rendelkezésre-

„jégesőben is álljon rendelkezésre”

Troll on: IPxy minősítés is lesz? :-)

Aha. Mínusz 1-es. :D

Amit linkeltem, annak például nincs kijelzője... :)
A töltöttséggel pedig nem kell törődni, ha tölteni kell, akkor legfeljebb ugyanúgy ott az USB kábel, ami nálad egyébként is ott van, egyel több szabadságfokod van, ha a kábel opcionális. Mondjuk itt a kommunikáció egyszerűbb sokkal egy USB kapcsolatnál, mint WiFi vagy BT esetén, nem az akku megléte a marginális.

Írjak magánban vagy már van jelentkező? :)

Csak otletszinten:
Miert nem csinaltok egy ethernet over usb interfacet es futtattok egy webszervert a szkopon? Ha csak minimalis implementaciot nezek, akkor a halozati stack es a szerver siman beleferne egy atlag kontrollerbe.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "