Android

A Telekom app hetek óta nem indul el...

Fórumok

Ez csak nálam van, vagy másnál is így van?

A bejelentkezési adatok megadása után folyton azt írja ki, hogy:

Hiba történt! Általános hiba.
Kérjük pár perc elteltével próbáld újra!

Aztán két gomb: Újra és Vissza

A telefonom egy Xiaomi Redmi Note 8 Pro, jelenleg nem rootolt, zárt bootloaderrel, Android 11-es stock rommal.

Kb. két-három hete csinálja ezt, előtte rootolt állapotban, nyitott bootloaderrel is ment gond nélkül a Magisk-kel.
Most éppen nagy szükségem lenne az appra, mert aktiválni szeretnék egy szolgáltatást a Domino kártyámon, amit a WEB-es oldalon nem lehet megtenni.

Migrálás telefonról tabletre

Fórumok

Holnap készülök nekiesni, hogy a régi Huawei P8 mobilomról átálljak a Galaxy Tab A7 Lite -ra.
Ahányszor eddig ilyesmit csináltam mindig megkínlódtam.
Telefonkönyv, jegyzetek, képek(?), gmail fiók.
Tudtok valami leírást és/vagy tanácsot, hogy lehet ezt a feladatot hatékonyan elvégezni?

OFF: Lehet furcsán hangzik ez a váltás, de valójában a szemem romlása kényszeríti ki. A normál méretű okostelefon kijelzőjét nem látom elég jól (fejlődő szürke hályog a jobb szememen, cilindrikus torzulás, asztigmatizmus stb.). A 10" túl nagy, a 8,7" még épp hogy belefér a zsebbe (a 7" lett volna a cél, de hónapok óta nem találok megfelelőt, alapvetően kicsi a RAM).

Telekom hívások Xiaomi Mi A3 (de Samsung Galaxy A52 5G is)

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy, a címben említett Telekom sim-es telefon, ami kb 2 hete azt kezdte el játszani, hogy a be- és kimenő hívások egy része sikertelen. Amikor bejövő hívás történne, semmi, majd a hívás után nem sokkal jön a szolgáltatótól az sms, hogy Önnek nem fogadott hívása volt, blabla. A hívó félnek pedig azt mondja, hogy a hívott szám jelenleg nem elérhető, mintha ki lenne kapcsolva kb. Kimenő hívásoknál meg nem csöng ki, majd megszakad a hívás, ha pedig mégis összejön a hívás, akkor is nagyon sokáig kuss majd kicsöng mondjuk 30mp után.

Először azt hittem, hogy az Android frissítés lehet a ludas, mert eddig minden oké volt és nem sokkal a Nov. 1.-es security update után kezdte el csinálni. (Android 11). Azonban ezt kizárandó, áttettem a simet egy Samsung Galaxy A52 5G-be, ahol ugyanezt tapasztaltam. Ezután felhívtam a 1414-et, majd Vandán túljutva egy kicsit értetlenkedő humán entitás felvett nekem egy hibajegyet, sikertelen ki- és bejövő hívások idejével, telefonszámokkal kvázi mindennel együtt. Erre a hibajegyre ma annyi választ kaptam, hogy bejelentésem kivizsgálták, központi hibát nem találtak, ha továbbra sem működik, hívjam a 1414-et.

Mit lehet tenni ilyen helyzetben szerintetek? Mivel próbálkozhatok még?

ujjlenyomat engedélyezés megszűnik app-okban reboot után

Fórumok

Nem vagyok egy Android expert. Régi telefonomon nem volt ilyen gond. Új telefon, jóval frissebb Android... Ha újraindítom a telefont, akkor azoknak  az app-oknak a nagyobb részénél, ahol be van állítva külön az ujjlenyomatos azonosítás, valami olyan ugrik fel, hogy megváltozott a biometrikus azonosítás beállításai, ezért újra kell engedélyezni..
Ilyenkor pin-nel kell belépni az app-ba, újra engedélyezni az ujjlenyomatos azonosítást és megy tovább a következő rebootig.

Viszont nem minden ilyen program csinálja ezt. Ez függhet valami configtól vagy az újabb Adroidtól vagy..?

Köszönöm

elnyomkodás-védelem

Fórumok

Húgom gyereke szokott mesét nézni telefonon, tableten és előfordul hogy elnyomkodja.

Erre keresnék megoldást, olyan alkalmazás formájában ami megakadályozza a "nyomkodást",
azaz letiltja az érintés-funkciót, nem tudom jobban megfogalmazni de gondolom értitek mit szeretnék mondani.

Tud valaki esetleg erre megfelelő, normális opciót amit esetleg használ is ?

Köszönöm :)

[Megoldva] Samsung tablet firware-t keresek

Fórumok

A típusa: SM-T595. Infinity boot. Mivel secured by Knox, így sajnos a szokásos módon nem helyreállítható. A jól bevált SPFlash Tool segítségével szeretném helyre hozni. Csakhogy nem találok olyan helyet, ahonnan letölthető a gyári firmware és hozzá a scatter file. Tudnátok ebben segíteni? Egyáltalán flashelhető így?

Köszönöm!

Mászkálós autós játékot keresek

Fórumok

Ugye emlékeztek a magyar fejlesztésű Terep2 dos játékra? Valami ilyesmit keresnék androidra is. Kicsi gyerek számára lenne, lehetőleg könnyű irányítással, ha lehet több autó választásával, esetleg több pályán. Olyan, ahol nem kell gyűjtögetni semmit a következő pályáért és a következő autóért. A grafika lehet gagyi, nem az a lényeg...

Létezik ilyen?