Android

Telefon-konferencia app normál mobil számra

Fórumok

Ki tudja milyen okból, de sajnos megszüntették a mobiltelefonos konferenciahívások lehetőségét a magyar mobilszolgáltatók. Pedig ilyenkor nekik duplán, triplán ment a percdíj, illetve még korlátlan perces díjcsomagoknál is becsorgott a konferenciahívás havidíja. Mert ez extra szolgáltatás volt. 

Létezik valamilyen Android app amivel meg lehet oldani a konferenciahívást? 

Gondolom csak hibrid megoldás jöhet szóba ha az egyik sim kártya hívja az egy egyik résztvevő felet, mert a mobil signaling felett nincs kontrollunk :)
Azaz két fél sim kártyás normál mobil hívással van kapcsolatban még a többi résztvevő valamilyen internetes ip alapú voip kapcsolattal.

Amennyiben nem létezik ilyen app, akkor van olyan sip voip szolgáltató, amelyik ma is tud biztosítani konferenciahívást? 

"gyorsabb, sokoldalúbb és jobb minőségű csevegés Wi-Fi- és adatkapcsolaton"

Fórumok

ez a szöveg jött fel, elfoglalva a teljes képernyőt egyik rokon telóján

wtf? :)

 

webkamerán keresztüli screenshot: https://i.ibb.co/djBTGWS/Screenshot-20230112-134924-Viber.jpg

tartalék link a képhez: https://i.imgur.com/bY3TBxF.jpg

 

update: angolul rákeresve:

https://support.google.com/messages/thread/124155091/i-don%E2%80%99t-wa…

angol kép jobb minőségben: https://storage.googleapis.com/support-forums-api/attachment/thread-124…

dejó.. az elfogadás gomb után telószámot szeretne bekérni? - fórumon olvasom csak, nem férek hozzá ahhoz a telóhoz..

hasznos appok

Fórumok

pl.: task rabbit (Mo.-on nem elérhető afaik, h. ne minősüljön reklámnak)

 

tudtok hasznos, de kevésbé ismert appokat?

GrapheneOS setup

Fórumok

Szert tettem egy Pixel-re és szépen fel is kúszott a címbeli OS. Ez egy másodlagos telefon egyelőre és szeretném idővel előrébb hozni.

Tételezzük fel, hogy a konténerezés tökéletesen működik és azt is, hogy az alkalmazások tényleg szeparáltan működnek. Elvileg ezt ígéri a rendszer, javítsatok ki ha rosszul értelmezem.

Első blikkre bejön az új OS, már a korábbi készülékemen is sok gyári alkalmazást tiltottam, ezt itt meg sem kell tennem, mert nincs :) A felület modern változata annyira nem jött be, de vissza lehetett varázsolni a kezelőszerveket a képernyő aljára, így nekem kényelmesebb (esetleg még ami jó lenne ha a gombok sorrendjét lehetne változtatni, mert a vissza gombot a másik oldalon szoktam meg). Ami feltűnt, hogy bár a degoogle működni látszik, a hirdetések megjelennek itt-ott az alkalmazásokban és a böngészőben. A banki alkalmazás szó nélkül üzemel. Sajnos vannak a munkám miatt kötelező appok amit muszáj használnom, ilyen a 2FA miatt egy bármilyen authentikátor. Itt a FreeOTP+ teszi a dolgát, ez volt a legfontosabb, a többi kipróbálása később jön. Amit kipróbálnék, az a WhatsApp ami eddig egyetlen saját készülékemen sem volt, nincs is saját, de a cégesen kötelezően rajta van. Ezt lehet valahogy teljesen szeparáltan telepíteni? Nem akarom, hogy lássa a kontakt listámat, nem szeretném keverni a magán kontaktokat a cégessel.

Jó lenne egy rendszerszintű hirdetésblokkoló. Eddig a blokada-t használtam, több-kevesebb sikerrel működik is, de kényelmetlen, hogy a legváratlanabb pillanatokban derül ki amikor nem. Igaz, nem a cloud verziót használom. Kár, hogy a lokál „hosts” nem elérhető vagy csak én nem találtam meg a módját, hogy hogyan. Legszívesebben olyasmit telepítenék, ami rendszerszinten megoldja ezt a problémát, de nem zárkózom el a távoli megoldásoktól sem (saját DNS vagy annak látszó valami is szóba jöhet ami kifejezetten erre van kitalálva). A legjobb valami olyasmi lenne, mint amit a uBlock megvalósít, hogy még a nyomát sem látom a böngészőben annak amit letiltott :). 

A levelezéshez beállítottam a FairEmail alkalmazást, ezt már jó ideje használom minden készüléken, de nem mertem még sosem a gmail kontókat hozzáadni. Talán ezen a készüléken kipróbálom. A rendszerben van lehetőség bejelentkezni a G-be, gondolom az kb. ugyan az, mintha egy normális Androidon jelentkeznék be és akkor megint a G-nél vagyok teljesen, vagy ebben tévedek?

A telefon alkalmazás ki lett rendesen egyelve, hiányzik nekem az aktuális bejövő hívás hívószám felolvasása és ha jól tévedek akkor talán a gyári tárcsázóban lehetett rögzíteni a beszélgetést is. Van valami ami ezeket megvalósítja és telepíthető erre a rendszerre? A hívásrögzítés érdekes kérdés, de ügyintézésnél gyakran használtam és használnám továbbra is. Mondjuk előfordult, hogy amikor bejelentettem, hogy rögzítem, mintha megszakadt volna a vonal, de az az ügyintézés annyi is volt és meg is oldotta a problémát.  A legtöbb esetben tudomásul veszik és nem okoz gondot, mert megoldásra van szükség mind a két oldalról. Szóval hasznos szolgáltatás, kell(ene) nekem! A kontaktoknál megszoktam, hogy a jobb oldalon van az ÁBC és gyorsan elérem a megfelelő betűvel kezdődőeket, ez is hiányzik.

Vannak VPS-szervereim, van Nextcloud illetve bármit szívesen kipróbálok ha javasoltok. (Apropó Nextcloud! Hogyan tudok 2 Nextcloud példányt szinkronban tartani? Az egyik itthon lenne router mögött).

Mik az ajánlott alkalmazások, ha a G-től eltávolodva szeretném használni, de még van Gmail fiókom, amit egy darabig még követnem kell?

Ami a legfontosabb! Nem feltétlenül és kizárólag ingyenes megoldások érdekelnek, de azért legyen OpenSource amennyiben lehetséges. Nem kell, hogy a Play rendszerén keresztül fizethessek, mert a Play-t teljesen szeretném mellőzni. (jöhetnek tippek a kiváltására, az egyetlen amit eddig telepítettem az az F-Droid, bár az hiszem nem épp a legjobb választás) Az eddigi appokat is direktben fizettem, így a kizárólag Playen fizethető alkalmazásokat kizárnám.

Huawei P.smart 2019 telefonon, megszűnt a kicsengés.

Fórumok

Huawei P.smart 2019 telefon, 12.0.0 EMUI, Android 10.

Egyik pillanatról a másikra szűnt meg a kihangosítási lehetőség, sem mobil híváskor, sem messengernél nem hangosítható ki a készülék. Bluetooth kihangosításnál kicsöng ls működik is rendben. Híváskor vizuálisan mutatja a hívást, csak éppen nem cseng ki. Ha felveszem a hívást, engem hallanak, ha bekapcsolom a mobilon a kihangosítási opciót, csak éppen én nem hallok semmit sem.

Van valakinek ötlete, hogy mit tehetek annak érdekében, hogy újra jól működjön? A hangbeállításoknál minden potméter fullon van.

Xiaomi 11T firmware

Fórumok

Kellene valami alternatív firm 11T-re. Talán egyszer-kétszer életemben próbálkoztam a gyári androidot lecserélni, egyszer CM volt valamikor régen és egy LG G4 kapott próbából egy LOS-t.

Úgy néz ki, hogy nem lesz napi használatban a fent említett januártól és arra gondoltam, hogy kaphatna egy használhatóbb rendszert amiben nem kell tiltogatni az előre telepített vackokat. Leginkább a Stock Androidhoz közeli állapot érdekelne, de akár egy ésszerűen google mentesített is lehet befutó. A gondom az, hogy valamennyire (aka. zökkenőmentesen) használható rendszert nem találok/ismerek. A GrapheneOS-t szívesen kipróbálnám, de az ugye a Pixelekre való. Ismertek hasonlót ami nagyobb eszköztámogatottsággal bír? 

Hivasrogzites android 12-n

Fórumok

Sziasztok!

 

5 éve nem vettem új telefont, de sajnos most muszáj volt, ami egy Cubot King Kong Mini 3-as lett.

 

Szeretnék feltenni hívásrögzítőt, de valahogy amiket eddig használtam, nem akarnak működni.

 

Hogyan tudok olyat feltenni, ami megfelel a következő kritériumoknak?:

1) Felveszi a hívást, és mind a hívó, mind a hívott fél hallható

2) A fájlrendszeren (vagy rossz esetben a felhőben, de elérhető módon) tárolja a hangfájlokat.

3) Lehetőség szerint eltárolja a hívószámot, ne csak annyit írjon, hogy ismeretlen szám, és a híváslistából kelljen kibűvészkedni, hogy melyik számhoz tartozott, bár utóbbi nem 100%-osan szükséges.

 

 

Köszi a válaszokat!

 

u. i.: Az előző telefonom még elérhető, rajta a felvevő jó lehet? Nyilván picit próbáltam utánaolvasni, és valami EU-s jogszabály miatt tiltja az Android, ha jól értettem, de mintha meg is szűnt volna a tiltás?

Hívóazonosító elküldésének letiltása

Fórumok

üdv!

 

Vannak esetek, amikor nem magánszámról telefonálok, és a letiltás eddig zökkenőmentesen ment is. A napokban is ezzel próbáltam egy magyar számot hívni, ám a készülék egy másik kontinensen volt, és látta a hívószámomat. A hívásba becsatlakoztattam egy Magyarországon lévő magyar számot, nála magánszámként jelentem meg.

 

Mi lehet az oka, hogy bár be van kapcsolva a számelküldés tiltása, mégis megjelenik a számom?

Ez a beállítás tulajdonképpen hol történik?

Lehetséges, hogy például a külföldön lévő fél valamilyen VOIP szerű dolgot használ, a hívásom ott landol, és így látta a számom?

[MEGOLDVA] Android folyamatos adatkapcsolat

Fórumok

Sziasztok,

Van olyan telefon ami tudja az alábbit:

Folyamatos adatkapcsolat azon a SIM kártyán amin éppen hívás van. Egy Cisco Anyconnect folyamatosan megszakad, ha hívás van. Mivel mindig újra jelszót kér + SMS-ből kell másolni a kódot ezért macerás, és néha jó lenne telefon közben is használni a netet.

A mostani Xiaomi Redmi 9AT nem képes ezt a funkciót ellátni.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Megoldás

*#*#86583#*#*

És már megy is a VoLTE, kapcsolat nem szakad meg.