Android

Jótállási törvény 2021-től

Fórumok

https://kiszamolo.hu/jotallasi-torveny-valtozasa/

"30 nap utáni javítás esetén kötelező lesz cserélni a terméket (vagy ennek hiányában visszaadni az árát),"

Kérdés: decemberben vásárolt és december 29én szervizbe leadott telefon esetén milyen szabály vonatkozik rám? Hivatkozhatok a 30 napos szabályra egy 2020 évvégi vásárlásnál ha a szabályt 2021től vezetik be?

Ha nem, mi vonatkozik rám?

(TLDR: egy 1-2 hetes telefont szervizbe adtam le, nem garanciális javitásra. Lyukra futottam kicsit a ROM mókolással és vissza kéne tölteni rá a gyári szoftvert. Ezen ülnek 1 hónapja)

Android ébresztő appot

Fórumok

Reggel negyedóránként van beállítva a ébresztőm, ami jó, mert fokozatosan kelek fel, és nemjó, mert a default ébresztő nem tudja egyszerre kikapcsolni az összes aznapit, és már rég a reggelinél vagy a sminkelésnél tartok, még mindig zajong. Olyan appot akarok, amiben pl.

- lehet csinálni alarm group-ot,
- feldobálja, hogy kikapcsoljam az egész csoportot,
- stb.

Nembonyi, tudtok ilyenet?

Android appban, átírható egy szerver elérési útja?

Fórumok

Amit használok appot a mostani nyomkövető eszközhöz, nagyon lassú a válasz benne, kb 30mp és addigra már valójában akár többszáz méterrel arrébb van az eszköz.

Megoldható-e az, hogy létrehozok egy saját szervert, amit meghív az app és így gyaníthatóan gyorsabb lenne a helyvisszajelzés, ami GPS alapú.

Sajnos egy kínai szerver most a címzettje és szerintem emiatt ez a nagy lassúsága.

Valakinek van használható ötlete erre?

Remote desktop Androidra

Fórumok

Van valamilyen alternatíva AirDroid-ra, ha távoli Android mobil desktopját akarom vezérelni remote desktop módon. Ráadásul Xiaomi-ról van szó, ami kifejezetten sok biztonsági kapuval korlátozza az ilyesmit. AirDroid is csak úgy működik, hogy USB kábellel kell rákötni egy ottani PC-re. Én lényegében távolról lépek be a PC desktopra és onnan már "lokálisan" arról a PC-ről az Android mobil desktopjára. Az elvégzendő protokoll ehhez az illetőnek elég bonyolult, developer módba kellene kapcsolnia a mobilját és ott engedélyezni  USB debuggingot. Továbbá az AirDroid androidos appnál engedélyezni a default kikapcsolt Lock screen, Start in background, Display pop-up window engedélyeket. Attól tartok, ez már kifog rajta, nem véletlenül kéri a remote desktop segítségemet. 

(megoldva) Pet GPS tracker app regisztrációja

Fórumok

http://app.yintaifu.com.cn/app/index.html

Van egy mobilom, amibe nem lehet kártyát tenni, ugyanakkor wifiről szépen működik a net elérés. Erre szerettem volna a fenti appot regisztrálni, ám kéri a mobilom számát, amire majd egy hitelesítő SMS-t küldene. Elvileg. Hiába adok meg egy másik készülékben érvényes mobil számot, sikertelennek jelzi az sms küldést. Gyanítom, hogy szerette volna a mobilomról elküldeni az sms-t, amire visszajön a kód válaszban. Nem szeretném a fenti appot feltenni olyan mobilomra, ami munkaeszközöm, semmi bizodalmam sincsen ebben az appban.

Van olyan appról tudomása valakinek, ami lekezeli az IMEI számmal rendelkező gps trackert márkafüggetlenül?

 

Az a megoldás, hogy van hozzá app, de valami gáz lehet a trackerrel, ezt egy új témában teszem fel.

Endomondo helyett

Fórumok

Holló!

Endomondo-t használtam az elmúlt években. Nem mondom, hogy tökéletes volt, de tette a dolgát. Most befejezték, és azt javasolják, hogy mozgassam át az adataimat az UA MapMyRun alkalmazásba, és használjam innentől azt.

Én meg arra gondoltam, hogy akkor már körbenézek és körbekérdezek, hogy mit lenne érdemes használni.

Leírom, mi kell, mit szeretnék, és örülnék, ha leírnátok, hogy ti miket használtok és mennyire jöttek ezek be.

Ami kell:
- többféle tevékenységet lehessen választani: séta/túrázás, futás, biciklizés, evezés/kajak/kenu, síelés/snowboard
- rögzítse, hogy merre jártam, mutassa meg térképen az útvonalamat
- legyen értelmesen használható a térkép, lássam rajta az erdőt, tavakat, utakat meg esetleg ösvényeket
- mérje, hogy mekkora távolságot tettem meg, mennyi időt töltöttem mozgásban (ideális esetben nettó (csak mozgásban) és bruttó (megállásokkal együtt) külön), átlagsebesség, max. sebesség, fel/le mozgás...
- ha nem állítottam le a rögzítést, az adatok szerkesztése módban adjon lehetőséget megkeresni, hogy adott időpontban hol voltam, és adjon lehetőséget arra, hogy azt mondjam, adott időpontban vége volt, a maradékot vágja le, dobja el, nem érdekel. (Előfordult nem egyszer, hogy túrázás után nem állítottam le, aztán otthon láttam, hogy autózást / tömegközlekedést is hozzávett, ami miatt aztán se a távolság, se az idő, se a sebesség adatok nem voltak jók).
- Persze ne zabálja meg a telefon akkuját, ne hagyja abba a rögzítést, ha a telefon képernyőt kikapcsolom mielőtt zsebre vágom, vagy ha valamire használom a telefont, pl. telefonálok, vagy fényképezek vagy térképet nézek.

Ami jó lenne:
- ha együtt tud működni fitbittel és egy rögzített menethez hozzá tudná rendelni, hogy mikor mennyi volt a pulzus + lépésszámokat, az tetszene.
- Örülnék, ha tudna olyan adatokat mutatni, hogy a megtett x kilométer valami (állítható) bontásban milyen volt. Endomondo kilométeres bontást adott alapból, és lehetett pár más fix számot választani.
- Ugyanez jó lenne, ha esetleg térben meg lehetne adni, hol kezdődik / végződik egy kör, és akkor nem fix távolság, hanem körök alapján adna bontást.
- Ha a távolság (vagy idő) szerinti bontást a térképen is mutatná, szóval startponttól vonal az 1-es számig, onnan vonal a 2-es számig, stb. Valami értelmes és kezelhető módon
- Tetszene, ha a térképen látni tudnám (mondjuk kapcsolhatóan), hogy korábban milyen útvonalakat rögzítettem egy adott területen. Pl. túrázás közben ha lehetne látni, hogy ma erről jöttem, itt tartok, és egyszer már ugyanezen az úton erre jöttem és arra fordultam, másik alkalommal meg amarra, és kiválaszthatnám, hogy mondjuk a második útvonalat követném ma megint.

Android flash

Fórumok

Van nekem egy Samsung Galaxy S7 telefonom. Most fejből nem tudom megmondani, talán 3 vagy 4 éves. Eddig jól működött sokáig, aztán rosszalkodott egy-két hétig, aminek a végén teljesen elromlott. Pontosan nem tudom, hogy mi okozza a hibát, de azt gyanítom, hogy valami módon szoftveres hiba. A lényeg, hogy a telefon újraindul, és nem tudja befejezni a boot folyamatot, hanem közben újraindul ismét. Kb. 10 másodpercenként.

Recovery módban elindítva volt már wipe cache partition és factory reset, ezek nem javították meg.

Elképzelhető, persze, hogy valami RAM vagy alaplap hibája van, ami a recovery mód esetén nem jön elő (mert ebben a módban tökéletesen csinálja azt a keveset, amit kell neki), de legalább ilyen könnyen el tudom képzelni, hogy újra kellene a rendszert telepíteni.

És ezen a ponton az jutott eszembe, hogy akkor már esetleg az Android 8 helyett (aminél frissebb nem jön, csak bizonsági frissítéseket kap a telefon havonta), esetleg felmehetne valami alternatív ROM. Amihez persze rootolni kellene. (szerk: vagy nem?)

No a kérdésem az, hogy mennyi esély van arra, hogy pl. a mobil bank app-ok, Google Pay, Curve, vagy más programok nem fognak működni, merthogy rootolt a telefon? Utána lehet ennek nézni valahogy? Gondolom, ha már egyszer rootoltam, akkor nem lehet visszacsinálni az egészet.

A mobil bankos appok, Google Pay és Curve kellenek, tehát ha a rootolás miatt nem működnének, akkor inkább nem rootolok.

Bónusz kérdés: ha nem alternatív ROM-ot akarnék feltenni, hanem azt, aminek most is fent kellene lennie elméletileg (tegyük fel, hogy valahonnan meg tudom szerezni), azt elméletileg rootolás nélkül is meg tudom tenni? Vagy mindegy, mit akarok rátölteni, ahhoz root kell?

Huawei phone clone EMUI update --FORCE [solved by reboot]

Fórumok

Adott két azonos hw, ugyanaz a Huawei P Smart 2019, az egyik EMUI 9.1 (új telefon, C431), a másik EMUI 10.0.0 (régi telefon, C432)

Az új telefon 9.0-ról 9.1.0-ra frissített és most azt mondja, hogy ez a legfrissebb verzió.
A régi telefon 10-esre frissült a gyári update-el automatikusan, de a gyári beépített phone clone költözéskor figyelmeztet, hogy újabb EMUI verziójú telefonról régebbire költözöm, és szerinte előbb frissítsem a céltelefont.

Frissítem, de azt mondja ő tök friss, de nem az ... ötletek? Usb adapter most épp nincs itthon, sem elegendő kapacitású és méretű memóriakártya, amire frissítést rá tudnám tenni, hátha van valakinek egyéb ötlete is...

Foglalt jelzés küldése hívónak

Fórumok

Sziasztok.

Android vagy almás rendszeren van olyan fícsör, h. berakom magam elérhetetlennek kézzel, és akkor a hívó oldal ezt úgy látja, mint "foglalt"? Tehát nem repülő módba teszem, mert akkor a hívót egyből az én hangpostámra küldi a hálózat. Az android "Do not disturb" beengedi a hívást hozzám, csak az UI-ra nem hozza fel tolakodóan.

Android 10 - MIUI 12.0.2 fizikai "home" nyomógomb mappelése

Fórumok

Piszkosul idegesít a G. (Chrome?) folyamatos indulása, miközben csak véletlenül nyomom meg a fizikai nyomógombot a mobil bal oldalán. Nekem nagyon rossz helyen van. (Mi-9) Szeretném kikapcsolni, ezt a "frankó kisegítést". Viszont a G. Segéd (Assistant) minden létező helyén kikapcsolva az indulás, vezérlés..., de a nyomógombra működik. - Mivel a telefon másik oldalán a nyomógombokat folyamatosan használom ezért, a fizikai gombok közül csak ezt az egyet szeretném deaktiválni.

Ez alapján próbáltam megtalálni a megoldást, de sajnos ezen nem segített:  https://www.guidingtech.com/remove-google-assistant-home-button/

Nézegettem a "Mapper" appokat is, de ha csak ezúton lehet megoldani, akkor viszont jó lenne tudni, melyik az amelyiket "fel szabad engedni" a telefonra, és még kifogástalanul működik is ezen egy funkció deaktiválását illetően. - Nem tudom kinek idegesítő még ez a fix beépített szolgáltatás, - lehet csak nekem nem jön jól, - de én a jobb oldali gombokról screen-elek és akkor ez az "átok home"-gomb mindig valahogyan a másik ujjam alá kerül. Tudna valaki segíteni ebben?