4G WIFI routerFI kivitelt, külső GSM-4G antenna csatlakozással..

 ( LoneWolf | 2018. július 7., szombat - 16:34 )

Kedves HUP-os szakik, a címben szereplő, valamilyen ipari kivitelű, stabil wifi routerre lenne szükségem, ami a 4g SIM kártyát fogadja hálózat-függetlenül, és VAN KÜLSŐ RF csatlakozása, DE NEM CSAK a WIFI antennához 2,4 ill. 5,4GHz-en, hanem a 3G - 4G sávra is van bemenete (SMA, N, stb.), amire rá tudok biggyeszteni egy ipari GSM szektorantennát. OK: itt a nyaralóban a mobilos térerő a zéróhoz konvergál, egy a tetőre felszerelt és a legközelebbi Telenyom cellára irányított szektor antenna nyereségével lehetne csak javítani a helyzeten, viszont a neten keresgélve a sok 4G-s szappanosdoboznak nincs egyáltalán külső GSM oldali antenna bemenete... Nem szeretnék belső nyák-antennákat kiilleszteni 50 Ohmon külső RF csatlakozóra, mert 1800 MHz-en és 2700-on is biztosan megeszi a külső antennán megnyert jelerősséget a forraszgatás-gányoláson kialakult nagyobb SWR...

Bocs' a sok RF szakbazárért, ahhoz kicsit értek, a GSM routerekhez kevésbé. Elég fontos és SOS lenne, nem tudok dolgozni net nélkül ha nyaralok... (ja, nyaralás közben ne dolgozzak... :))))

LoneWolf

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én ezt használom:
https://mikrotik.com/product/rbm33g
+
https://mikrotik.com/product/r11e_lte
+
2 db SMA külső antenna.

Nincs vele gond.

Ha olcsóbb dolgot szeretnél:
Huawei B525
+
2 db SMA külső antenna

Esetleg másik szappantartó: TP-Link MR6400, erre is fel lehet akasztani egy MIMO antennát.

Köszönöm a tippet. mikrotik routerboardot már használtam régen...
Az LTE eszköz fotóin nem látom - hova rakom a SIM kártyát?

LoneWolf
Az első farkas, aki netezni tudott.

Az RBM33G-be rakod, nem az LTE modulba.

Ezt akár ki is teheted a tetőre:
https://mikrotik.com/product/wap_lte_kit

Több helyen használjuk Telenor és Telekom kártyákkal, szép stabilan működik.
De ha a tetőn még úgy is kicsi a mobil térerő, akkor a belső antennája helyett forrasztgatás nélkül is lehet másik külső antennát használni (u.FL csatlakozó).

Ez pedig egy friss cucc, ami szintén kültéri (ez még nem volt a kezemben szétszedve, de valószínűsítem, hogy ennél is ugyan úgy forrasztás nélkül megoldható a külső antenna):
https://mikrotik.com/product/ltap_mini_lte_kit

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

igen, megoldható, itt van a kezemben. Annyival jobb kivitel a wAP-nál, h az egész hátoldala hűtőbordaként funkcionál.
Egyébként mindegyikben uaz az R11e-LTE kártya van.

Amennyiben az SXT-LTE működik (a két támogatott band közül valamelyik van a településen) - azzal lehet, hogy jobban járnál, hiszen integrálva van az irányított antenna is.

Nekem Telenor-tól vett mobilnethez adott Huawei e5577-es eszközöm van, két TS9-es csatlakozóval (LTE MIMO). A nyaralóban, ahol használni szoktam, ott 1-2 pálcikás :-) a térerő, ennek ellenére nincs gond az adatkapcsolattal. WiFi antenna nem dugható rá, úgyhogy ha az _is_ igény, akkor nem jó neked.

ez erdekel