Megérkezett az Oreo a Mi Box 3-ra

 ( ironcat | 2018. június 26., kedd - 7:33 )

Végül megérkezett az Oreo a Mi Box 3-ra.

A letöltéssel együtt kb. 5-6 percig tartott a frissítés. Közben 3-szor újraindult mire mindent megcsinált, de a frissítés után a korábbi programok, és a beállítások megmaradtak. Nem kellett semmit újra telepíteni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Samsung A5-re is megjött, bár ne jött volna, 2 dolog pl nem muxi, az egyik a frame-es vagy anélküli ikon, mindig van frame. A appoknál kévő kis szám sem mindig muxik. Reboot után kijelzi mennyi új sms, fb, email van ami új, de után a következő rebootig már nem látszanak a számok.

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Amúgy milyen ez a kis Mi Box 3 ? Melegedés téren érdekelne. Forrósodik rendesen, vagy tűrhető ?

ps.: a link elejéről lehagytál egy h betűt :) így ttps://

Én Xiaomi fan vagyok, de 2 GB RAM és 8GB belső tár mellett manapság nem várnék tőle csodát.
Nekem egy Remix Mini van az nem melegszik nagyon. Néhány óra működés után is csak langyos.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nekem max egy TV okosítónak kellene, arra meg a 2G ram 8G flash elég lenne. Elvileg. :) nyilván nem saját magáról játszana le filmeket. De köszi a tipped a Remix-re ránézek arra is.

Remixet már ne vegyél! Nem frissítik és a Play Áruház programja nem megy rajta. Ha frissíteni akarom az alkalmazásokat a play áruház frissítéseit le kell törölnöm és a ROM-ban lévő egy darabig működik, amíg magát is nem frissíti.
Szóval Remixet már ne vegyél!
Ráadásul a Remix nem TV-box vagy TV okosító hanem Androidos desktop.

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nálam Kodi és még 5 alkalmazás van telepítve. 5.x GByte a szabad belső tárhely. Semmilyen tartalmat nem tárolok rajta, csak tartalomfogyasztásra használom. Csodát akkor sem vártam tőle, amikor megvettem. De médiatartalmak fogyasztására vettem, és arra még mindig jó. Viszont aki többre vágyik, annak nem biztos, hogy ez (vagy ilyen) kell. Szerintem nem a tárhely, és a RAM a korlátozó tényező, hanem az Android TV platform. Erre a platformra azok az alkalmazások vannak felkészítve, amelyek médiafogyasztásra szolgálnak (és a játékok). Erre a célra jobban kézre áll, mint egy „sima” Android. Ha valaki másra is akarja használni, akkor nem lesz könnyű dolga.

Kodi alatt hálózatról tudja a 4K videókat?

pch
--
SB-soft online ügyviteli rendszer
--

Mivel nincs 4K-s TV-m,így 4K-s filmem sincs. Tehát nem próbáltam. Majd letöltök valamit, és megnézem. Bár az nem lesz ugyanaz, mert a lejátszáskor át is kell skáláznia, tehát többet kell „dolgoznia” a doboznak.

A Youtube-ról letöltött 4K-s filmet simán lejátszotta a Kodi nfs megosztásról. A hőmérséklete sem változott a lejátszás közben.

Nem nagyon szoktam fogdosni, mert a TV mögé van berakva, de nem rémlik hogy forró lett volna. Majd este megnézem, ha el nem felejtem.

„a link elejéről lehagytál egy h betűt”

Köszi. Akkor ez már így marad. :-(

Köszi a választ, megköszönöm ha megnézed, addig is a link helyesen:

https://www.bitfeed.co/page/xiaomi-mi-box-3-update-to-android-8-0-oreo-official-and-distribution

Egy óra használat után is csak kellemesen meleg a készülék.

Milyen kihasználtság mellett? nekem max 720p videók jöhetnek szóba. Esetleg youtube, esetleg chromecast szerű dolog. :) Amúgy szerintem fórum topic szerkeszthető, csak a hozzászólás nem (URL miatt) de fixme.

Köszi a visszajelzést! :)

A 720p-t nagyon könnyen kihajtja.

TV-s hírcsatorna (Rai News) ment rajta folyamatosan. Az kb. 720p-s lehet. Most kipróbáltam 1080-as youtube videókkal is, és nem lett melegebb 20 perces lejátszás után sem.

Az teljesen jó, köszönöm a visszajelzést újfent ! :)

Sziasztok,

Nekem is megjott a frissites.
Komolyabb javitas, Youtube vegre mukodik rendes.

Komoly bug chromecast funkcio nem mukodik. Csinaltam egy factory resetet hatha megjavul. Semmi, nem mukodik.

Utana programok ujrahuzasa Mediaklikk sehol. Asszony leszedi a fejem. Addig is Kodiban beuzemeltem neki. Masnak van Mediaklikk Play Storeban?

Meg HBO Go alkalmazas kellene.

Csaba

Ez érdekes. Nálam a Youtube-ból és a TuneIn Radio-ból is működik a chromecast. A Médiaklikk is működik. Viszont a Play Store-ban én sem látom. A HBO Go-ról nem tudok nyilatkozni.

Médialklikkre tipp: Az Oreot valamikor tavaly nyáron jelentették be, és a Médiaklikk utolsó frissítése is 2017 augusztusára esik. Ugyan az android alkalmazások lelkivilágát nem ismerem, de nem lennék meglepődve, ha egyszerűen nem szerepelne az Android TV 8.1 a kompatibilitási listájában (vagy valami hasonlóban).

Lehet hogy ez lesz a baja. Erre tipp, letölteni egy olyan androidra ami rootolt, APK export. Ezt átvinni a Boxra és megpróbálni felrakni kézzel. Azt vagy működni fog vagy nem :)

HBO Go nincs android TV-re, de chromecasttel működik. Bár nekem valami fura okból kifolyólag szaggat.

a chromecast szolgáltatással volt gond, a normál chromecastok sem működtek sok helyen
https://www.thesun.co.uk/tech/6640574/google-home-chrome-cast-down-not-working-offline-why-fix/
Szóval ennek nincs köze a frissítéshez, hanem csak szerencsétlen egybeesés-.

Mi lehet az oka ha nem frissít 6.0.1-nél feljebb?

Állítólag leállították a 2303 build terjesztését végül, lehet amiatt.
Ha minden hibája ellenére frissítenél, akkor állítólag a 2179 a legkevésbé rossz. Letölthető a zip.
https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comments/9702jp/mibox_new_oreo_update_released/

A napokban jött ki a mi box s, ami lényegében ugyanaz a hardver és 8.1-essel jött ki. Az egyik vlogger szerint az amcsi xiaomi customer support azt mondta, hogy a sok panasz miatt állították le a 8.0 ternesztését és dolgoznak rajta. Hát, értelmes lenne, ha a hardver egyezés miatt ugyanazt a rendszert megkapni minimális módosításokkal (másik wifi chip van az S-ben).

Érdekes, hogy a wifit cserélték le benne ugyanis két fő problémám van. Az egyik, hogy a letöltési sebesség nagyjából bármilyen egyéb eszköznek a 50-75% -a, illetve fagyogat a rendszer. Hozzá teszem, hogy én 2.4GHz-es wifi-vel használom. Főleg 802.11bg esetén jön elő, hogy állandóan megáll a youtube, de 802.11n-nél is előfordul csak ritkábban. Olyat is próbáltam, hogy a mibox AP és rácsatlakozik a telefon, valamilyen fileküldési lehetőséget próbáltam és botrányosan lassú volt. Illetve olyan esetek is előfordultak amikor az átvitel hullámzott, lassan felgyorsult majd hirtelen leesett és ez ismétlődött.

Azért az érdekelne, hogy a 8-asba megoldották-e a következőket:
- youtube-ból kilépve és más programot futtatva, majd visszatérve a youtubehoz ott folytatódik a videó ahol meg lett szakítva
- magyar billentyűzet támogatása
- alt+tab -ra taskváltás

Lassú wifi és nagy felbontás nem jó páros. Esetleg próbáld kézzel beállítani a youtube felbontását olyanra, mitn a kijelződ, ha nem 4k. Az ok-t nyomva előjön az idő csúszka és az alatt balra lehet megnyitni mindenféle opciót. Csak mert emlékeim szerint 6os alatt mintha 4k videót játszott volna fhd képernyővel is.

2.4es sávban, ha társasházban laksz, akkor lehet tucatnyi másik hálózat is belezavar a forgalmadba, ha szolgáltató router adja és nincs beállítva, akkor még az is lehet, hogy mind ugyanazon a sávon próbálja túlkiabálni a többit. Telefonos wifi info appal szépen meg lehet nézni milyen csatornán kisebb a zavaró szomszédok száma.

Gondolom fizikai billentyűzetre gondolsz... én távirányítóval használom.
alt-tab, ez nem pécé. Nem arra való, hogy többféle alkalmazás elfutkosson egyszerre, hanem média fogyasztásra van. 2GB rammal nem is jutna messzire, csak sokan azt hiszik, hogy helyettesíthet több százezres pécét egy ilyen filléres cucc :P

A youtube lefagyásokat nekem azzal sikerült kiküszöbölni, hogy downgradeltem a youtube app-ot (leszedtem a frissítéseit), azóta nem fagyott még le. Nekem még a régi, 6-os rendszeren van a box és így semmi gondom vele.

most mondhatnám, hogy rohadt mázlista. :) nekem frissítette magától amikor első alkalommal elindítottam és bár csak ne tette volna. de körülnézve is tapasztalom, hogy mindenki anyázik az oreo rendszerre. pedig úgy várták, mint a megváltót.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Az oreo fényében már nem is olyan tökéletlen a marshmallow alapú rendszerük :D
- leginkább a kadenciahelyesség miatt ekézték, meg akkoriban volt a youtube app átállása az új megoldásra, ami önmagában is megbízhatatlanul működött
- van aki már akkor panaszkodott 4K kijelzővel hdcp2.2 bajokra. Az egyik kínai főkolompos nagyon erősködött, hogy nem a box hibája. Azóta nekem is van 4k kijelző és hát, de. De legalábbis a box oldalon kellene alkalmazkodni a képernyőkhöz, amielyek mással jól működnek. NNa ez végülis nem változott, az oreo alatt is bugos.
- a háttértárak kezelésének módjára volt talán még panasz. Az első bénázás után ez kb nem lett rosszabb, de azt hiszem továbbra is csak olvasható, szóval írni nem tud rá.

Aztán persze sokan nem értik a tévés rendszert, ezért pécés dolgokra használnák vagy touchosokra. Meg torrentre meg mindenféle olyasmire, ami nem támogatott.