Debian 9, WINE, AD, kérdés

 ( john_silver | 2018. március 29., csütörtök - 8:37 )

Sziasztok!

Adott egy gép debian 9-el, a gép sssd-vel be lett léptetve az AD-be. Az AD-s felhasználók a domain\felhasználónév jelszó párossal be tudnak jelentkezni.

Van egy Windows-os nyilvántartó program (egyedi fejlesztésű, PowerBuilder-ben készült, Oracle adatbázishoz kapcsolódik) amit WINE segítségével sikerült elindítani.

A program integrált hitelesítést használ, valami oknál fogva azonban nem domain\felhasználónevet vesz át a hitelesítéshez, hanem hostname\felhasználónévet így nem lesz jó a hitelesítés, ha kiveszem a pipát az integrált hitelesítéstől és beírom a domain\felhasználónevet valamint a hozzátartozó jelszót, akkor visszakapom, hogy a felhasználó csak integrált hitelesítéssel léphet be.
A WINE a program elindításakor azt írja ki, hogy az ntlm_auth nem található vagy régi, ha feltesszük a winbindet ez a kiírás nem jelenik meg.

A netet böngészve igen sokféle dolgot írnak jó lenne egy irány, hogy merre induljak.

A válaszokat előre is köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az "ntlm auth = yes" nem oldja meg a problémát?

Sajnos nem.

A WINE regedit-jében, van két paraméter a LOGONSERVER és a USERDOMAIN ezeknél értékként a gépnév szerepel, ha átírom a megfelelőre és újraindítom a WINE-t akkor visszaírja. A reg fájlokban nem találtam meg ezt a két értéket és nem sikerült még rájönni, hogy honnan veszi ezeket az értékeket.

kép

A képen látszik a WINE regedit-je a LOGONSERVER és a USERDOMAIN a gép nevével van kitöltve a szerver neve és a domain név helyett, ha átírom a megfelelőre, újraindítom a WINE-t akkor visszaírja a gép nevére.
A WINE könyvtárában van három reg állomány system.reg user.reg userdef.reg, ezekben nem található meg a LOGONSERVER és a USERDOMAIN. Eddig nem sikerült rájönnöm, hogy honnan veszi ezeket az értékeket, a WINE doksijában nem találtam a google nem volt segítségemre.

AD -> nyilvántartó program -> gazdálkodó szervezet -> ne spóroljunk meg 1 (egy) darab windows licenszt.
Bocs.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

A cél az lenne, hogy a jelenlegi gépek továbbra is használhatók legyenek (jelenleg még Win XP van rajtuk) sem új gépekre sem új licencekre nincs pénz (nem gazdálkodó szervezet) és nem egy darab gépről van szó.

https://hup.hu/cikkek/20180411/reactos_0_4_7

Ez esetleg? Lehet vele futni egy kört, hátha.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Nézegetem, tegnap este feltettem virtualbox-ba a telepítése és a rendszer is nagyon gyors. Ki fogom próbálni fizikai hardveren is.