Áram nélkül

Kinek nincs még áram a munkahelyén? Ki mit csinál ilyenkor?

Hozzászólások

laptop akksi kibir ~8 orat.
El szokott docogni az AP is, tehat net is van, de ha az sincs, akkor telefonrol megosztom a netet es dolgozok.
Altalaban nem szoktak 8 oras aramszunetek lenni :)

Nem szokott ilyen lenni. Ha lenne, akkor szentségelnék, mert az összes szerver (fizikai és virtuális), storage, aktív hálózat meg minden szar újraindítása 0-ról az nem 1-2 órás kaland. Főleg, hogy ilyen leállásoknál jó esély van arra, hogy beszarik valami hardver.

Szóval, ha egy mód van rá, ne legyen áramszünet.

--
trey @ gépház

Volt már rá példa, mikor a fél városban elment az áram egy váratlan havazás miatt. Gyertyát gyújtottunk, beszélgettünk, majd hazamentünk ebédszünetben, mikor nem tűnt javulni a helyzet.

Nálunk is hazaküldték a dolgozókat, de mivel nem tudom, milyen állapotban lesznek az eszközök, ha ma visszajön az áram, akkor még ma be kell őket üzemelni. Szerencsére nálunk jó esetben ez röpke fél-egy óra lesz, persze ha minden eszköz túlélte épségben, kopp-kopp.

Mióta dolgozom talán kétszer volt hosszabb áramszünet a munkahelyemen. Mindkét alkalommal előre bejelentették, úgyhogy reggelről leállítottam mindent, amikor visszajött az áram, akkor meg visszakapcsoltam. A kettő közötti időben nekiálltam kidobálni a felesleges papírjaimat.

Ha elmegy a betáp, akkor indul a dízel, tehát mintha mi sem történt volna, foylik tovább az élet.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

A sajátunk rendesen karban van tartva, havonta 1x be is inditják pár percre tesztelni. A szünetmentes elbirja amit kell kb 30 percig, az aggregátor pedig kiesés esetén 5 percen belül már a szükséges teljesítményt képes leadni.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nekem a régi munkahelyemen volt olyan néha, hogy úgy értem be reggel, hogy net nem volt. Ott néhány óra után hazaküldtek, hogy otthonról dolgozzuk. Ja, csak a DB szerver szintúgy az irodában volt... :)

Igaz itthonról dolgozok, de ha nincs áram akkor letakarítom az asztalomat :)
Ha sokáig nincs akkor az egész szobát :D

Sajnos ilyen még nem volt, de igény lenne rá. :)

Amúgy várnék mondjuk fél órát, 1 órát, utána hazamennék, otthon is van net, lehet onnan is dolgozni.

nekünk egy 6 órás áramszünet kinyírt 1db monitort és 2 db UPS-t. nem tudom mit csináltak az utcai szekrényekben, de nem jött be túlzottan. a riasztó is hibára futott, nem betáplálásbéli elégtelenséget jelzett. illetve az APket is újra kellett indítani, mert nem nagyon akarták az igazat. amúgy mi voltunk az első birkák a sorban, mivel egy bejelentett áramszünet volt, csak a hirdetményt elszabtuk valahová és megfeledkeztünk róla.

a kérdésre visszatérve bejelentett áramszünet esetén mi nem jövünk be, részben home officera váltva.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem bejelentett áramszünetnél anyázás, minden szünetmentesen lógó munka, szerver gépek és hálózati eszközök leállítása, minden szünetmentes kikapcsolása és várakozás. Nagy baj hogy még kávé sincs mert nem lehet főzni áram nélkül. Aztán visszajön az áram és imádkozás hogy minden hálózati eszköz és szerver felálljon rendesen.
Bejelentett, általában egy egész napos áramszünetnél 3 fázisú áramfejlesztő bérlése, udvaron beüzemelése és rádugása a kinti kapcsoló táblán lévő 3 fázisú betápra. Nem könnyű olyan áramfejlesztő bérlése ami viszonylag stabil áramot képes szolgáltatni. Amikor nem sikerül olyat bérelni akkor jó hosszú egész napos gépszünet, munkaszünet, papírok tologatása, selejtezése. Két stratégiai ponton vannak feszültség kiegyenlítők, de ha túl összevissza jár az áramfejlesztő akkor az se segít már.

„minden szünetmentesen lógó munka, szerver gépek és hálózati eszközök leállítása, minden szünetmentes kikapcsolása és várakozás. Nagy baj hogy még kávé sincs mert nem lehet főzni áram nélkül.”

Az egyik nagyobb szünetmentesre kell rádugni a kávéfőzőt, és legalább kávétok lesz. Esetleg shiftelni is lehet a kávéfőzőt a szünetmentesek között. :-)

Kisebb infrastruktúrához, aminek amúgy se kell három fázis, nem elég egy egy fázisú agregátor? Vagy azok között kevés a megbízható cucc? Vagy most nem csak az informatikai eszközökre gondolsz, vagy könnyebb a betápra kötni és nem kell vesződni külön kábelezéssel?

Igaz kisebb cuccról van szó, de azért itt is van kb. 20 mindenféle infós gép, több szerver. Minden gép előtt külön szünetmentes, meg még a hálózati eszközök előtt is.
Az utolsó. Egy darabig kábeleztünk áramszünetek előtt, után. Agyrém volt. Praktikusabb, biztonságosabb volt kicsit komolyabb szintű áramfejlesztőket bérelni és csak rádugni kint a kacsolószekrényre. Szünetmentes elindít, rádug és csak átkapcsol. Le se kell állítani az egész infós cuccot a váltáshoz. A szünetmentesek és két kiegyenlítő áthidalják azt a pillanatnyi megingást.

Ah, mert meg nem kellett korbejarnod a hazat es erdekessegkent felmerni, hogy a "speci" dugaljakban milyen eszkozok vannak.
Kavefozo az a legalapabb, de az olajradiator, labmelegito, telefontolto mint olyanok mar jobbak.
Sok aktabuksza nem mozog es fazik a radiatornak menni kell, mas nem szamit.
Felmeres utan korlevel kiment, a kovetkezo aramszunetnel meg a teljes kommando razziazott, akinel talaltak barmi engedelyezetlen eszkozt annak megkoszontek a kozremukodest.
Attol kezdve nem volt problema.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Szuntementes is elviszi a hazat ugy 4-6 orat, ha esetleg nem horrenne be az aggregat, amire lassuk be kicsi az esely.
Szoval az aramszunet mint olyan nem letezik, legfeljebb mas iranybol jon a betap.

Tudom, van es a legtobb hely ilyen, ahol kicsiben megy a foci, de legalabb, ahogy nagyban, jo dragan es altalaban szarul. :D

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Délelőtt visszajött az áram, de kapásból nem vettük észre, csak a szomszédtól kaptunk infót, levágta az áramszünet (vagy az áram visszatérte?) az egyik fő villamosbiztonsági szerkezetet. Utánna volt még futkorászás, de nagyjából minden helyreállt.

Jól vizsgázott az UPS figyelő scriptem :D

Varok ~1 orat es ha nem all helyre az ellatas hazamegyek es otthonrol tolom