Keresd a különbségeket [La Grande képrejtvény - 6 db fali cat6a stp rj45]

 ( hendrick | 2018. január 24., szerda - 22:43 )

Felújítás. Aljzatok kiválaszt, megrendel, vár. Hol kettő, hol négy darab érkezik a készletre. Most már kellett a szerelvények nagyja, ezért elhoztam. A 8 rj45-ből 6 érkezett meg. A pár első gyanús pillantás után úgy döntöttem kipakolom őket egymás mellé sorban. A számla és a fedlapon szereplő termékkód alapján ezek azonos termékek. Egy aljzat szolo példány, öt pedig egy ötös lezárt csomag része volt.

[https://imgur.com/a/u9YYM] (sorry most hirtelen ez a legjobb amire futotta)

[spoiler]
1: a \O\ tekerentyű 2/6 esetben műanyag (fehér), 4/6 esetben fém öntvény (érdesített fémes felület) (Az egyik szolo volt a fehér és az ötös pakkban is volt egy fehér tekerentyűs a négy fémtekerentyűs mellett.)

2: a fém öntvény előoldali pajzs egyértelműen két hasonló, de másik öntvény, az egyik töve belülről sima és szögletes, a másik egy szép kis domború görbében megy át az egyik síkból a másikba

3: a fém illetve a műanyag tekerentyűhöz szerelt sárga műanyag öntvény nagyon hasonló, de nem ugyanaz, valószínűleg másik összeszerelősorról származik, konzekvensen vannak párosítva, nem úgy mint a kétféle fém pajzs amik teljesen random vannak összecserélve az aljzatokon, némelyiken két azonos, másikokon vegyes.
[/spoiler]

[theorycrafting]
ad1/a Made by Legrand: A Legrand úgy döntött, hogy a korábbi gyengébb minőségű fehér műanyag fülecskét a saját önvizsgálat vagy panaszok alapján egy tartósabb/strapabíróbb/jobban árnyékoló anyagúra cserélik, a fehér a kifutó, a fém az új összetevő

ad1/b Made by Legrand2: A legrand úgy döntött, hogy a fém alkatrész gyártása túl drága, illetve lehet még a költségekből lefaragni úgy, hogy a minőség romlását a szabvány compliance ne bánja, és az anyacég felé megtakarítást lehet felmutatni / az anyacég úgy döntött, hogy a magyar gyárban ezis jó lesz, a fehér műanyag az új termék, aki strapabíróbb cuccot akar az vadássza még a fémet, amíg van

ad1/c Made in Hungary: A fehér műanyag tekerentyűk az összeszereléskor a nem STP RJ45 aljzatokra kellene kerüljenek hanem a sima UTP-sekre, de vagy ilyen az összeszerelés minősége vagy készlethiány van az STP-s tekerentyűből. << nekem ez volt a legelső gondolatom

ad2/a: A pajzs két külön beszállítótól származik, a különbség jelentéktelen

ad2/b Made in Hungary: Két roppant hasonló termék külön pajzsa, amit ugyan a gyártó szerint nem kellene összecserélni, de itthon rájöttek, hogy ez csereszabatos, semmiben nem befolyásolja a termék minőségét, a raktárkészlet optimalizálva lett.

ad3 ?
[/theorycrafting]

PS: Amúgy mai napig nehezen értem ezt a készletgazdálkodást, amikor egy-egy elektromos szerelvényrendszernek rendelem meg az elemeit. Az előző ilyen élményem pár hónapja a Schneider Electric volt, ahol az Optiline kábelcsatorna rendszer elemei teljesen random időközönként random adagokban érkeztek (akárcsak a legrand esetében most, ugyanaz a termék több külön adagban, hiába egyszerre lett megrendelve, ez valami új logisztikai/készletgazdálkodási wudu? )

Majd holnap igyekszem tisztázni, hogy a műanyagok selejtek (utp alkatrész az stp aljzatban), vagy ez az új/régi normál. Vajh az árnyékolás minőségét befolyásolja-e a műanyag alkatrész, és ha igen, mennyire?

UPDATE: A Legrand műszaki segítségnyújtás vonala azt mondja, hogy az STP aljzatokban a kábelrögzítő gyűrű is fém kellene hogy legyen, a gyanúm megalapozottnak tűnik, kértek fényképet, kaptak.

UPDATE2: Újabb telefonos beszélgetés, újabb ígéret, hogy visszahívnak.

UPDATE3: Elszakadt a cérna telefon a másik központjukba, teljes eseményláncolat felmondása, és hogy mostmáraztánténylegoldjákeztmeg. Megígérték, hogy postáznak full STP compliant aljzatokat. Nyugtával fogjuk dicsérni a napot.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ad3: Made in China: A magyar cégben van pár élelmes manager és a kínai hamisítvány behozatalával és a gyáriak közé való beborításával dobják fel a bónuszukat.

Az elektromos rendszereket forgalmazó magyarországi leányvállalatok csókos elven működnek. A rendszeresen náluk vásároló haveroknak nincs készletre való várakozási idő. Ha kell nekik valami spec cucc, akkor megbontják valamelyik egyszeri csicska megrendelését és abból szolgálják ki a havert. Volt rá precedens, hogy állandóan szívtunk egy speciális, nálunk leginkább tűzjelző hálózatokban használt, magas hőmérsékletű kábel beszerzésével, mert valahogy mindig "elkallódott" a kábeldob a magyarországi forgalmazónál.
Megoldás: Rendelés feladásánál, apróbetűs részbe betenni, hogy egy tételben történő kiszállítást kérsz és bontott, több részletben történő kiszállítás esetében 15%-nyi kötbért számolsz fel. Ilyen miatt már vesztem össze mo-i. beszállítóval, hogy a végén a felettük lévő német anyacéghez vittem a panaszomat. Érdekes módon, ők megértették, hogy amikor feladok egy rendelést, akkor szeretém azt egy tételben megkapni, mert nem lehet úgy berendezést építeni, hogy hetekig-hónapokig áll az ember egy-egy munkafázisban.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "