Amikor végre elalszik a kisfiad...

 ( zslaszlo | 2018. január 4., csütörtök - 13:32 )

És te játszhatsz a vonattal, amit karácsonyra kapott. És persze legalább annyira örülsz neki, mint a gyereked...
Sajnos nekem gyerekkoromban nem igazán jutott játék. Igen szegény sorból jöttem és sok munkával és kitartással sikerült építenem magamnak (most már magunknak) egy szebb életet. Persze igyekszem megadni azokat a dolgokat, amik nekem kimaradtak. És igyekszem átadni a jó dolgokat is amiket hoztam. Mert sokat tanulhatsz a nélkülözésből is. Amikor megszületett, láttam mennyi fogyasztói szemétre igyekeznek rábeszélni a szerencsétlen szülőket. Mi határozottan elutasítottunk minden ilyet. És nem bántuk meg. Feleségem szavajárásával: Három dolog kell egy újszülöttnek. Szeretet, teli pocak és tiszta pelus. :) Ezeket is megkapta. Nehéz persze ellenállni a sok szemétnek, hiszen azt sulykolják beléd, hogy a jó szülő mindent megad a gyerekének. ezért is van mindennek horribilis ára mindennek ami gyerekcucc. Pedig a kisfiam ugyanolyan boldogan és kiegyensúlyozottan alszik a használt kiságyban is. És ha minden jól megy a tesója is abban fog aludni.
Más.
Játszadoztam kicsit a Kodi-val. Nagyon tetszik, hogy a konyhában is tudom hallgatni a telefonomon a helyi hálón lévő zenét és a kedvenc rádióállomásaimat. Láttam a jófogáson egy raspberry 2-t 10k-ért. Tök jó lenne. Felpattintanék rá egy rsync-et is, jó lenne hálózati adatmentésre. És régi álmom, hogy Koha-alapon tároljam az itthoni könyvtáramat. Ezt is meg tudnám csinálni.Tudom, hogy verébre ágyúval, de milyen geek dolog már isbn alapján teljes marc formátumban kereshető adatbázist csinálni! Aztán, ha a gyerek nagyobb lesz jöhet a Scratch is és együtt programozhatunk. :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Láttam a jófogáson egy raspberry 2-t 10k-ért"

Mikor RPi3 van 14 korul, 1 ev garanciaval akkor azert en elgondolkoznek a helyedben.
Ha nem itthonrol rendeled, akkor meg olcsobb is akar.
Persze ha tokkal-vonoval (haz, tap, SD, stb.) ennyi, akkor rendben. :)

Udv.

Igen. Tokkal vonóval ennyi. 3-as nem kell, wifire nincs szükségem,a cucc lanon lógna, ram pedig nincs benne több.

Amikor kicsi voltam, apámék a villanyász haverjával házi telefont szereltek a lakásba körbe kapcsolható babafigyelő/full duplex/FM rádió üzemmóddal. A kisvasúthoz, amit elvileg ugye én kaptam, ők szereltek fokozatmentesen állítható trafót az 5 állású gyári helyett. :)
Egyébként a kisvasút és a női mell nagyon sokban hasonlít, mindkettő gyerekeknek van kitalálva, és mindkettőt a felnőtt férfiak élvezik legjobban. :D
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

...te is lefekhetsz végre aludni. :)

kis szerencsével az asszony mellé aki szintén erre várt és sok mindenre kapható :DD

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

én sem éreztem magam getzinek amiért nem vettem meg a 85 funkciós teleszkópos-, kis híján giroszkópos nyomatékkal csillapított mozgású babakocsit. meg akkor sem, amikor a levegő rezgését monitorozó légzésfigyelő szart sem vettem meg. viszont ahogyan tolják ezeket az komoly, a legjobb amikor az 1/1M előfordulású fejlődési rendellenességek ellen már akkor boldogan vigyorogva kell rászokni a tökömtudja milyen szerekre, amikor a gyerek még csak tervezési fázisban fkkyeah :/

az utolsó mondathoz kell kapcsoljam: én nagyra tartom Czeizel munkásságát (már amit ismerek belőle), és ennek az a része sokkal szimpatikusabb amikor nem TV-ben katalizált üzletágat építenek a téma köré, hanem fogják és kérdés nélkül bekevertetnek pár dolgot mondjuk a lisztbe ami a polcokon áll. ha kéred ha nem.

vasút: hehe én ügyesebb voltam és eltettem a gyerekkori villanyvasutamat a későbbiekre. TT szabványú Berliner, dobozban van, sok szerelvénnyel és egyéb szarokkal. egy Szergej húzza. vagy 2-3 éve elővettem, nyilván "csak" a gyerekem miatt.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én is eltettem a H0 szabványű Märklinemet, de a sínek tiszta rozsdák voltak, gyakorlatilag használhatatlan mértékben. Oda kell figyelni a konzervációra, drága lecke volt. Most mindenki előkaphatja a dobozát, pláne ami pincébe került.

nekem ruhásszekrény alján pihent jól záródó habszivacs dobozában és papírtokjában. szerencsére minimális korróziót kaptam, az is inkább csak felületi volt. wd40-el finoman megfújt vízpapírral pár perc alatt lenyomtam aztán letöröltem a retket. illetve ha már előkerült a kenőanyag, a vagonok tengelyvégeire is tettem fogpiszkálóval 3M műszerolajat.

annál nagyobb probléma volt a villamos szakadás, tehát hiába nyomtam össze a síneket, volt ahol egyáltalán nem akart vezetni - vagy rosszabb esetben random akart vezetni. így a síneket egymásba kellett nyomkodni 10-15-ször is, picit megfeszítve, oldalt nyomva ilyesmi. így helyreállt a rend. szóval szinte mindnél lehetett az idomok belső felületén valami, porlott rozsa vagy más (ennél valószínűbb) réteg.

nah mindegy jó móka volt. tettem le váltókat is :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Lehetett volna stilusosan "Játék a fiamnak" is a blogpost cime.
https://altatnietetni.blogspot.hu/2015/05/jatek-fiamnak.html

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Ez tetszett. Köszönöm.

Én is kihasználtam a gyerkőc karácsonyi ajándékát. Java-ztam egyet. Szerencsére semmi köze az informatikához.
Volt nekem is régen, kékben. Bár azért a sok kis izé-bizé közt keresgélni a megfelelőeket már egy kicsit nehézkes tud lenni. :)

Jövő karácsonyra jó lehet majd. A gyereknek is. :)