kb4054517 - win10pro - update failed...

 ( mgabor | 2017. december 27., szerda - 23:45 )

Komolyan mondom az agyam szétszáll már a windows update-től. Most ez az update nem képes feltelepülni épp és a t.köm tudja miért. Mondjuk más sem tudja. Jönnek a szokásos nevezd át a softwaredistribution mappát, wua restart, stb... Jó dolog ez a force update, tényleg, ja nem.
Ez a windows update egy vicc.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Vagy másképp mondva: "A Windows Update jelentős fejlesztési potenciált tartalmaz."

És mivel nagyrészt az üzemeltetők szívnak ezzel (mi meg már úgyis megszoktuk alapon), így a potenciált a pasziánsz fejlesztésébe fektetik helyette, mert az a usernek is jó. :)

Én már régóta azért küzdök minden lehetséges beállítással, hogy a lehető legtovább toljam ki a legfrissebb update "realizálódását". Amíg meg tudom úszni az őrület, a pokol következő bugyrát, addig legalább "béke" van és lehet dolgozni. - Még akkor is, ha ez jelen internetes viszonyok között bőven struccpolitika - :(

(Az 1709-est eddig még sikerült elkerülnöm minden gépen. - Számomra legújabb fejlemény, hogy egyes régebbi Radeon kártyák támogatása megszünt e "release" bevezetésével. Azaz, ahol a gépen eddig futott az 1703-as, a következő verzió már "ad acta"-ra teszi a hardvert. El lehet képzelni a frissítést követő kellemes "meglepit" ezek tulajdonosainál. De azt is, mi jöhet majd az ezek után következő "hardvergyalázó" utódokkal..)

Most, éppen Besenyő Pista bá jut eszembe..

Csak 1 naív kérdés: ilyen nagyobb release ugrásokkor (főleg h. rutinszerűen ilyenkor dobnak ki eddig teljesen jól működő dolgokat) nem fut le az upgrade advisor 0. lépésként automatikusan? Ha bajt talál(na), nem kezd el upgradelni észnélkül automatán, hanem dob 1 errort.
--

Annyira nem, hogy nálam a verzió visszaállítást követően is rendszeresen felül akarta írni a megelőzően, - nekem súlyos hiba miatt, - (eltünt a verzió frissítés következtében a billentyűzet PS2-es támogatása,) visszaállított rendszert.

Most nekem az új kedvencem ez a 1703-ról átállás 1709-re. Folyamatosan frissíteni akar a gép, el is jut odáig, hogy letöltse, el is kezdi tekerni, majd kér egy reboot-ot. Aztán újraindítom és maradt minden a régiben., hiába futtatom Windows 10 Update Assistant-ből, ugyanez. Error pedig sehol semmi. Pusztulat az egész, legalább egy szerencsétlen error-t dobna már ez a hulladék, de még azt sem... Jah és hiába minden régi bevállt trükk, hogy softwaredistribution mappa törlés, ahogy fentebb említve volt, ugyanez a műsor.

Van bőven hely a frissítéshez? (Leginkább min. 20 GB szabad hely kell a C:/-n, hogy le tudjon futni. (DE lehet még gyakorlatban magasabb tárhelyigénye is..)

Hát akkor lehet ez lesz a gond, bár elvárnám azt majd' 2018-ban, hogy kiírja, hogy nincs elég szabad hely a frissítéshez (meghatározza magának, hogy X GB hely kelle neki), és akkor már neki sem áll. Amúgy 18 GB a szabad helyem perpill.

Örülj neki, ez az update (vagyis nem ugyanez, de ennek a 8.1-es megfelelője, asszem 19-es végű) most épp a samsung scx-4200 nyomtatását kúrta el.
Nem az első eset, hogy windows update után bizonyos nyomtatók egyszerűen nem mennek. Az elmúlt 2 hónapba kb. ez a negyedik.
Úgyhogy +1, vicc a windows update, és lassan tényleg az jön, hogy letiltjuk mindenhol a picsába.
--
"Sose a gép a hülye."