videóvágás és szerkesztés

 ( bzs | 2017. november 19., vasárnap - 14:11 )

Sziasztok.

Adott egy kínai gopro kamera, meg egy nikon, amikkel HD felbontású, viszonylag tűrhető felvételeket készítek. Ezeket rendszereztem exif adatok alapján, majd elkezdtem mások számára is nézhetővé alakítani.

Módszerem a következő.
1.
minden klipet szétdarabolok oly módon, hogy a használhatókat megtartom. Ezek nevei az eredetivel megegyeznek, de kiegészül "_01", illetve "_02" stb. névkiegészítésekkel még a .mov fájlkiterjesztés előtt, így a fájlnevekkel nincs bajom.

2.
következne az összeválogatás, melyhez már egy cinelerrához hasonló rendszer kell.
https://cinelerra-cv.org/cinelive.php
Innen letöltöttem egy live verziót, melyen a cinelerra összes fejlesztői ága működőképesen szerepel.

Problémák:

1.
a vágásokhoz az avidemux gtk-s verziójánál jobbat nem találtam, a cinelerrával, live-val, kdenlive és hasonlókkal agyvérzés egy klip szétdarabolása, mert mentéskor renderelni akar mind. Egyedül az avidemoux nem, ott van "copy" is, amikor meghagyja az eredeti kodekeket.

2.
képtelen vagyok a cinelerrát arra ösztökélni, hogy ha vágok vele, a vágott clip-eket külön mentse el. Mindet. Mindig renderelni akar, az összes fejlesztői verzió. Olyan nincs benne, hogy mint az avidemux, tartsa meg azeredeti kodekeket.

Kérdés:

Küzd valaki hasonló dologgal?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ha valaki kipróbálná a fenti live verziót, majd telepíteni akarja hdd-re, csak su-val fog menni:

su -c setup2hd

sudo-val nem... Ez slackware. Amúgy a distrib valóban stabil, a korábbi is az volt. Az összes cinelerra fut rajta a 2.2-től a 7.0-ig, mind mást tud, másra képes. Végignyálaztam mindet. Sajnos a fenti problémám megmaradt az új live verzió kipróbálása után is.