Digi jó arc megint - legalábbis próbál az lenni

Diginél nem szokás tájékoztatni az ügyfeleket a változásról, úgy vannak vele, mint ahogy megboldogult nagyapám mondta mindig, "Majd észrevöszöd".
Ez a felismerés tegnap este jött át, amikoris a uTorrent 45 MB/s letöltési sebességet mutatott. Furcsán hatott, azt hittem bug, de újrainditás után is azt mutatta.

Rámértem speedtesten, ott 250/150 volt (tudtommal 200/100-ért fizetek). Ezután felmentem a digi.hu-ra, hirek közt semmi erre utaló. Aztán bementem a saját fiókomba, ahol azt irja: Programcsomag: DIGINET 1000 - FTTB

Megnéztem a szolgáltatás leirását, ott pedig ezek az értékek szerepelnek:
Maximális sávszélesség:
1000 / 200 Mbit/s
Garantált sávszélesség:
300 / 50 Mbit/s

Ui.: hogy a torrent hogy volt gyorsabb mint a speedtest, én sem értem....

Szóval hétfőn lesz egy telefon.

Hozzászólások

Többet fizetsz? nem? Akkor már az is baj hogy gyorsabb lett?

Szerintem baj. Az én szolgáltatóm engedi a gyorsabb, így drágább csomagba lépést, de az olcsóbb, lassabb csomagba lépésért kötbért számol fel, így nem éri meg visszalépni, nem tudsz spórolni vele.

Ha a szolgáltatója gyorsabb csomagba teszi őt, most a gyorsabb net promócióban ugyanannyiba kerül, mint a lassabb, majd a kedvezmény lejárta után felmegy az ára, hiszen gyorsabb, akkor nem tud már tenni ellene, hiába semmi szüksége a gyorsabb netre, s hiába fizetne inkább kevesebbet. Szerintem aljas üzleti (le)húzás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem a csomagváltás (500-ról 1000-re) díjcsökkenéssel járt együtt, hűségidő nélküli ügyfélként, úgyhogy a spórolás része is megvan, meg a nagyobb sebesség is megvan.
Az, aki hűségidőt kötött, az azt vállalta, hogy legalább a szerződésben szereplő csomagra szóló szerződést fenntartja megadott ideig, azaz nem mondja fel, és nem kér olcsóbb csomagra történő váltást. Ha a neki szolgáltatott csomag díját a szolgáltató leszállítja, az nem befolyásolja a hűségszerződést (nem az üf. kezdeményezte a változtatást).

Kiírhatnád mindenütt a mértékegységeket, mert zavaró, hogy olykor Mb/s-ról, máskor pedig MB/s-ról van szó, aztán találjuk ki, mikor miről.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hehe..en is most beneztem a ugyfelkapun es azt latom 1000-es csomagom van..eddig 100-as volt.
mondjuk most is az van a sebesseg alapjan. :DDDDD

Nekem november 15-n küldtek egy e-mailt, hogy november 1-től 1000/300-ra emelték a sávszélességemet változatlan áron (100/50 volt). A honlapon megnézve a címemen (IX. kerület) jelenleg nem érhető el más, csak az 1000/300-as net.

+1, csak más kerület.
Át is akartam küldeni a hírt egy telekom előfizetőnek, csak sehol nem találtam egy nyúlfarknyi közleményt sem.
De a honlapról is úgy tűnt, hogy összevonják az összes csomagot a legnagyobba.

Más kérdés, hogy a routerem úgyis csak 100 megabites, letölteni meg a rákötött USB-s háttértárra szoktam, ami még ezt a tempót sem bírja kihasználni =)

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Teljes katyvasz van náluk. Októberben rendeltem 200/100-ast tőlük, november elején lett bekötve, ment a speedtest szerint a 200/100.

Majd pár napja megjött az első számlám tőlük, amiben az általam októberben rendelt csomag 3700 Ft-os ára helyett 2500-at számoltak. Az online rendszerük szerint az összes FTTB helyen csakis 1000-es csomgot árulnak, az én szerződésemen is 1000-es csomag van írva. Ennek ellenére a speedtest továbbra is 200/100 :)

Na, ezekszerint akkor akik nem szólnak azokat is átteszik az új rendszerbe. Én annó amikor frissen kijött a dolog kérvényeznem kellett, hogy átkerüljek az olcsóbb, de ugyanúgy 1000-es csomagba. :)

Regen lehetett tudni, mert kozlemenyben olvasgattam, hogy amint befejezik az optikas utemuk x reszet, ugy azokon a helyeken egy csomag lesz mindenbol.

Elkezdtek visszalepni a "matav" tokere a flip okan gondolom.
Flipes emberke jol elbeszelgettett velem mikozben krimpelt, nem veletlen a digi tokere akarnak lepni es probalkoznak hanyattlokni.
Kezdtek ezt a mobilos frekvencia elorozasaval, amit azota sem hasznalnak semmire.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Nekem jött november elején email, hogy megemelték 1000Mb/s-ra a csomagot, ráadásul olcsóbb is lett (Nyíregyháza).

A diginél elkezdték az előfizetőket átrakni egységes Gigabites netre. Erről én pénteken kaptam is egy emailt. Gondolom mindenki más is kap aki elektronikus számlázással működik. Többieknek vagy lesz a következő számla mellet tájékoztató, vagy nem (drága a papír): Bár mire kiér így-is úgy-is okafogyottá válik.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Bezzeg a koaxos részen nincs meglepetés, 8/2 van 3500-ért :D