Dropbox notification icon

Fórumok

Sziasztok!

Egy debian/xfce4 páros alatt a következő a problémám (gugliztam utána, de nem találtam megoldást):

Ha a dropbox démont az xfce4 indítja, akkor szépen megjelenik az ikonja (Thunar) a tálcán, és mutatja az aktivitást. Azt szeretném azonban, hogy a dropbox démon a boot alatt elinduljon per user alapon. Ez megy is, ekkor viszont az xfce4 már nyilván nem indítja a démont, mert az fut, így azonban az ikon sem jelenik meg a tálcán. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e vajon oldani a kettőt együtt, azaz hogy akkor is legyen dropbox ikon a tálcán, ha az xfce4 indulásakor a démon már fut?

Előre is köszi a segítséget/ötleteket!

Hozzászólások

Ötlet: boot után kilövöd az aktuális user nevében futót és elindítod?

OK, közben rájöttem, hogy félreértettelek. A kérdés tehát az, hogy ezt a lépést meg lehet-e kerülni...

Szerk. További pontosítás: A kérdést inkább úgy tenném fel, hogy lehetséges-e az, hogy a dropbox démon teljes egészében a systemd felügyelete alatt működik, a működéséről azonban az ikon tálcán való megjelenésének formájában szolgáltat információt a GUI (xfce4) felé is?

kicsit más a problémám, de erre majd érdekel a megoldás, mert debian sid alatt hiába állítom be, hogy induljon el automatikusan bejelentkezéskor, ezt nem teszi, illetve ha kézzel elindítom (dropbox start) konzolból, akkor az ikon megjelenik, de screen lock és unlock után eltűnik az ikon. a daemon jellemzően továbbra is fut és szinkronban tartja. korábban ez működött, a 3.26-os GNOME óta hülyül. láthatóan minden login esetén indulnak az automatikusan induló programok és a korábban írt ötlet igaz lehet, valamiért nem indítja el unlock esetén a gui részét, mert már érzi, hogy a fut a dropbox. de az alapkérdés marad, miért teszi és hogyan lehetne megoldani, hogy akkor is indítsa el.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."