Xfce

Xfce óra/naptár widget

Fórumok

Alapból ugye nincs widget az xfce DM-hez. Kerestem conky widgetet de biztosan én vagyok nagyon pancser, de csak egy nagyon régit találtam, meg egy másikat, ami viszont csúnya is volt.

Tehát kérdésem, hol találhatnék egyszerű analóg óra és egyszerű naptár widgetet xfce felületre?

Köszönöm!

[Megoldottam] Xfce keyboard layout váltás

Fórumok

Norvég billentyűzetkiosztást szerettem volna telepíteni a laptomora. Hozzá is adtam a xfce4-xkb-plugin segítségével, ám nem tudom beállítani a nyelvek közötti váltást. Hiába tettem a tálcára is a plugint, rákattintva nem történik semmi.

Köszönöm a segítséget!

Szerk. : A 

setxkbmap no

váltás működik természetesen, de nincs erre valami elegánsabb megoldás?

menüsor eltűnt mindenhonnan

Fórumok

Sziasztok.

Izgalmas anomália jelentkezett, amilyet még soha semmi sem produkált nálam, pedig élek egy ideje. Még.

Az xfce4-GTK párosítás alatt az összes nem QT-program ablakkezelőjében egyszerűen nincs menüsor.

Ez mitől lehetséges? Ha nem jövök rá az okára, hiába gyógyítom meg egy rendszermentésből, újra jelentkezhet ez a reggeli kávé helyetti életadalék...

Gombok lentről fentre kerültek?

Fórumok

Biztos (remélem!) van erre valahol beállítás, de még nem találtam meg. Hol tudom azt állítani XFCE alatt, hogy a párbeszédablakban (pl mentés, megnyitás, stb) a gombok ne fent legyenek, hanem alul ahogy az elmúlt x év során voltak és ahol keresem őket. Mivel ezt nem én állítottam át, gondolom az utolsó frissítésnél változott. Próbáltam neten is rákeresni, de vagy én keresek rosszul vagy nincs rá semmi hasznos találat. Ez hogy bal felső sarokban van a cancel, jobb felső sarokban az open / save, nagyon nem esik a kezemre.

wifi ikonok - fehér alapon fehér

Fórumok

Egy illetőnek a régi laptopjára raktam xubuntut. Azonban itt is megvan az a probléma (amit a magaménál már megszoktam), hogy az elérhető hálózati eszközök lista ablakában a wifi jelerősséget illusztráló ikonok totál láthatatlanok, mivel fehér alapon fehérek. Ezt csak egy sötét téma (ilyenkor már látszik a fehér alapú ikon) beállításával lehetne korrigálni, de egy ilyen használata nem csak számára, még nekem is kényelmetlen egy idő után.

Próbáltam mindenféle ablakkezelők és témák, valamint icon pakkok telepítését és használatát, mindegyiknél ugyanez a helyzet: normál világos hátterű témánál kivehetetlenek a wifi ikonok.

Van valami megoldás erre?

Képernyőnél nagyobb ablak

Fórumok

Néha a képenyőnél nagyobb ablakra van szükségem. Régen ez működött: Alt+balgombbal kitolom az ablak szélét a képernyőről (például a címsort a képernyő felső széle fölé (a Windows már ezt sem engedi)), aztán az ablakot a bennmaradt részénél fogva tovább nagyítom.

Az új Xfce4 (4.13 Arch) viszont "megokosodott". Miután elengedem a nagyítani kívánt ablakot, az ablak automatikusan összehúzza magát a képernyő méretére.

Nem látom, hogyan lehet visszaállítani az eredeti működést. Ha esetleg valaki tudja ...

Xfce használati útmutató

Fórumok

A korábbi problémám miatt úgy döntöttem váltok egyelőre másik desktop felületre.
KDE partíció kezelési hiba - avagy miért kell elb@szni, ami jól működik
A javasolt XFCE-t választottam, még az LXQT-t néztem meg, de az egyelőre nekem túlságosan fapados.
Pár problémával szembesültem:
1. Grafikus felületen nem lehet bekapcsolni az autologin-t. - Ezt megoldottam.
2. Ikonos feladatkezelő - Úgy tűnt, hogy az újabb XFCE már tudja, de nem. Csak ki lehet kapcsolni a feladatkezelőben a szöveget. Viszont AUR-ból elérhető a megfelelő bővítmény. Tehát ez is megoldva.

Ami kérdésem most felmerült:
- Összeérnek a betűk az xfce terminálban. A menüben nem, csak a parancssorban. Lényegében olvashatatlan amit begépelek. Ezt egyelőre megoldottam, lecseréltem xterm-re, de érdekelne a megoldás.

Nem nagyon használtam még Xfce-t. Már lényegében mindent megoldottam, amit akartam, de jó lenne valami hasznos útmutató a képességeiről. Tippek-trükkök ilyesmi.
Pl: menü editor - erre csak konzolos megoldást találtam. Jobb téma mert az OS X-re hajazó méretező gombok nem tetszenek. Calibre-ben mások a betűk mint KDE alatt. Az jobban tetszett. Ilyesmik. Nem nagyon találtam normális leírást az Xfce-ről még a honlapjukon se.

Dropbox notification icon

Fórumok

Sziasztok!

Egy debian/xfce4 páros alatt a következő a problémám (gugliztam utána, de nem találtam megoldást):

Ha a dropbox démont az xfce4 indítja, akkor szépen megjelenik az ikonja (Thunar) a tálcán, és mutatja az aktivitást. Azt szeretném azonban, hogy a dropbox démon a boot alatt elinduljon per user alapon. Ez megy is, ekkor viszont az xfce4 már nyilván nem indítja a démont, mert az fut, így azonban az ikon sem jelenik meg a tálcán. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e vajon oldani a kettőt együtt, azaz hogy akkor is legyen dropbox ikon a tálcán, ha az xfce4 indulásakor a démon már fut?

Előre is köszi a segítséget/ötleteket!