Xfce

wifi ikonok - fehér alapon fehér

Fórumok

Egy illetőnek a régi laptopjára raktam xubuntut. Azonban itt is megvan az a probléma (amit a magaménál már megszoktam), hogy az elérhető hálózati eszközök lista ablakában a wifi jelerősséget illusztráló ikonok totál láthatatlanok, mivel fehér alapon fehérek. Ezt csak egy sötét téma (ilyenkor már látszik a fehér alapú ikon) beállításával lehetne korrigálni, de egy ilyen használata nem csak számára, még nekem is kényelmetlen egy idő után.

Próbáltam mindenféle ablakkezelők és témák, valamint icon pakkok telepítését és használatát, mindegyiknél ugyanez a helyzet: normál világos hátterű témánál kivehetetlenek a wifi ikonok.

Van valami megoldás erre?

Képernyőnél nagyobb ablak

Fórumok

Néha a képenyőnél nagyobb ablakra van szükségem. Régen ez működött: Alt+balgombbal kitolom az ablak szélét a képernyőről (például a címsort a képernyő felső széle fölé (a Windows már ezt sem engedi)), aztán az ablakot a bennmaradt részénél fogva tovább nagyítom.

Az új Xfce4 (4.13 Arch) viszont "megokosodott". Miután elengedem a nagyítani kívánt ablakot, az ablak automatikusan összehúzza magát a képernyő méretére.

Nem látom, hogyan lehet visszaállítani az eredeti működést. Ha esetleg valaki tudja ...

Xfce használati útmutató

Fórumok

A korábbi problémám miatt úgy döntöttem váltok egyelőre másik desktop felületre.
KDE partíció kezelési hiba - avagy miért kell elb@szni, ami jól működik
A javasolt XFCE-t választottam, még az LXQT-t néztem meg, de az egyelőre nekem túlságosan fapados.
Pár problémával szembesültem:
1. Grafikus felületen nem lehet bekapcsolni az autologin-t. - Ezt megoldottam.
2. Ikonos feladatkezelő - Úgy tűnt, hogy az újabb XFCE már tudja, de nem. Csak ki lehet kapcsolni a feladatkezelőben a szöveget. Viszont AUR-ból elérhető a megfelelő bővítmény. Tehát ez is megoldva.

Ami kérdésem most felmerült:
- Összeérnek a betűk az xfce terminálban. A menüben nem, csak a parancssorban. Lényegében olvashatatlan amit begépelek. Ezt egyelőre megoldottam, lecseréltem xterm-re, de érdekelne a megoldás.

Nem nagyon használtam még Xfce-t. Már lényegében mindent megoldottam, amit akartam, de jó lenne valami hasznos útmutató a képességeiről. Tippek-trükkök ilyesmi.
Pl: menü editor - erre csak konzolos megoldást találtam. Jobb téma mert az OS X-re hajazó méretező gombok nem tetszenek. Calibre-ben mások a betűk mint KDE alatt. Az jobban tetszett. Ilyesmik. Nem nagyon találtam normális leírást az Xfce-ről még a honlapjukon se.

Dropbox notification icon

Fórumok

Sziasztok!

Egy debian/xfce4 páros alatt a következő a problémám (gugliztam utána, de nem találtam megoldást):

Ha a dropbox démont az xfce4 indítja, akkor szépen megjelenik az ikonja (Thunar) a tálcán, és mutatja az aktivitást. Azt szeretném azonban, hogy a dropbox démon a boot alatt elinduljon per user alapon. Ez megy is, ekkor viszont az xfce4 már nyilván nem indítja a démont, mert az fut, így azonban az ikon sem jelenik meg a tálcán. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e vajon oldani a kettőt együtt, azaz hogy akkor is legyen dropbox ikon a tálcán, ha az xfce4 indulásakor a démon már fut?

Előre is köszi a segítséget/ötleteket!

Xfce ablakváltó

Fórumok

Szervusztok!
Eltűnt az ablakváltóm, valószínűleg gondatlan csomagkezelésből kifolyólag, azóta vetek is magamra. Xfce 4.10, Xubuntu 14.04.
Az asztalon futtatok egy Tilda-t, ha az egeret afölé viszem, akkor az kattintás nélül előtérbe kerül a többi ablakhoz képest. Ezt a többi program ablaka nem csinálja. Ellenben a klasszikus alt-tab billentyűpáros nem váltja az ablakokokat.
Kérem szépen szíves segítségeteket, hogy újra élvezhessem a grafikus felületnek ezt a csöpp lehetőségét is.
Előre is köszönöm szépen!