Képernyőnél nagyobb ablak

Fórumok

Néha a képenyőnél nagyobb ablakra van szükségem. Régen ez működött: Alt+balgombbal kitolom az ablak szélét a képernyőről (például a címsort a képernyő felső széle fölé (a Windows már ezt sem engedi)), aztán az ablakot a bennmaradt részénél fogva tovább nagyítom.

Az új Xfce4 (4.13 Arch) viszont "megokosodott". Miután elengedem a nagyítani kívánt ablakot, az ablak automatikusan összehúzza magát a képernyő méretére.

Nem látom, hogyan lehet visszaállítani az eredeti működést. Ha esetleg valaki tudja ...

Hozzászólások

Nem tudom xfce-nél hogy van, de KDE alatt ha az ablak keretet hozzáérintem a képernyőtetejéhez és úgy engedem el, akkor lesz full screen. Ha itt is ez van, akkor vélelmezem ezt kell kikapcsolni.

Van ilyen az Xfce4-ben is, de szerencsére ki lehet kapcsolni. A Windowsban is van, de ott is ki lehet kapcsolni.

Ami elromlott nekem az más: Itt az ablak kilógó részét visszahozza, de csak akkor, ha az ablak a nagyítás folytán nagyobbá válna, mint a képernyő. Amíg nem válik nagyobbá, addig nem foglalkozik a kilógó résszel.
--
ulysses.co.hu

Tévedés. Nem az Xfce4 sajátja az új feature, hanem csak az xterm(343)-é. Más programoknál működik a korábbi nagyra nyitás. Az xtrem-ben kell egy kicsit kurkászni.
--
ulysses.co.hu

Megoldás:

~/.Xdefaults-ba


;XTerm*limitResize: 0  xterm ablak merete akarmilyen nagy
;XTerm*limitResize: 1  xterm ablak merete a kepernyomeretre korlatozva
XTerm*limitResize: 0

xrdb ~/.Xdefaults

--
ulysses.co.hu

Ha tudnám szerkeszteni a topic címét, átírnám erre:

[Megoldva] Képernyőnél nagyobb xterm ablak

Más fórumokon el is várják az ilyen módosítást. Úgy emlékszem régen itt is lehetett szerkeszteni a címet, de most nem látom, hogyan.

--
ulysses.co.hu