Hupper 2.5.0

 ( Ajnasz | 2017. október 7., szombat - 22:34 )

Az utóbbi időben úgy elburjánztak a HUP-on az különböző embedek, hogy az már-már zavaró, ráadásul egyeseket karácsonyfára emlékeztet, amit nem biztos, hogy mindenki kedvel, így október elején.
A Hupper 2.5.0-be egy olyan bővítés került, amit bekapcsolva a kiegészítő blokkolja a Twitter és YouTube embedek betöltését. A blokkolás alapértelmezetten nincs bekapcsolva, a beállításokban lehet rajta módosítani.
Ha mégis szeretnéd betölteni az embedeket, kattints a helyükre, ahol egyébként is megjelennének.

Hupper Firefox | Hupper Chrome/Chromium | Hibajelentés

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

koszontem, a havi mobilnet keretem neveben is.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Respect

.

Ez szuper.
Megldhato, h belekattintva csak az az egy aktualis jelenjen meg?

Sajnos nem, ez ilyen mindent vagy semmit alapon működik.
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Adblock :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

A kérdés már csak az, hogy a hup.hu meddig fogja "tűrni", hogy a bevételi forrást jelentő szponzorált reklámok, postok megjelenését ily módon korlátozzák a userek.

Eddig ilyen változások nem voltak, csak kényelmi szempontok számitottak. Onanntól, hogy a tartalmat ilyen szinten befolyásolja, szerintem már majdnem aggályos.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ez továbbra is egy kényelmi dolog. Te döntheted el, hogy a tartalom bizonyos része nem érdekel, nem akarod látni. Miért lenne ez aggályos?
--
♙♘♗♖♕♔

Nekem nem aggályos mivel nem használom. Viszont ha én azt látnám, hogy az oldalamon a userek elkezdik "kilopni" a pénzt a zsebemből, akkor máshogy állnék a dologhoz.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

wut?
hogyan lehet embedded YT és twitter boxokból pénzt keresni?
--
blogom

az oldaladon megjelenő reklámok neked termel(het)nek gempát... mármost ha én ezekre nem vagyok kíváncsi (mert pl nekem nem hoznak egy fillért sem akár megjelenik, akár nem), akkor hogyan is lophatom ki a zsebedből?

az érem másik odala:
trey egy kib*szott nagy behajtani tilost vigyorogtat fullscreen-ben addig, amíg a reklámblokkolót ki nem kapcsoljuk (höhöhö).

(egyébként állítólag nem kötelező a hupot nézegetni. én meg azt gondolom, a reklámokat meg főleg nem.)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

na ezzel még nem talákoztam, mondjuk az uMatrix hálóján elég sok minden fennakad...


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
expectations versus reality

"a userek elkezdik "kilopni" a pénzt a zsebemből"
Baromság.
--
♙♘♗♖♕♔

Régen rendszeresen vettem és olvastam újságot, de szinte soha nem olvastam el a hirdetéseket. Most kezdjek rettegni, hátha feljelentenek? Mennyi ennek az elévülési ideje?

nincs neki, olyan mint a háborús bűn, sőt rosszabb :-)

Ezelőtt is tudtál szűrni konkrétan az kategória között a konkrétan szponzorált cikkekre is.
Azt egyelőre nem tudom, hogy ezek az embedek hogyan hoznak pénzt.
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Amíg nem volt Hupper a Chrome-ra, addig egy saját megoldást használtam. Az oldal forrásából kigyűjtöttem a számomra érdektelen div-eket, és „behuzaloztam” egy tömbbe. Majd a tömbben levő div-ek megjelenítését tiltottam. Tényleg csak néhány sornyi kód volt. Nem volt beállító képernyő, de a hup nem túl gyakran változik, így nagyon ritkán kellett hozzányúlni. Nem egy rakétatudomány ennyit megcsinálni. Nekem konkrétan ez volt az első (és az utolsó előtti) JavaScript programom. Egy ilyen bővítmény ellen nem sok minden tehet az oldal üzemeltetője, anélkül hogy jelentősen megváltoztatná az oldal felépítését.

Mit tehetne az üzemeltető? neuron felvetését sem értem. Egyelőre még saját jogunk úgy szabályozni a megjelenő tartalmat a saját oldalunkon ahogy nekünk tetszik. Szép is lenne ha kötelezne törvény hogy mit és hogyan nézhetsz :)

A hup.hu nem a saját oldalad :D

Tudjátok vannka portálok amik nem nézik jó szemmel az adblockot se. Jöna popup, hogy kikapcsolod vagy nem olvasol. Lehet ez a jövőben hupperral is.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"Nem nézik jó szemmel.."

És ennek miért kell behódolnod? :) Szerintem a törvény számít. Van-e jogom kliens oldalon a saját eszközömön szabályozni a megjelenített tartalmat vagy sem. A többi felesleges beszéd :)

Hát ilyenkor szoktam továbbnyomni, hogy köszi annyira mégsem érdekel. :c
Lehet a jövőben a HUP-ra is ez vár.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

+1
Alapbol en is azt szoktam nyomni, hogy koszi, annyira/mindenaron azert nem erdekel, de azt hiszem HUP-pal alapbol kivetelt tennek...
Pelibali

Szerintem trey megtisztelőnek/megmosolyogtatónak tartja, hogy az emberek a Hupper miatt képesek többet várni az oldalak betöltődésére, mint a mezítlábasok vagy másik kiegészítőt használók. Leszarja, mert a szükséges pénz befolyik a kincstárába, és királykodhat a parasztok felett. :)

:)

Ha elég pénz befolyik, felveszlek PR-osnak :D

--
trey @ gépház

Ha felveszel PR-osnak, elég pénz befolyik.

:)

+1

es foleg ugy, hogy egy forumon nem az osszeollozott hirek adjak a hozzaadott erteket, hanem sokkal inkabb a user kommentek...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Magának a fórumnak a fenntartása, üzemeltetése meg lófasz. Mindig szeretem, amikor ilyen komolyan veszed magad. Az összeollózott hírek azok, amik megindítják a diskurzust. A híreket össze kell válogatni, hogy érdekes legyen.

Különben, ha nem így lenne, akkor a Linuxfórum meg a többi oldal még a mai napig is működne autopilot üzemmódban. De sajnos ott nem nagyon születnek userkommentek.

Persze, nehezedre esne ezt beismerni, de nem is várom, hogy megtedd.

--
trey @ gépház

"Saját oldal" helyett saját eszközt akartam írni.

az ilyen oldalaknál el szoktam molyolni egy percet hogy le lehet-e tiltani a popupot funkcióvesztés nélkül (elég gyakran igen) ha nem akkor úgy veszem hogy rám mint olvasóra nincs nagy szükségük, én nem fogom erőltetni. uBlock és uMatrix marad, ezen nem nyitok vitát.


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
expectations versus reality

„Mit tehetne az üzemeltető?”

Nem akarok tippeket adni, de néhány oldal bekacsolt adblock mellett egy olvashatatlan katyvasz. :-) Az más kérdés, hogy ez inkább a tervezés hiányosságaira vezethető vissza.

Mindenki azt csinál ami akar törvényes kereteken belül :)

Nyugodtan törekedjenek arra hogy ne működjön az oldal ha blokkolják bizonyos részeit ha ez az érdekük és még törvényes kereteken belül meg tudják oldani. Egy szabadpiaci versenyben ez természetes.

uBlock Origin-nel még nem találkoztam ilyen jelenséggel... elég sokat számít ha a bővítmény berak egy méretre azonos spacert.


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
expectations versus reality

És egy "Dropbox refer - mert kell a hely" megjelenítése aggályos-e? Esetleg egy /Dropbox refer - mert kell a hely.*/d szabály?

Egyébként megmondom én a frankót. Eszem ágában sincs senkivel sem kicseszni. Ha trey megkér, hogy ilyen ne legyen, akkor kiveszem belőle és minden úgy lesz, mint ezelőtt. Nekem még mindig egy hobbi projekt, amit elsősorban a magam kényelmére készítek, és még tanulni is tudok belőle.
Kérlek titeket, ne fújjátok fel ezt az egészet, mert csak engem stresszel, az meg tök rossz érzés. :)
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

lazics :)

Engem nem érdekel, hogy mit teszel bele és ki mit szűr ki. De azért megjegyezném, hogy az oldalsó Twitter sáv a HUP-on kikapcsolható feature.

Aki meg azt hiszi, hogy tweet-ekből és YouTube embed-ekből egy fillér is befolyik hozzám, az komplett hülye :)

BTW: olyat nem lehetne beletenni a hupper-be, hogy

[x] semmi se jelenjen meg a HUP-on

vagy ilyesmi? Ez kiszűrne mindent, csak egy full üres oldal jelenne meg. És akkor végül mindenkinek lenne megfelelő opció :D

--
trey @ gépház

Hiánypótló lenne:

[x] csak az eredmény érdekel

Pager, header és fórum blokkon kívül szerintem már most is el lehet rejteni bármit. Az a néhány doboz már nem nagy kunszt :)

Egy tippem van a twitterhez, ami talán segít a sebességeken: A //platform.twitter.com/widgets.js-t hardcode-olnám a drupal template aljába, és az embedkódokból pedig kivenném. Így csak egy request menne érte. Talán javít az élményen.
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

akkor kiveszem belőle és minden úgy lesz, mint ezelőtt.

egyenes ut a Hupper2 forkhoz :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Egyszerűbb ha megkeresed az extension-ök között a megfelelő könyvtárat, és a manifest.json-ból törlöd az update_url-t. Utána persze forkolhatod is. :-)

noscript használatával így jelennek meg a tweetek:

http://imgbox.com/ae6rsG4a

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

Kézzel frissítettem is, eltávolítottam Chrome-ból majd újra hozzáadtam és beállítottam mindent. Lehet feleslegesen, mert magától is frissül, nem tudom hogyan megy az addonok frissítése Chome-on. Firefoxon automatikusan frissülnek.

Eléggé must have addon itt az oldalon, nagyságrendekkel használhatóbb vele az oldal.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Regen volt egy link, amivel az elso olvasatlanra lehetett ugrani. Hova lett?

Ott kéne lennie a Hupper dobozban.
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Valoban.
A hupper box nem latszodott, azt is elrejtettem:D

Lehetne egy dobozt csinalni a profilosbol es hupperbol? A profilosbol en csak annyit hasznalok, h
- a sajat trackerembe bemenjek es megnezzem, van-t ott vmi uj
- sajat blog-ba menjek, ahol tudok kuldeni a blogba postot

+1 Megoldhato, h akkor ne mutassa a tracker, h van uj hozzaszolas, ha csak csak 1 troll szolt hozza (gondolom nem)?
10x
t

Feature request

Kene egy link az oldalra vhova (fentre), amivel a https://hup.hu/user//track oldalra lehet eljutni. Lehet meg jobb lenne, ha lenne egy box, amiben ott lennenek azok a topikok, amelyikekben van nem olvasott hozzaszolas.

Ez mivel jobb, mint a user dobozodban levő friss tartalom? Az ugyan a /tracker/uidra visz, de az nekem úgy tűnik, csak annyiban különbözik, hogy másik irreleváns tabok vannak mellette.

Ket kattintas egy bazi nagy box-ban. Ehelyett lene egy pici link es eggyel kevesebb kattintas.
Vagy annyi se, ha egy boxban megjelennek a relevans hozzaszolasok.

Egyetértek, nagyon kéne ez a feature, hogy könnyen visszataláljak a számomra fontos topikokhoz.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Könyvjelző? Hotkey?

Nekiláttam, alakul is, de még van vele kis dolog:

https://github.com/Ajnasz/hupper/issues/36

--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Kivancsi vagyok, milyen lesz:)

Feature request: hozzaszolasnal rogton vigyen az elonezet oldalra, ahonnan rogton lehet postolni.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

be tudok küldeni mást, mint ami az utolsó előnézet volt?
ha igen, ez nem is rossz ötlet :D

szerk.: be.

Annyi az ossz kulonbseg, hogy igy a textarea alatt lesz az a hsz, amire reagalsz, nem felette, mert ott az alairasod van ilyenkor.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

haha, +2 :-)

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol