Touchpad nem reagál a koppintásra és egyéb gesztusokra Debian alatt

 ( gkaroly | 2017. augusztus 22., kedd - 18:20 )

Sziasztok!

Van egy Logitech K400 Plus típusú billentyűzetem, jelenleg is arról írok.

Egyik pillanatról a másikra „elfelejtette” a gesztusokat. Csak és kizárólag a touchpad alatti fizikai gombokat kezeli, pedig eddig a koppintást is érzékelte kattintásként, meg a többi 1-2 ujjas gesztust. Kerestem Gnome-ban touchpad beállítást, de ott csak a bal-jobb gomb felcserélése van, mint lehetőség.

Segítsetek, mert így borzasztó dolgozni!
Köszi.

Aug 22 18:07:24 adrienn tracker-extract[2021]: If the error above is recurrent for the same item/ID, consider running "tracker-extract" in the terminal with the TRACKER_VERBOSITY=3 environment variable, and filing a bug with the additional information

Ennyit találtam a /var/log/syslog-ban.
Köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A tracker egy katalogizáló cucc az intelligens kereséshez és szerintem semmi összefüggés a touchpad-del. Inkább a synaptics driver környékén nézelődnék. Vagy az általad használ asztalkörnyezet synaptics része körül.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Rádugtam a laptopomra (Macbook Air), és ott se működik a gesztusvezérlés, miközben 100%-ra tudom, hogy ott is működött eddig.

Meghalt volna a billentyűzet?

--
-- Üvegfiú - Csontkemény harc
Tégy Jót!®

Fn + bal kattintás után mennie kellene (ez a toggle a tap-to-click és egyéb gesztusok ki-be kapcsolásához).