MÁK E-mail számlakivonat

 ( hendrick | 2017. július 27., csütörtök - 9:06 )

"Nyilatkozat Elektronikus Értesítésre Történő Áttérésről
Ezúton kérem a MÁK-ot, mint forgalmazót, hogy az értákpapír számlám forgalmi/műveleti/egyenleg kimutatás küldési kötelezettségnek elektronikus úton a kapcsolattartás céljára megadott e-mailcímemen vagy tartós adathordozón elérhetővé tétellel tegyen eleget." - áll a levélben amit küldtek.

MÁK belső üzleti folyamat feltételezett ügymenet (minden egybeesés a valósággal puszta spekuláció vagy véletlen egybeesés - mert hát a nyomtatványon nem kérnek titkosítási algoritmust az emailben kiküldendő adatokra, vagy neadjusten public PGP kulcsot)

1->check customer services->if user has webkincstár->send financial records continously there-else goto 2
2->check customer database->email address exist->create cron job to send all financial data in cleartextpwd-read-protected-PDF to email each month- else goto 3
3->check user correspondence address->spam him for an email address on paper

UPDATE: Telefonos ügyfélszolga szerint a kivonatot jelszóval olvasásvédett PDF fájlként küldik a jelszó az irodában kerül kiosztásra. Hát ez sem nyugtatott meg...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hülyeség. Szerintem csak értesítenek, hogy letöltheted tőlük.
Postai boríték amit a postás odadob az ajtó elé miért biztonságosabb?

Annyiban, hogy fizikailag kevesebb ember fér hozzá. Pl a társasházi szomszédok és a fizikailag idekolbászoló gonosz levélrabló koboldok. (közgyűlésen arra, hogy rakjuk ki a levelesládát a kapun kívülre komoly ellenvetés volt, hogy kilopkodják a leveleket belőle, lol - kertes háznál máshova nem is lehet tenni)

Míg az email az a neten kvázi örökre ottmaradhat egészen addig amíg valami frankó sérülékenysége kijön az adott módszernek, és onnantól cleartext (vagy elegendő computing power esetén).

Idézet:
kertes háznál máshova nem is lehet tenni

A nyílása nyilván kerítésen kívül (vagy a kerítésen) kell, hogy legyen, viszont maga a levélszekrény miért ne lehetne kerítésen belül?

Pontosan ugyanígy lehetne társasháznál is kitenni a kaputelefon mellé a levélszekrényeket és megszűnne a probléma, hogy boldog boldogtalant beengednek mert levelet/újságot hozott - más helyeken e miatt két kapu van, és a kaputelefon csak a külsőn enged be a levélszekrényekhez.

tudom, hogy ez nem boldogit, de itt zurichben kint van az utcan az osszes leveleslada, es ugy kell elkepzelni, hogy felul van egy kulcsos resz a leveleknek, alul pedig egy sima kisajto mogotti resz a kisebb csomagoknak. ha rendelsz egy telefont, siman berakja oda a postas bacsi - csak itt nem viszik el :)

Itthon meg nem viszik ki. :)

De, boldogít, mert itthon is vannak helyek, ahol ezt meg lehet csinálni.

Attól még nem értem, hogy mit ér azzal bárki is, hogy látja azt a leveledet, amiben az van, hogy letöltheted a kivonatodat a MÁK felületén.

Hát ha csak ennyi lenne az emailben. A full kivonat benne van. A legfrissebb szerint egy jelszóvédett PDF.

pfff...